Sista dagen med gänget

Familjen

Laddar in dagens nytagna bilder i datorn. 347 bilder står det. Tittar på klockan… 11:40. Kan det vara desperationen och ångesten över att det är sista dagen med alla mina älsklingar som skapat denna fotofrenesi? Usch, det känns inte alls kul att behöva lämna ifrån mig några av dem imorgon. Men jag kan tänka mig att det är några otroligt lyckliga valpköpare som blir desto gladare. De har väntat länge nu. Några av dem har väntat i flera år på det här.

Själv har jag väntat på det där som de flesta uppfödare säger: ”De sista veckorna är så jobbiga med valparna att man nästan tycker att det är skönt när de åker…” Men nej, faktiskt inte. Det där jobbiga har ännu inte riktigt inträffat. Visst är det lite arbete med dem och visst har man blivit väldigt låst här hemma, men jag tycker faktiskt ändå att det mest har varit roligt med valparna. Det där jobbiga jag har väntat på har liksom aldrig riktigt kommit.

Förnuftet intalar mig i alla fall att valparna självklart kommer få det så mycket bättre hos sin nya matte/husse där de kommer få full uppmärksamhet, vilket de verkligen börjar behöva. Att det dessutom är kunniga hem de kommer hamna i där de kommer få chansen att pröva på massor av skojiga aktiviteter är ju såklart ett stort + som lugnar mig betydligt. Men varför känns det ändå så svårt?

13 reaktioner på ”Sista dagen med gänget

 1. Jenny o Vixhen

  Åh, förstår att det måste vara jobbigt att lämna ifrån sig sötnosarna. Men tänk ändå vad kul att få följa dom och se vilka hundar det kommer bli i framtiden ;0)

 2. Som vi väntat på att morgondagen ska komma, må du tro!
  Jag förstår att det är jättejobbigt att se dem åka, men jag kan lova att jag kommer att gråta precis lika mycket som du (eller mer, om du inte tänkt gråta….) i ren lycka över att få med mig lillan hem!
  Jag tackar, bugar och bockar över förtroendet att få ta hand om en av dina små och hoppas att du ska vara lika nöjd över ditt val av valpköpare även om ett år…!
  Vi ses imorgon – då kommer jag med koppel i handen!

 3. Vi åker på morgonen men tänkte nog träna och sånt på vägen så vi kommer nog först efter uppropet. Du ska väl också dit på kvällen så vi kan åka bakom dig tillbaka till er kanske?
  Jag ringer nog när vi väl är iväg. Det ska bli trevligt att ses (utöver valparna förstås!)

 4. midasoenya

  Förstår att det kommer kännas tomt! Men tänk så mycket tid du kommer ha till din egna lilla Blå! Den Blå med det, numera, fina namnet va! 😀

 5. Emilia

  Hej. Ja så några åker redan imorgon. Känns antagligen både och förstår jag.
  Men du kommer ju att träffa dem många gånger sen på valpträffar, kurser m.m.

  Vill önska all lycka till alla valpköpare!!

 6. Kommer att sakna att läsa om de små liven o alla dessa underbara bilder!!

  Önskar alla valpköpare lycka till o många goa stunder med sina nya underbara hundar.

 7. Visst går tiden fort och visst känns det svårt att skiljas från dom. Man älskar ju dom alla när man har dom och sen också förresten. Men alla små Vinnare får det säkert jättebra.

 8. Inte konstigt alls att det känns svårt att skiljas från dina små älsklingar. De gör ont ända in i hjärteroten fastän man vet att de får det jätte bra i sina nya hem. Och verkligen behöver då den tid de kan lägga på dem var och en. Du har ju lagt nera all din tid och hela din själ i de små liven i två månaders tid. Klart att det känns!!! Konstigt vore det annars. Du kommer ju ha dem på hyfsat nära avstånd sen också och då är det ju lättare att träffa dem lite då och då!

  LYCK TILL till alla er som blir lyckliga ägare till de små Vinnarna!

  /Kramis Riitta och mormor Raffa 😉

 9. Självklart är det svårt att lämna ifrån sig levande varelser som man sett från att de föddes, det är ju ett speciellt band man delar med dem då. Och första egenuppfödda kullen är ju ännu mer speciell.

  Men du vet ju som sagt att de kommer till hem där de är hett efterlängtade och där de kommer att få så mycket uppmärksamhet som det bara går. Inte för att det hjälper mot separationsångesten, men lite tröst borde det allt vara :).

  Och iaf Lyxa kommer ju komma hem till ”mormor” Emelie titt som tätt, oss blir du inte av med i första taget ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s