Vallträning med film

Jaha, då var vi hemma från den tredje vallträningen sedan Vinnas långa vallpaus på 4 månader. Det är totalt den 11:e gången vi vallar hos Carin. Det är verkligen nyttigt att filma. Blir irriterad när jag ser missarna jag gör, men jag lär mig ju (förhoppningsvis) på det. Dagens pass kändes helt okej, om än lite förvirrat. Den här gången skulle vi jobba oss ut från staketet efter en liten stund och hålla oss lite mer i rörelse och försöka hitta balansen. Idag blev det lite mer ostyrigt och mera spring. Eller ostyrigt ska jag väl egentligen inte säga att det var. Vinna lyssnade faktiskt ganska bra egentligen. Bara det att det gick lite fort bitvis och då blir jag stressad och vet inte riktigt vad jag ska göra. Men det kommer väl antar jag. Idag skällde lilla Vinna en del också. Det var ett tag sedan hon gjorde.

Lyxa, Avila och Segra var med också. De fick allihop köra varsitt pass hos fåren. Segra fick börja. Hon började fint med att nog visa lite mer intresse för fåren än hon gjort tidigare. Men det övergick snabbt i ”jaga-bordercollie-leken”. Den leken var tydligen superkul idag. Det och att äta fårskit. Ett dukat smörgåsbord enligt Segra.

Avila visade fint intresse emellanåt. Hon vågade hänga med dem lite mer själv nu än hon gjorde sist jag såg henne, den lilla sötnosen. Och hon startade jättefint med att jaga efter fåren helt på egen hand. Sprang tillbaka till matte med jämna mellanrum i början för att kolla så att hon var med. Helt klart lite mer koll på vad fåren gör än min lilla Segra.

Lyxa tyckteatt fåren var riktigt häftiga. Hon jagade glatt iväg dem till granarna ganska snabbt. De där var superskojiga att jaga ju! tycktes hon säga till oss efteråt med ett stort leende i ansiktet.

Senare fick allihop även chans att titta lite på ankorna som gick i trädgården. Men där gick det ganska snabbt överstyr när valparna jagade runt dem i trädgården. Lyxa glänste återigen med sitt intresse och var den som höll fokuset på dem bäst. Hon traskade runt runt med dem i trädgården. Segra hängde på så gott hon kunde, men hamnade mest fel. Avila fick sig ett eget försök sedan på ankorna. Men fåren var roligare tyckte hon.

Film på Vinnas första pass:

Vinnas andra pass:

Segras pass med fåren:

Avilas pass med fåren:

Lyxas pass med fåren:

Ankracet:

5 reaktioner på ”Vallträning med film

  1. Kul med vallträningen! (och filmer framförallt ;))

    Med facit i hand så hade det varit kul att filma när Loi var sådär liten också, och tultade runt i hagen!

  2. Vad roligt att se alla på film! Blir en helt annan känsla när man kan se sig själv. Var riktigt kul denna gången, men det krävs väl lite fler gånger för att intresset skall växa ännu mer 🙂
    Vinna börjar ju bli riktigt duktig ju, roligt att se resultat av arbetet ni har lagt ner hittills. Som Mia säger, så gärna lite vallning snart igen, innan det blir för mörkt!

  3. Lilla Lyxa är MYCKET trött och väldigt lycklig efter denna spännande dag :D. ”Vi måste göra detta snart igen” tyckte jag minsann att hon sa till mig med ögonen ;).

    Får nog se till att boka upp Carin lite innan stora vintermörkret faller på, man har ju kanske bara någon vecka på sig nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s