Ryda, Dag 2

Idag mådde hundarna bättre, så då fick de följa med till Ryda. Zazzi var supertaggad inför första loppet, men alldeles precis innan jag skulle in med henne hände något. Hon blev alldeles låg, loj och osäker. Väl inne på banan stannade hon i tunneln och vid ett annat tillfälle tittade hon sig skrämt mot bakdelen. Kanske något kryp eller något som hade varit där. Zazzi är ju så lättskrämd och gillar inte när allt inte riktigt står rätt till.

Mira, däremot var på hugget i hopploppet. Hon skötte sig jättefint och var inte så där flummig som hon kan vara, utan koncentrerade sig på uppgiften. Det blev en 9:e plats med ett tidsfel. Hade vi sprungit 7 hundradelar snabbare hade det blivit en SM-pinne… Men jag är jättenöjd med hennes lopp. Och så slog vi ju Emma och Noah på tiden 😉 Vi har en liten intern kamp med våra små ”maskrosbarn” som Emma så fint uttrycker det.

I agilityklassen gick Zazzi jättebra. Det som hade skrämt henne i det första loppet var nu borta och hon var som vanligt. Nu var det bara matte som inte riktigt hängde med, vilket resulterade i några stora svängar och en rejält långsam gunga. Jag är däremot jättenöjd med hur jag fick till det med henne från hinder nr 1 till tunneln innan A-hindret. Och även från A-hindret till någon meter ifrån hon skulle in i slalomen (och jag stod i vägen och höll henne lite för länge). Väldigt fina snäva vägar där. Vi kom hursomhelst 3:a av ca 50 starter och det är jag såklart jättenöjd med! Nu har vi skaffat oss 4 SM-pinnar på 6 starter 🙂 Tänk, vi är inne i slutet av juli och jag har bara startat henne 6 gånger på tävling i år! Ja och så de två starterna på SM då förståss. Totalt har då alltså gjort 8 starter, varav 6 av dem har varit felfria och i de felfria loppen har vi kommit som sämst 6:a 🙂 Min duktiga lilla Zazzi. Tänk att det ändå kan bli så bra till slut, trots att det har varit en hund med extrema rädslor. Jag slutar aldrig att förvånas över hur mycket man kan jobba upp en hund.

Efter tävlingen idag fick sheltiesarna snällt följa med mina föräldrar hem. De ska få bo där ett litet tag så att Vinna får lugn och ro med sina valpar. Sheltiesarna har ju en liten tendens att göra tillvaron lite mer orolig… Pappa ska dessutom passa på att tävla med både Zazzi och Mira i Åtvidaberg under den här tiden.

För att återgå till tävlingen idag så har det varit en riktigt bra dag. Själva tävlingen har flutit på jättefint, upplägget var toppen. Tack Ulricehamns BK för den här tävlingen! Emma gick dessutom och vann hoppklass 3 medium idag igen. Men den här gången var det med gamla Kevin, som snart ska bli pensionär och börja trappa ner på tävlandet. Han vann dessutom en klass när de var i Varberg och tävlade häromdagen. Så Emma har haft en riktigt bra vecka med sina hundar. Grattis till detta Emma! För min del är jag supernöjd med den här dagen. Lite trist att jag inte kunde tävla med Zazzi igår och att något hände med henne idag, men annars nöjd. Och lilla Mira skötte ju sig jättefint i sitt första lopp (det andra loppet vill jag knappt tala om, då vi diskade oss på tre vägringar eftersom hon hela tiden bara spanade efter pappa utanför banan). Jag lyckades dessutom avsluta dagen med att bli 2 500:- rikare genom att jag sålde min gamla kamera när vi var på tävlingen. Perfekt!!!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s