Stockholmsbesök

Vinna vilar på tåget Segra, 11 veckor, sover på tåget 
Två vovvar som kan konsten att slappna av på tågresan. Det här är på väg till Stockholm

Den 15 september tog jag, Vinna och Segra tåget upp till Stockholm. Lilltjejens första tågresa alltså (nog nästan Vinnas första också). Det gick jättefint och hon sov snällt på golvet på tåget större delen av resan. På vägen dit var det 2 byten och det var ju lite krångligt att stressa runt med två hundar (varav en klump i famnen) och all packning. Den ena sträckan fanns det inte heller plats för oss i kupén, så vi fick snällt sitta på golvet mellan vagnarna. Det susar ju ganska mycket om dörrarna där, men både Vinna och Segra kopplade av med en gång och lade sig för att vila (mitt bland öppnande dörrar och en massa folk). Duktiga vovvar. Allt kånkande på tunga Segra och mycket packning (men ändå ovanligt lite packning för att vara mig) gav mig rejäl träningsvärk på framsidan av låren dagen efter, och jag gick runt på Hundens Hus i Stockholm som en gammal tant och ojade mig när jag t ex skulle resa mig upp från stolen.

Anledningen till att jag var på Hundens Hus den här gången var att jag ska vara assistent på en av deras instruktörsutbildningar där. Så småningom är det tänkt att jag ska hålla i sådana utbildningar också. Under lördagen var Segra med mig i klassrummet i stort sett hela tiden och hon skötte sig finfint tycker jag. På söndagen fick hon mest vara på kontoret tillsammans med personalen och alla deras hundar. Som mest tror jag att det var ca 10 hundar där inne samtidigt. Den snälla personalen har skött Segras rastningar och det verkar inte ha varit några prpblem med det. Så Segra fick väldigt mycket miljöträning och socialträning på både hundar och människor under de två dagarna. Hon har umgåtts med stabyvalpen Cherie (ca 16 veckor, snacka om att de hade kul!), en vit herdehundsvalp på ca 5 månader, nyhämtad bc-valp (8 veckor, Segra såg ut som en jätte jämfört med honom), den blå bc-killen Ice (ca 7 mån?), och de vuxna vovvarna av följande raser: flat, staby, bc, puli, springer spaniel.. ja och så Vinna förståss. Mycket nyttigt.

Lilla Vinna fick vara med mig i lektionssalen en hel del på söndagen. Nyttigt för lilla Segra att få klara sig utan sin mamma emellanåt också. Dessutom verkade Vinna ha fullt sjå att hålla koll på alla valparna inne på kontoret, så det kändes lugnare för henne att få vara med oss. Hon fick även lånas ut i några övningar till en deltagare som inte hade hund med sig. Äntligen får jag göra något! tycktes Vinna säga och tyckte att det var allmänt lajbans. Övningarna bestod av lek, passivitet och träning av social belöning. Bägge hundarna sov gott på tåget hem sedan. Och jag kunde passa på att få slappna av lite och jobba lite eftersom det inte var några byten.

Eftersom jag har jobbat så mycket den sista tiden så har det tyvärr inte blivit alls så mycket tränat med Segra som jag hade önskat. Men helt galet har det ju inte blivit, eftersom hon ändå har fått väldigt mycket social- och miljöträning. Så det är jag nöjd med. Satte igång träningen igen med henne i förrgår och hon är så lättlärd så vi har snabbt jobbat ikapp oss någorlunda ändå. Men mer om det senare…

En reaktion på ”Stockholmsbesök

  1. Härligt att de kan slappna av så bra. Tror inte du behöver oroa dig för att du skall ha kommit efter med träningen. Det är lättlärda och kvicktänkta valpar du har skaffat fram till oss:) så miljö och socialträning kan ju inte ha blivit bättre. Då syns vi väl ikväll bland lite får…hehe!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s