Lite träning med skabbråttan

Vinna

Testade av rutan med Vinna. Var ju några månader sedan vi körde den sist (typ ett halvårsedan skulle jag tro…  eller kanske till och med lite mer). Ställde upp rutan. Ställde henne där konen för elitrutan skulle stå om jag hade haft en sådan extrakon med mig och skickade henne. Swoosch! sa det bara så for hon iväg i vild galopp mot rutan. Stanna! ropar jag när hon är i rutan och hon tvärnitar exakt i mitten. Lycklig matte klickar och rusar till sin duktiga tjej. gör om rutan, men skickar henne från andra hållet. Exakt likadant igen. Känner mig nöjd med att det såg så bra ut och nöjer mig med detta. Duktig Vinna!

Ikväll är det KM i agility på klubben. Tänkte vara med på det med Zazzi, Mira och Vinna. Med Vinna ska det ju bli extra spännande eftersom vi inte har kört agility (mer än running moose) sedan mars skulle jag tro. Testade i alla fall slalom och gungan med henne idag för säkerhets skull.  Men det var okej. Missade slalomingången när jag skickade henne snett två gånger. Hon hade visst glömt hur man kortar ihop till ingången. Men tredje gången gillt och sedan var det inga problem mer. Behövde bara få en chans att komma ihåg hur det var tydligen.

Utöver detta så har jag anmält Segra till följande utställningar:
– Malmö 8/11
– Åstorp 14/11
– Mjölby 15/11
– MyDog 7&9/1-2010

Ville anmäla till Åby också, men jag hittade ingen information om den någonstans.

Till Malmö blir det extra roligt eftersom alla valparna, utom Keno, ska vara med. Då får jag även chans att ställa upp i syskonklass. Funderar bara på vilka 3 som ska vara med på det. Vilka är mest lika egentligen?

Snart har jag även jobbat ikapp mig med allt jag ligger efter med i arbetet. Hoppas att vara ikapp innan den här veckan är slut. Bara välkomstbrev och fakturor som ska skickas (många!), MiVinna’s hemsida som ska uppdateras och elräkningar och bildagbok som ska lämnas in till bokföringen, sedan är jag ikapp! Då har jag mer saker som ska göras, men åtminstone inget som släpar efter på samma sätt.

Vinna ser förresten inte riktigt klok ut nu. Hon fällde som sjutton efter valparna men plötsligt så stagnerade det hela. vad bra tänkte jag.. blir det inte värre än så här är det ju inte så farligt. Jo tjena. Hon satte igång för ungefär en vecka sedan igen och nu ser hon verkligen hemsk ut. Det är alla långa strån hon fäller nu. När jag kom hem med henne från Säffle undrade Clas om hon inte hade fått rävskabb eller något. Med tanke på att vi bara hade varit borta i två dagar kan ni tänka er med vilken fart det rasar av henne nu. Jag förklarade i alla fall för Clas att hon inte hade rävskabb utan att det hela berodde på att hon har haft valpar, så han behöver inte vara orolig. Han önskar dock att hennes päls kommer tillbaka snart (och jag med), för hon är inte direkt skön att klappa på nu. Hon som brukar vara så mjuk och skön känns mer som en strävhårig vorsteh förtillfället…

12 reaktioner på ”Lite träning med skabbråttan

 1. Hej på¨er!
  Här händer det verkligen mycket! Har läst tillbaka några dagar för att se hur ni haft det! Hade jag haft lite mer gott om pengar så hade jag hoppat på lydnadskursen med Diza, vi skulle verkligen behöva komma igång på ett organiserat sätt. Men jag får återkomma!
  Men varför jag skrev på detta inlägget är för utställningen på Åby. Det är boxerklubbem västra avd som anordar den. Tror det heter västra avdelningen, men googla på det eller gå in på boxerklubbens sida så hittar du snart rätt!
  Ha det gott!
  kram johanna och dogsen

 2. Eva-Lena

  Skönt att höra om päls eller att Aussien är kammoflerad nakenhund. Deja vu har hållit på i mer än 2 månader trots användning av furminator i början. Nu är man verkligen rädd att folk tittar snett för det är inte mycket päls kvar. Men vädret ar knäppt och det märker jag i grönsakslandet där vissa saker denna vecka börjat mogna nu när frosten kom. Då kanske även underullen kan komma på fröken. (Vi bor norr om Västerås, vid lilla Lappland)

  1. Tänker då på min stackars tjej som får gå alldeles naken och frysa nu när det blir kallt. Träffade en utställningsdomare som sa att tiken brukar se som värst ut när valparna är 4 månader gamla… Hur ska hon se ut då, med tanke på att hon ser ut som hon gör nu. Det blir en kall vinter för henne…

   1. Eva-Lena

    Men Aussien gillar väl kyla? Iallafall tycker Deja vu det är för varmt hos oss i den stora hundsängen. Men hon har begärt ett täcke till sin säng i förra veckan.
    Fördel med mindre päls att de torkar fortare vid simturer så här års. (Nödvändigt efter dysörjan i skogen.)

    Kram Eva-Lena

 3. Är säkert jag som är ute och cyklar som vanligt… Men jag får det till att My Dog för våra voffsar blir 9 och 10 januari. Eller? Ligger inte Aussien i grupp 1?
  Jag har ju i och för sig inte anmält Svea ännu men lite har vi ju kikat ändå…
  Länken till Åby fick du utav Anna, ja…

 4. Emilia

  Hej!!

  Vad fin Segra ser ut. Ska bli kul att följa Er framöver. Lycka till på km ikväll. Jag kommer ju inte eftersom vi kommer hem ikväll först. Hälsa alla på klubben!!

 5. Tierra fäller också något otroligt och har gjort nu i ca tre veckor. Hon som inte har så mycket päls innan.Hon kommer bli en nakenhund ju. Och hon har inte haft valpar. Kanske är den kostiga sommaren,hösten som varit/är och gör så alla päls rasar.Dom är inte så fina utan päls i alla fall våra guldklimpar hi hi.
  Carina med lilla flocken

  1. Ja, men en tik som haft valpar ser verkligen inte riktigt klok ut vid den här tiden efter valparna. Nog för att Vinna kan fälla ur rejält ibland annars också, men det här har hon verkligen aldrig varit i närheten av. Vinna har knappt några strån kvar på svansen och har bara pyttepyttelite kvar i byxorna. Hon har inga täckhår (de långa stråna överst menar jag) kvar överhuvudtaget på halva ryggen och sidorna, bara lite lite kvar vid raggen och på halsen. Inget heller på bogen. Magen är helt ganska barskrapad den också, inga långa strån kvar där alls. Hennes färg är inte riktigt röd längre, utan snarare rödgrå. Mycket snyggt får jag säga 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s