Frukostträning

Idag planerades träning för alla hundarna på frukosten. Vinna var först ut och fick jobba med kontaktfält för sin frukost. Det kändes väl sådär när vi hade hållt på en stund och hon i stort sett aldrig satte tassarna där jag ville ha dem. Hon tog kontaktfältet varje gång, men tyvärr alldeles för högt upp. Hon var väldigt noggrann varje gång och satte tassarna mer eller mindre exakt på samma ställe varje gång (med några få undantag när hon saktade ner)… synd bara att det inte är på det stället jag vill ha dem..

Tänk… experimentera… och så plötsligt börjar träningen få en vändning åt rätt håll. Fick placera henne långt ner och räkna lite på var hon skulle kunna tänkas sätta sprången för att det skulle bli rätt. Min tanke är att vara noggrann med detta ett tag för att förhoppningesvis få in ett mönster på henne var hon ska sätta tassarna för bästa flyt. Vi får väl se hur det går…

Här kommer filmen på en del av dagens utveckling:

Efter kontaktfältsträningen körde jag lite ”vall-lägganden” med Vinna och lite annan träning som nedvarvning. Nöjd. Ska iväg och valla om några timmar. Vi får väl se hur väl det sitter då…

När jag var klar med Vinna var det Segras tur. Det blev klossträning för hennes del. Det är så otroligt roligt att träna henne och se hur hon utvecklas. Snabbtänkt liten aussievalp.

Första träningspasset:

Andra träningspasset:

Efter Segra var det sheltiesarnas tur. Jag tog ut dem på planen för lite slalomträning (och stadgeträning eftersom den ena fick snällt ligga lös på planen medan den andra tränade). Jag körde på 4-pinnars slalom med bägge två och fokuserade på ingångar från lite olika håll. Zazzi är inte riktigt lika duktig längre på kl. 11-ingångar eftersom jag har varit dålig på att underhålla det. Men bägge hundarna jobbade på fint och blev duktigare och duktigare under passet. Mira kändes lite låg i början av passet av någon anledning, men det försvann helt efter en liten stund. Bägge två låg duktigt kvar när den andra tränade. Zazzi körde lite bc-stil precis i början och jag kunde inte låta bli att skratta lite åt henne. Svichade närmre á la bc, hukandes och eyandes och kastade sig ner på marken á la bc. De har ju en viss stil border collies, och Zazzi fick till precis samma. Ni vet, när en bc inte kan låta bli att gå upp och valla lite och man säger till den att lägga sig hela tiden. Men hon slutade ganska snart när hon förstod att det inte gav något och låg snällt resten av passet jag körde med Mira. Andra passet med Mira låg hon snällt redan från början. 

7 reaktioner på ”Frukostträning

 1. midasoenya

  Hejsan!

  Jag har försökt skicka mail till dig men det verkar inte fungera, finns det någon annan mailadress än den på startsidan?

  Vänliga hälsningar Lina

 2. Hon är ju hur söt som helst din lilla Segra!! Men gud va jag känner mig dum och korkad (min hjärna hänger inte med alls, hjärnsläpp…)just nu men varför tränar du klossträning, vad har man det till senare? Det känns som jag inte har nån koll alls på hundträning… Är det till en cirkuskonst eller till nåt som man verkligen har användning för i all annan träning sen?
  Lycka till med allt!!!
  Kram Linda med Milou.

  1. Svarar dig här eftersom jag kan tänka mig att det är fler som är nyfikna:
   Klossträning gör jag främst av tre orsaker:
   – Bättre bakdelskontroll
   – Inlärning av en del av vänstersvängen i fotgåendet
   – Inlärning av fotingång

   1. Aha!!! TACK!!!
    Man blir så nyfiken när man inte har sett det tidigare å jag vet ju att du är grym på att träna hund, å då måste det ju vara ett bra knep till nåt!!! ;o)
    Kramar Linda.

 3. Vi tog lunchträningen i skogen, vi… Först bus vid sjön (hon börjar bli grym på att balansera på spångarna som ligger över vattendragen nu!) och sen viltspår!
  Svea fick förstås ett kort spår med massor av blod. Hon såg fundersam ut ett tag och nosade försiktigt i marken, sen plockade hon upp en kotte det kommit blod på och ville gå iväg med den… 🙂
  Men nähedå, men lite övertalning tog hon tillsist spåret och hittade hjortklöven i slutet. Vi kampade om den hela vägen till bilen där hon fick ligga och gosa med den en stund…!
  Duktig vovve som redan visar på ”rätt” talanger! 🙂

 4. Ja det är mycket tid som går åt när man har 4 härliga hundar att träna, jag tycker att det går åt mycket redan vid 2 ;). Men så superkul som det är så känns det ju knappt som att jobba :D!

  Idag har Lyxa varit på sitt första ”hemma-hos” besök hos någon annan än de i familjen. Min kopis Svante fick ställa upp som exprimentmänniska ;).

  Inga problem alls, hon gick rätt in, hälsade jätteglatt på honom och började leka med kampleksak med honom :D! Duktiga lilla hund! Och så fick hon ett ”Kiwi-ryck” med hans spegel som var i hallen, såg hur kul ut som helst, hahaha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s