Valpträning

Med min lilla valp jag kommer behålla kommer jag vara lite mer strukturerad i träningen. Min tanke är att göra en träningsplan med färdigheter hunden ska lära sig varje månad. Än så länge har jag gjort en plan för perioden 2-3 månader. Eventuellt kommer jag redan nu göra en träningsplan för varje månad upp tills hon är ett år, eller så gör jag en träningsplan för nästkommande månad när vi börjar närma oss månadens slut. Det lutar förtillfället åt alternativ nummer två.

Min träningsplan för den första månaden är späckad av övningar vi kommer kasta oss över. Lugna och passiva övningar är blandade med lite mer aktiva. Jag kommer delge er träningen så fort vi sätter igång. Vanliga vardagsbeteenden (som t ex kloklippning och inte rusa ut ur bilen före signal osv) kommer inte stå med i träningsplanen. Ett undantag är att jag bara gör en liten notis om koppelträning i träningsplanen eftersom jag förmodligen kommer glömma av det litegrann annars. Är ju lätt hänt när man bor så här på landet. Och det känns inte riktigt sjysst att enbart träna det när man t ex är i stan och miljötränar (miljöträning kommer inte heller stå med i träningsplanen). Min träningsplan är uppbyggd så att  jag har antecknat slutmålen för varje månad, så att det ska vara enkelt att bara pricka av när man har uppnått målen med de olika grundfärdigheterna. Oj vad jag ser fram emot att få starta den här träningen!

Apropå valpträning så fick jag mig ett gott skratt idag när den lille grabben i gänget bjöd på frivillig klossträning. Han är en mycket matglad kille som minsann inte alls behövde hjälp med att jag håller skålen vid matdags (vilket de andra behöver eftersom kanterna är lite höga). Han åt så glatt med skålen på golvet och se på sjutton om han inte började med lite bakdelskontrollsträning på egen hand. Började röra på bakdelen så fint runt skålen med framtassarna kvar i skålen, precis som vid klossträning. Han såg ju för skön ut! Han är förövrigt den som har allra bäst koll på kroppen än så länge. Går så stadigt på sina ben, även på de hala tidningarna.

Hanen tränar bakdelskontroll ;-)
Söta lilla killen

Den blå tiken har förresten gått om sin röda syrra i vikt idag, så nu är det hon som väger mest istället. Annars har valparna hållt sin plats i viktkurvan sedan de föddes, om man bortser från den lilla svarta som vägde 3 gram mer än den svarta när de föddes, men den svarta gick om syrran med hästlängder redan nästa dag.

8 reaktioner på ”Valpträning

 1. Ann-Marie

  Hej

  GRATTIS till de underbara valparna.
  Känner att jag får stor prestationsångest när jag lläser om hur du lägger upp träningen. Kommer säkert att gå in ofta och titta hur det bra det går för dig och hur mycket jag borde tränat. Ha det bra.

  Ann-Marie och Nova

  1. Haha, så behöver du inte känna. Som sagt så är det min plan att vara så strukturerad den här gången, men vi får väl se hur väl jag lyckas.

 2. Akta så inte fröken Blå får lika bred rumpa som sin moster. Varning för ladugårdsdörr när hon är fullpälsad! 😀

  Det har blivit ett dagligt nöje att gå in här och läsa.

 3. Grattis till dina fina lovord ifrån din grupp du hade på lägret. Alltid kul att få positiv och bra respons när man har haft kurs.
  Han verkar va för go lillkillen 🙂 Så söt i skålen!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s