”The right side”

Anlände igår till Sydney. Hyrde en bil för att kunna röra oss lite mer fritt över stan. Vet att det är vänstertrafik på Nya Zeeland men hade ingen aning om hur det var i Australien. Frågade kvinnan på Hertz varpå hon svarade ”On the right side”. Senare fick vi dock erfara att hon med det menade ”rätt sida” och inte ”höger sida”…

Medan vårt rum gjordes i ordning på hotellet smet jag och Clas iväg till Bondi Beach för att kolla läget lite. Sprang runt och letade efter solkräm en liten stund och hann bli lite röda på axlarna, men inte så farligt. Kastade oss sedan i våra badkläder, ojade oss lite över hur slappa kroppar vi har lyckats få (som till råga på allt dessutom är likbleka) men glömde snabbt detta när vi kastade oss i vattnet. Med ca 35 grader varmt var det skönt att bada lite. Vi hade löjligt kul i vågorna och blev som barn på nytt.

Idag har vi kommit till Nya Zeeland. Alltid lite nervöst när man ska igenom tullen och allt och på frågan om vi har något ”tint” med oss fick jag fundera en halvsekund tills jag kom på att han pratade om ”tent” och kunde ärligt svara nej på frågan. Lite kul med dialekter.

Än så länge har jag inte blivit besviken över det här stället. Helt fantastiskt! Christchurch är jättefint överallt där vi har varit. Vi bor på Hoonhay Valley Lodge (ett B&B) och det är helt makalöst fint här. En liten farm på 20 hektar med nötdjur och får. Och så två hundar som går i en hage (typ fårhage, fast för hund) här intill och en väldigt kelen katt. När vi klev ut ur bilen slogs vi av värmen som var precis lagom (25 grader), fåglarnas kvitter, fårens bräkande och den vackra naturen… och lugnet! Allt är så underbart lugnt här, till och med mitt i stan. Perfekt för en stressad egenföretagare som mig.

Vi letade oss fram vårt rum och på dörren in till byggnaden satt en lapp där de hälsade oss välkomna och de bad om ursäkt för att de inte var här just nu för att ta emot oss. Men vi var välkomna att komma in och ta välkomstdricka och kaka. Vi är de enda gästerna här för tillfället och har hela stället för oss själva. Stället är fantastiskt välskött både utomhus och inomhus.

Bilder från Nya Zeeland får ni vänta lite på. Klantiga jag glömde ta med batteriladdaren till kameran och batteriet blinkar nu rött… Ett par dagar innan det var dags att packa tänkte jag på att jag inte får glömma av att packa nerladdaren, men när det väl var dags för att skriva listan över allt som skulle med och dags för att packa så glömdes det helt bort. Imorgon blir det iltur in till Christchurch för att leta reda på en laddare att köpa. Hoppas att vi hittar någon… Förhoppningsvis blir det båttur till delfiner efter det och sedan åker vi vidare till Hanmer Springs för lite pool- och spavistelse.

Här får ni lite bilder från Australien istället:


Clas sitter och kör i den högerstyrda bilen, en smått skrämmande upplevelse..

11 reaktioner på ””The right side”

 1. Hej! Jag träffade din mamma på en julfest igår. Hon berättade om ert stora äventyr (och om hur det är att ha två valpar i huset…). Grattis och lycka till och ha en underbar resa!

 2. Åh vad härligt det ser ut! Har en kompis som jag tror åkte samma plan som er till australien. Hon har också hägnt på bondibeach i dagarna. Fast hon stannar i australien i en månad innan hon åker till NZ tror jag. Roligt sammanträffande tycker jag. 😀

 3. Emilia

  åhh vad härliga bilder. lite bleka kanske men ett par dagar så har ni fått färg. Skönt att höra att allt är bra hittills och det ser fantastiskt ut med vågorna. Är lite avis..
  Njut och solen och värmen!!!!!!

 4. Jadu, vad ska man säga 🙂 Ni verkar ha det underbart så passa på att njut av sagolandet. Här hemma är det grått och mulet som vanligt, så det är inget ni missar direkt. Haha, ja av bilderna att dömma så är ni kanske liiite bleka.. hahah, men det lär ni ju snart ändra på. Ha det superduper och drick och ät gott och bara må bra så syns vi!! Kram kram ifrån Sweden!!

 5. Åh vad härigt att höra att allt har gått så bra och att det är precis så njutningsfullt som man kan tänka sig att det ska vara! Det ser verkliegn helt fantastiskt ut!!

  Men Emelie… .glömma att packa ner laddaren till kameran!? Är det inte dödsstraff på sånt ;)?? Men men, det ska nog inte vara några större problem att hitta en.

  Ser fram emot fler uppdateringar om era äventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s