Utmattad och träningssugen

Kvällen igår och natten har varit en riktig pärs. Den lilla svarta tiken mådde plötsligt inte alls bra igår när kl började närma sig 19. Under drygt 2 timmar skrek hon hjärtskärande, bara några korta pauser när hon sov. Det kändes som att hon hade ont i magen och magen kändes lite spänd, men jag vet inte riktigt. Vinna fick henne att göra ifrån sig, men jag undrar om hon inte var lite hård i magen. Hon ville inte äta. Sög tag i tutten kanske max 2 sekunder. Både jag och Vinna blev oroliga för henne. Vinna gjorde så gott hon kunde med henne och pysslade om henne (samtidigt som hon skötte alla andra valpar också). Jag ringde veterinären på Blå Stjärnan i Göteborg och rådfrågade dem. De tyckte att det brukar mest bara handla om tre saker med så unga valpar: se till att hon får avföring, se till att hon äter och se till att hon får tillräcklig värme. Försök få i henne lite mat och avvakta tills imorgon. Det blev en orolig kväll och natt. Det var verkligen hemskt att höra på hennes hjärtskärande skrik. Det lät ungefär som om någon trampade på henne… fast om och om igen. Hon hade ingen ro och for runt en massa. Hade ingen styrsel i kroppen utan ramlade bara hela tiden.

Strax efter kl 21 fick jag henne äntligen att suga tag i en tutte… i typ 10 sekunder. Men efter det blev allt genast så mycket bättre. Hon lade sig och somnade utan skrik. Nästa gång hon vaknade, vaknade hon utan skrik och sökte sig direkt till en tutte att suga på. Och där låg hon ett bra tag. Jag andades ut och tänkte att äntligen var det över och min lilla söta svarta tjej mådde bättre. Men där bedrog jag mig. Lite senare satte hon igång igen. Hon har hållt på lite emellanåt under natten, men allt eftersom tiden har gått har det successivt blivit bättre.

Idag verkar hon må mycket bättre. Lite mer loj än vanligt tidigare under dagen (men det är väl inte konstigt efter en sådan natt/kväll), men allteftersom dagen har gått har hon blivit piggare och piggare. Nu är hon precis som vanligt.

Trots lilla tjejens hemska kväll/natt har hon ändå ökat i vikt, och det är något jag är väldigt glad över. Alla de andra har också ökat fint i vikt. Den blå tiken och den röda tiken väger nu över ett halvt kilo. Den svarta tiken är snart där också.

Lilla Vinna tycker att det är skönt när hon får komma ut på rastning och bara vara sig själv. Hon ligger snällt hos valparna och sköter dem jättefint, men går allt oftare och lägger sig någon annanstans nu. När hon tycker att det är matdags för valparna eller om de börjar låta är hon snabbt tillbaka i valplådan, och där håller hon sig tills alla har somnat. 

Det märks på henne att hon trivs med att få komma ut lite emellanåt också. Idag tog jag henne på en tur runt planen och när hon såg att grinden stod öppen kunde hon inte låta bli att springa in och ta en tunnel och kom sedan lyckligt springandes tillbaka till mig. Min lilla sötnos! Lite träningssugen verkar hon allt vara. Ja, vem är inte det? Men vi får snällt vänta tills valparna blivit lite större.

Valp nr 3Lilla söta svarta. Tack och lov att du mår bättre nu.

2 reaktioner på ”Utmattad och träningssugen

  1. MEn fy så hemskt! Och så känner man sig ju så maktlös, man vill så gärna få den lilla att bli bra, men man kan inte göra någonting :(.

    Men vad skönt att hon mår bättre nu, hoppas att det bara var någon tillfällig gaskolik eller så. Och hoppas att natten blir lugn, både för hennes och din skull!

  2. Fy bubblan. Jobbigt när det inte finns så mycket man kan göra. Skönt i alla fall att hon lugna ner sig under dagen och att vikten ökar.
    Tänk vilken träningsnarkoman du kommer ha sedan, ojoj…inte lätt att vara mamma och träningsberoende på samma gång 🙂
    Hoppas att denna natten blir bättre med den lilla svarta tösen!!
    Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s