Rapport

Mamma, Ebbe och Kiwi var här en sväng igår. Vi passade på att träna valparna lite. Det blev både utställningsträning, agility och lydnad. Duktigt nog fick jag med mig kameran ut och fick fotat en hel del. Valparna ser dock lite lustiga ut i den här åldern. Mest bara en massa långa ben.

När valparna hade fått jobba en stund fick sheltiesarna och Vinna komma ut på en liten promenad. Vinnas svischande förbi oss med jämna mellanrum gjorde att vi kom in på ämnet rapport. Mina föräldrar tycker ju att det är vansinnigt roligt med rapporten. Då jag mer eller mindre är uppvuxen på A-station i skogen delar jag väl kanske inte riktigt deras entusiasm. Att sitta som barn på A-station, med inte så mycket att göra annat än att vänta på att hundar ska komma springandes är väl kanske inte drömmen när man är liten…

Men trots detta börjar jag ändå bli lite sugen på att komma igång med rapporten. Både jag och mamma tror att Vinna har riktigt fin kapacitet för detta och vore ett riktigt ämne i rapporten.

Så vi bestämde oss för att göra vårt första träningspass. Mest för att testa lite. Sheltiesarna stängdes in i huset igen, Vinnas tjänstetecken letades upp och vi begav oss till skogen med henne. Planeringen var väl inte strålande kanske, men vi blev så ivriga att testa. Vi bestämde oss för att köra en sträcka på ca 100 m i skogen över ett krön, så att hon inte skulle kunna se mottagaren. Jag gav mamma lite godis, gick iväg med Vinna kopplad, band henne i ett träd ngn minut. Sedan tog jag på henne tjänstetecknet, kopplade loss och gick med henne fot fram till min startpunkt, satte henne, väntade några sekunder och gav henne sedan kommandot ”Marsch!”. Inga problem sa Vinna och for iväg, ökade takten ytterligare när hon fick syn på mamma när hon hade sprungit en bit.

Där fick hon massor av beröm och godis. Sedan var tanken att mamma skulle binda henne vid ett träd en stund, men dåligt förberedda som vi var (vi ville ju bara testa lite..) så hade vi inte fått med oss något extra koppel. Så hon fick lägga henne en stund istället. Sedan var det fot till startpunkten, satte henne och skickade henne sedan. Vinna sprang i full fart hela vägen till mig. Väl hos mig blev det såklart en massa belöning och så tog vi och avslutade där, kopplade henne och gick tillbaka till mamma och sedan promenad hem.

Superkul hur fint hon skötte sig, med tanke på att hon aldrig tidigare har gjort det och att hon egentligen inte ens är särskilt van vid budföring. Det jag tror att jag kommer få jobba mest med när det gäller Vinna är att vara tyst på stationen. Med höga förväntningar blir det lätt gnäll. Själva springandet kommer nog inte vålla några större problem, och hon är snabb som attan. Bara kondisen som ska tränas upp så att hon orkar. Speciellt om vi ska upp i de högre klasserna. I Elit ska hon springa totalt 6 km… så det är ju en bit…

Vinna kör rapport för första gången
Vinna på väg in till B-station

4 reaktioner på ”Rapport

  1. nog är hon ett rapportämne alltid! tycker du ska tävla lägre rapport, hur är sträckan där egentligen? söndag blir nog hur kul som helst (eller magplask..), längtar!

  2. Vad roligt med rapport! Detta är något jag verkligen skulle vilja prova med Nelmi. Hon skulle älska det! Kan du inte ha en kurs!? Jag kan nämligen ingenting om det. Men man kanske inte får vara med om det är blandras?
    Men SM vinnaren i år är faktiskt en släkting till Nelmi, så lite kanske hon har i generna 🙂 Ses ikväll!

  3. Tack för grattiset! Är verkligen jätte kul att det går så bra för oss just nu och jag hoppas det håller i sig 😀

    Härligt att läsa om hur bra det går för alla dina valpar också! Spännande med rapportplaner, jag har också varit lite sugen på att köra igång det lite mer seriöst med Siri (trots att vi garanterat skulle få problem med skall och gnäll på stationerna) men än har det inte blivit så mkt av det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s