Hemåt


En av många typer av skyltar vid vägen som uppmanar att inte dricka och köra. Fanns många olika varianter av dessa.

Julen spenderades i Pihai vid Bay of Islands. På julafton träffade vi ett trevligt irländskt par på en pub och lärde oss massa nytt om Irland. Mycket trevligt. Juldagens morgon spenderades på en fiskebåt ute på havet. Trevligt i början, men efter två timmar blev jag rejält sjösjuk. Clas mådde heller inget vidare. Ingen bra idé att köra en pubrunda kvällen innan fisketur på gungande hav. Vi fick i alla fall upp ett stort antal Snappers. En häftig rosaaktig fisk som sägs vara mycket god. Jag och Clas tillagade aldrig våra dock, utan gav bort dem istället. En barracuda drogs också upp, men inte av oss utan av en av de andra tjejerna som var med. 

Direkt efter båtturen drog jag iväg på en ridtur. Mysigt men jag befarade kraftig träningsvärk dagen efter eftersom jag fick en lite småstissig häst som krävde att jag jobbade på med henne rätt bra under de två timmarna vi var ute. Ridmusklerna verkar dock ha kommit igång ganska bra så träningsvärken är inte riktigt så illa som jag trodde att den skulle bli.

På juldagen kom vi in på en restaurang som serverade julmiddag. Perfekt tänkte vi och gick in och satte oss. Vi blev dock mer och mer besvikna efter varje måltid som dukades fram till oss. Det enda som var gott var efterrätten… för mig, inte för Clas. Han valde en Christmas pudding som inte föll honom alls i smaken. Själv fick jag en jättegod Pavlova med frukter. Vi surade ihop lite över att ha betalat så mycket för den måltiden, men blev på bättre humör när vi träffade på ett äldre par från Hawaii som var trevliga att prata med.

Nu är vi i Auckland och ska bara packa ihop allt och ta oss till flygplatsen för den långa resan hemåt. Blandade känslor. Vi landar på svensk mark kl 21:40 imorgon (den 28:e, det är ju den 27:e här hos oss just nu).

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

8 reaktioner på ”Hemåt

 1. Stort Grattis till herr och fru!!! Vilket vackert bröllop och vilken underbar resa! Otroligt vackert land! Tack för att ni delat med er med bilder och berättelser.

  Välkomna hem till snöiga Sverige.

  Gott Nytt År!

 2. Malin & Freja

  Välkommna hem till Svedala igen! Stort grattis till giftemål, vilka fina bröllopsbilder och så fin ceremoni ni verkar ha haft! Leve kärleken och lycka till i all framtid! Kram M&F

 3. Det sämsta med en långresa är väl just hemresan, den brukar alltid ta så lång tid, man vill ju bara hem (när det väl är dax, för helst vill man stanna kvar…)
  Ni är jätte välkomna hem till snön å halkan….
  Kramar Linda, Jojje och Milou.

 4. Emilia o Magnus

  Grattis till giftermålet. Det ser vackert ut och lycka till med Ert gemensamma äktenskap.

  Tack för att vi fick följa Er på denna fantastiska resa med bilder och allt.

  Många kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s