Uppdatering

Vi lever och mår bra. Har bara inte känt för att blogga de senaste dagarna. Finns egentligen jättemycket att skriva om men jag ska försöka fatta mig någorlunda kort.

Vi har sedan sist varit på Franz Josef Glacier, Murchison (bara praktisk övernattning), Picton, Wellington Tongariro National Park och nu stannade vi till på ett jättefint motell i Taupo.

Idag har vi varit på en Lord of the Rings tour som var riktigt trevlig och full med rolig information. En australiensisk kille som mer eller mindre var en australiensisk kopia av Clas till sättet (när Clas har druckit, vilket den här killen hade gjort) var med på turen.

En lustig sak som hände på turen var när en kvinna joggade förbi med två små hundar. Hundarna hade fullt fokus på vad de höll på med och hade inget som helst intresse för oss, men så plötsligt när de hade passerat oss vände den ena hunden om och sprang fram till mig och klistrade runt mig en liten stund. Jag gick mitt i gruppen som bestod av 12 personer så jag tyckte att det var lite lustigt att den reagerade så och sökte upp mig, den enda ”dog trainer” (som jag kallar mig här) i gruppen. Kan tillägga att jag var långt ifrån den enda hundägaren i gruppen…

Tongariro National Park användes för att spela in scenerna i Mordor i LotR. Det var riktigt häftigt med att för att riktigt förstärka känslan av Mordor så var det ett jättestort moln över hela nationalparken, vilket kastade mörka skuggor över landet under tiden vi var där.

Nu låter vi som riktigt LotR-fanatiker, men det är vi väl kanske inte riktigt. Jag tycker dock att filmerna är riktigt bra och det har varit riktigt roligt att se en massa inspelningsplatser för filmen och få höra alla berättelser. Vi har en tour att göra i det ämnet och det sker i Hobbiton den 21:e, sedan är vi klara med allt det. Men även om man inte hade varit något fan av Sagan om Ringen så är det värt att åka med på dessa tours. Det är helt fantastiska landskap man får se.

Motellet vi nu har kommit till visade sig vara en riktig pärla. Fint korsvirkeshus, liten veranda med sittplatser, pool på andra sidan gården, egen mineralvattenspool i badrummet och gratis internet. Till detta ett jättefint rum med allt man kan tänkas behöva… och gratis internet. Allt detta för bara drygt 600:-/natt.


På väg upp till glaciären i Franz Josef


Så vackert vatten på sydön. Kristallklart med en blå nyans


Jag framför ett vattenfall på väg till glaciären


Clas framför samma vattenfall


På färjan på väg till Wellington


På LotR tour. Tre tjejer fick agera ringvålnad för att simulera följande scen:

 
Samma plats

 
Till vänster: Jack (Aussie-Clas), som bjöd på många skratt under dagen. Till höger: Clas


Samma plats som nedan:


Sköna gröna kullar


Mordorlandskap… eller ja… Tongariro National Park


Clas kommer ut från motellrummet

2 reaktioner på ”Uppdatering

  1. åååh, jag hade velat träffa den där aussieclas *asgarv* ni ser ut att ha det alldeles, alldeles fantastiskt, men vi saknar er lite här hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s