Hälsning från Säffle

Vinna & Segra

Haha, nej inte är jag orolig för att Segra inte visar så stort intresse mot fåren än. Det behöver ni inte bekymra er om. Bara det att jag hade en dålig dag igår. Gå upp tidigt (kl 05:30) för att köra Clas till jobbet. Hemma kl 7 igen. Inte få så mycket sömn. Iväg och valla med förhoppningar om att det skulle gå bra med Vinna och att Segra visade ju lite mer intresse för fåren förra gången vi testade så självklart fanns förhoppningarna om att hon skulle visa ännu lite mer intresse den här gången. Nu var det inte så, och det spelar ju egentligen ingen roll (även om det kändes lite småsurt just då). Intresset är jag helt övertygad om att det kommer när hon blir äldre. Men det skadar ändå inte att hon bara får vara med och titta på när mamma Vinna jobbar. Hon verkar ju vara typen som lär sig en del av att titta på andra. Överhuvudtaget så kommer alla valparna vi har släppt på fåren ett par gånger få vila ifrån det hela ett tag innan vi testar igen. Det måste få chans att sjunka in lite också och så måste de mogna lite till. Jag är än så länge väldigt nöjd med deras reaktioner i fårhagen. Alla har varit väldigt framåt och haft roligt därinne. Bara att det roliga har bestått i lite olika aktiviteter: springa, äta fårbajs, jaga border collie, jaga får. Det har hursomhelst varit riktigt roligt att se hur de beter sig därinne.

Just för tillfället befinner jag mig i en husvagn i Säffle och jag har precis blivit bjuden på en smaskig middag. Jag håller agilitykurs här i helgen. Var även här i maj och gör nu en liten uppföljning. Det är en salig blandning av hundar här: några blandraser, tibetansk terrier, briard, labbe, lagotto, jack russell och sheltie. Och om Sanna får lite tid över imorgon kommer hon ner en stund på eftermiddagen med Misty (aussie).

Det har gått bra idag. Förmiddagen ägnades åt att jobba med tajta svängar. Eftermiddagen ägnades mest åt kontaktfält. De var nyfikna på min metod ”Running Moose” och det var många av dem som ville testa. En av dem hade redan börjat köra metoden lite efter att Vicki (en annan av deltagarna) hade läst om det (och sett filmerna) i min blogg. Jätteroligt att min metod börjar få ett sådant genomslag. Jag är dock noggrann med att påpeka att jag inte alls har kunnat utvärdera metoden än eftersom vi faktiskt inte har jobbat med den ”ända till slutet” med någon hund än. Det är ju såpass nytt och jag har ju haft lite annat att göra (valparna) sedan jag kom på metoden. Det såg hursomhelst väldigt positivt ut för de flesta av hundarna som provade det idag.

Vinna och Segra har fått följa med mig hit också. De har fått sitta i kompostgaller utanför agilityplanen när jag har hållt kurs och de har skött sig riktigt bra där. Till och med lilla Segra, som ju inte alls är van vid sådant. Inga problem med hundar som rör sig runt dem och springer på agilityplanen. Någon som däremot har varit lite småknäpp idag är Vinna. När vi kom dit kunde hon plötsligt inte sluta skälla. Hon fick för sig att folket skulle skällas ut, men det var inte direkt någon specifik som skulle skällas ut utan det var väl mest för skällandets skull. Hon var helstissig och for mest runt. Och helstissig tycker jag att hon har varit hela dagen idag. Har farit runt som en stolla och betett sig som en unghund. Tja, någon sådan period har hon ju egentligen aldrig riktigt gått igenom. Den kanske kommer nu istället? 😉 I vissa lägen har det ju idag nästan till och med varit så att det är Segra som är den lugna och snälla. Som t ex när vi kom hit imorse och Vinna blev helknäpp så följde Segra med lite mer sansat och hälsade glatt på alla mäniskorna och utdelade lite pussar till de som ville. Lilla knäppVinna. Lite ovant att det är hon som står för knäpperierna…

En reaktion på ”Hälsning från Säffle

  1. Anna & Charlie

    Tack för en jätterolig helg och all hjälp! Charlie har haft väldigt roligt och hans matte har fått massor att tänka på, men det känns hoppfullt. Hoppas vi ser dig i Säffle snart igen!

    Glada hälsningar
    Anna & Charlie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s