En dag i Paradiset

Dagen har spenderats i Glenorchy och Paradise (ja, stället heter faktiskt så!). Paradise gör verkligen skäl för sitt namn. Något vackrare har jag sällan skådat. Gröna fält, underbara skogar, vacker flod och omgivet av höga berg, vissa med snö på topparna. Ja det går faktiskt inte att beskriva dess skönhet, varken i ord eller bild. Och att dessutom få uppleva det hela på hästryggen gjorde inte direkt saken sämre.

Morgonen spenderades på Fuxen Canes rygg på ”The River Wild tour”. Tanken var att vi skulle korsa en massa floder och så, men eftersom det hade regnat så mycket på sistone så hade floderna blivit så stora att det hade varit lite farligt. Typiskt… det hade inte hänt på över ett decennie eller mer… Jag fick i alla fall chansen att galoppera på egen hand vid ett par tillfällen. Helt underbart och jag saknar sååå känslan på hästryggen. På turen var det bara jag, Clas och en filipinsk tjej (Jo-Anne), plus vår guide (Megan, en supertrevlig tjej) så det var helt perfekt. Clas och Jo-Anne hade ungefär samma ridkunskaper när det gäller hästar, dvs obefintligt. Så jag fick ibland rida före för att få köra på i ett lite högre tempo. Helt underbart! Clas tyckte väl kanske inte att det var lika underbart eftersom han mest fick ont lite här och var. Han tänkte först inte hängt med till den andra turen men ändrade sig sedan och följde med ändå. Det ångrade han inte!

På eftermiddagen var det nämligen dags för ”The Lord of The Rings tour”. Då var det ett större gäng som var med, men vi delades in i mindre grupper och vi blev återigen bara tre ryttare med vår guide (de andra var fem/guide). Jättemysigt. Den här gången gick turen i Paradise och som jag nämnde tidigare så var det helt ofattbart vackert. Till detta fick vi en massa information om Sagan Om Ringen (och Narnia: Prins Caspian och X-men: Wolverine som också spelades in här) och fick se en massa platser där den spelades in. Vi har bla ridit vid Isengård, Lothlórien, Amun Hen och mycket mer.

Jag lyckades den här gången få ännu en fux. Lite lustigt eftersom det knappt fanns några fuxar där. De flesta var bruna. Den här hästen hette Chester och var ledaren av gänget (och minst av alla). Han var av en inhemsk ras kallad Arcadian Horse. Heeeelt underbar häst som jag blev totalförälskad i! Det är inte ofta jag träffar hästar som jag passar så bra ihop med som honom. Han passade mig helt perfekt! Blev så sugen på att få plocka med mig honom hem till Sverige, men det går ju inte. Han var riktigt kul att rida. Lite go i honom men utan att vara svårriden och precis lagom stor för mig.

På den här turen träffade vi ett otroligt trevligt malaysiskt gäng. Grabben i gänget var så himla rolig och vi snackade mycket med dem på bussturen till och från Paradise. Glenn hette han och han hade lustigt nog studerat i Sverige.

Jag känner redan av att träningsvärken i benen börjar komma. Imorgon lär jag väl inte kunna gå, men det var det värt!!!

Ursäkta bildkvalitén. Alla bilder är tagna med mobilkameran eftersom den andra kameran var lite otymplig att släpa med sig på hästryggen. I början av turen var vädret tyvärr inte det bästa heller, men mot slutet blev det riktigt soligt och fint.

 

5 reaktioner på ”En dag i Paradiset

  1. Så häftiga bilder!!! Åh så fräckt att verkligen få besöka paradiset, det var nåt jag bara trodde fanns i drömmarnas land MEN nu vet vi ju att det finns!!!
    Tack för att du/ni orkar lägga ut alla underbart härliga bilder så vi här hemma i frostkalla Sverige kan sitta å dreggla över allt ni får uppleva, UNDERBART…
    BARA NJUT SÅ LÄNGE NI KAN!!!!!!
    Ha det så bra!!!
    Kramar Linda, Jojje och Milou.

  2. Jag och Nisse är inte ALLS avundsjuka!!!! Fuskigt, ser helt underbart ut att uppleva naturen ifrån hästryggen!!! Tror vi vet om vi någongång kommer resa utomlands vart den resan kommer att gå 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s