Aktiviteter

Idag anlände vi till Auckland…. vår sista destination innan hemresan *sörjer*

Igår var vi på Hukafalls Jet och åkte jetbåtar. Löjligt kul!!! Mike som körde båten var en hemskt rolig guide och riktigt skicklig på att köra båten. Med millimeterprecision svooshade vi förbi diverse hinder i vattnet och gjorde 360 graders snurrar i vattnet. Citat från Mike precis innan han startade båten: ”My name is Mike, but is something goes terribly wrong my name is Steve…” varpå han mumlar för sig själv (men så att vi hör såklart) ”…and it usually does around here…”

Titta här för att se vad det var vi gjorde: http://www.hukafallsjet.com/page/6-Trip-Experience

Efter det åkte vi till Hobbiton. Det var där de spelade in scenerna från Fylke (Shire) i LotR. Helmysigt och häftigt att se. Det är det enda stället kvar med en del av rekvisitan. Turligt nog så hade dessutom filmbolaget börjat ställa iordning stället igen inför ”The Hobbit” som snart ska börjas spelas in. Det ska då se exakt likadant ut som det gjorde i förra filmen, så en del träd hade planterats igen och en hel del buskar. Även en liten väg där Gandalf och Frodo färdades i början av filmen.

Det var en äldre man som guidade os på den här turen. Hur gullig som helst. Han tog mig och Clas och ett annat par vid sidan för att få ta lite specialbilder. Han blev riktigt förtjust i oss (en av anledningarna var nog att jag hade läst böckerna, och han var ett riktigt Tolkien-fan. Han läste trilogin för första gången för ca 30 år sedan…) och hade mycket att berätta.

Även en annan man (tror att det var han som drev stället) blev väldigt intresserad av mig och Clas. Först för att vi var från Sverige, och sedan för att jag är en ”Dog trainer”. Efter turen visade han gruppen hur det går till när de klipper fåren. I sina glansdagar klippte han får på 34 sekunder! Nu tog han det lugnt, men det gick ändå på under en minut och han var skicklig och lugn med tackan, vilket gjorde att hon var stilla och lugn. Efteråt tog han ut två små lamm som vi fick flaskmata. En liten tjej fick ta det ena lammet och jag det andra. Sååå söt!

Givetvis frågade jag vad de använde för vallhundar på den här gården (hundnörd som jag är). Till långa hämt använde de border collies och när de skulle förflytta stora flockar (tror att de hade ungefär 12 000 får på den här gården…)  använde de huntaway (en nya zeeländsk ras) som de tyckte var bättre på det och bla. använder sig av skall vid vallningen.

Idag var vi i Waitomo Glowworm Caves på the Legendary Black Water Rafting. En spännande upplevelse och riktigt trevligt även detta. Vi har famlat runt i mörkret (hade dock lampor på hjälmarna) med en stor ”badring” med oss, glidit runt i badringen i mörkret och kastat oss baklänges nedför vattenfall. Så vackert att tyst flyta genom grottan med en stjärnhimmel av lysmaskar ovanför oss. Häftigt!

Imorgon är det bröllop för mig och Clas som gäller. Dags att bli ”husband and wife”…

Fler bilder får ni en annan dag… kanske…

8 reaktioner på ”Aktiviteter

 1. Hillevi,Thobias,Iriz o Edit

  Grattis, grattis på stora dagen : ) Önskar er lycka tillsammans i framtiden.
  Här e det snöigt, stanna så länge ni kan…. brrrr här hade vi -16 häromdagen, inte skönt!! Hundarna fick kramp i tassarna och kunde inte promenera i kylan. Idag har det varit mildare dock, så vi fick till en promenad : )
  God jul o gott nytt år!!
  Kram

 2. Storasyster Jenny med familj

  Hipp, hipp, hurra!!!!
  Hjärtliga gratulationer till det nygifta paret önskar storasyster Jenny, Martin, Amanda, Albin och Matilda. Ha en fortsatt trevlig dag så ses vi snart i vintriga Sverige!

 3. Runa o Johnny

  Leve brudparet HIP HIP HURRA!!!! Massor av kramar från mamma o pappa,Jimmy, Clas mamma o pappa,Lena o Thomas, Inger o Kent.Många blöta pussar från Segra,Zazzi,Ebbe o Kiwi.Ha det nu riktigt skönt resten av semestern.

 4. Men det här låter juh bara helt toppen. Vilken semester, förstår att man blir så där du vet med hackan hängande .. och mållös. Blir verkligen bara LITE avundsjuk. Helt fantastiska bilder.

  Ha en fortsatt underbar resa 😉 och grattis till bröllopet..o0(vet inte om ni redan gjort det eller inte).

  Johanna (med Skip)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s