Första flytten

Svea och mamma Vinna Svea och matte Anette
Till vänster: Svea & mamma Vinna. Till höger: Svea & matte Anette

Nu har den första valpen ”flyttat hemifrån”. Det var en lycklig Anette som stod utanför dörren kl 10 i förmiddags för att hämta hem sin lilla ”Svea” (MiVinna’s Applecreek). Själv hade jag fruktansvärt svårt att släppa ifrån mig min lilla älskling. Självklart stod jag där med fulgråten totalt över mig när det var dags att säga hejdå. Mitt förnuft tyckte att det var fånigt. Jag kommer ju snart få se henne igen. Hon kommer till ett jättebra hem och jag kommer få träffa henne ofta. Mitt hjärta höll inte alls med om det och höll väl snarare på att brista. Som Mia skrev i Anettes blogg strax efter 10 idag: ”Nu är du nog precis i Ljurhalla och skär ut en liten bit ur Emelies hjärta ;)”

Det hela kändes i alla fall mycket bättre när glada sms-rapporter började strömma in kl 12:05. Hela 5 sms har Anette varit duktig och skickat mig om hur det går för lilla Svea. Hon verkar ha gjort sig hemmastadd fantastiskt fort, har hälsat på Rocco och Nisse, tuggat på ben, varit ute på en kort kissepromenad och sovit en stund. Hon verkar ta det mesta med ro. Anette skriver om deras lilla promenad så här: ”Hon är riktigt tuff och gick på som om hon aldrig gjort annat! 😉 ner i ett dike, skällde lite uppfordrande på Nisse och jagade sedan mina byxben innan vi gick vidare.”

Har fått lite goa sms-bilder på henne i sitt nya hem också. Tack och lov för valpköpare som tänker på sin stackars uppfödare på det här viset!

Nu sitter jag bara och väntar på att fler valpar ska bli hämtade av sina nya hussar och mattar. Imorgon börjar aussielägret. Jag är har hand om agilityn och det lär väl ge mig lite annat att tänka på.

10 reaktioner på ”Första flytten

 1. Malin&Freja

  Bra jobbat Emelie! Du är ju som gjord för att vara kennelmamma, det förstår man när man läser i texterna! Lär mig alltid nåt när jag är inne och läser din blogg, ska oxå ta ut nästa valp direkt till fåren tror jag… 🙂 Du har fått mitt brev va’?

  Kram från M&F

 2. Grattis Emelie till en mycket fin kull! Du har gjort ett strålande jobb med kulle och inspirerat mig till vad vill göra med min kull när den nu väl blir planderad till att komma!
  Ha det gott!
  kram johanna och gänget

 3. Klart man måste rapportera!
  Nu ligger text och bilder från dagen på våran blogg och Svea ligger jämte mig i soffan och sover (jooo, hon får ju vara i soffan…).
  Lilla rediga tösen har bara kissat inne en enda gång och har skött sig jättefint i övrigt med så det är en bra start!

 4. Haha, men vad är det jag ser?! Hamburgaren fick vara med på en bild 😀

  Jag tror nog det kommer gå alldeles utmärkt. De har ju många som håller ögonen på dem.

 5. Kul! Härligt att allt funkar så bra och som andra säger så blir du väl uppdaterad. Blir så sugen på min lille plutt. Kan förstå att det är kämpigt att lämna ifrån sig dom, men som tur är har du ju en kvar 🙂
  Ne idag är det dax att inhandla lite mer valpsaker 🙂 Det kan man ju aldrig få för lite av….hehe.

 6. Fyy vad jobbigt det måste vara! Tur att du har valpköpare som uppdaterar dig ofta och skönt för dom att dom har dig som engagerar sig och uppskattar rapporter! Jag tycker inte det var längesedan jag var inne på din sida varje dag för att se om Vinna hade fått några valpar 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s