Home again

 
Vart tog min lilla valp vägen?

Jaha, så var man hemma i kalla Sverige igen. Det är med blandade känslor. Jag saknar den gröna ön och blir tårägd bara jag tänker på dess skönhet, men jag är glad över att vara hemma hos mina hundar igen.

Hemma väntade överraskningar i form av lite presenter, lite städat här och var och snyggt iordninggjort i sovrummet med nybäddade sängar med sprillans nya sängkläder, nyuppsatta gardiner, champagne, två glas och varsin toblerone. Mysigt!

Segra och Kiwi var hysteriskt glada att se oss och kämpade för att vara närmast. Segra vann tillslut då hon lade sig på rygg i min famn när jag satte mig på golvet och vägrade gå därifrån. Stackars Kiwi hade gått i och kollat i fönstret emellanåt under kvällen efter vi hade hämtat hem Zazzi och Segra och undrat när hennes kära syster egentligen hade tänkt komma hem från promenaden. Zazzi är nöjd över att vara hemma. Hon trivs  bättre här hemma på landet där det är lugnt och skönt.

Vinna fick jag träffat igår. Väntade över natten med att hämta hem henne. Hon var normalt glad när vi kom till Elin och Lajo för att hämta hem henne. Inget utöver det vanliga. Tvist och Vera var ungefär lika glada (om än studsigare och ljudligare) över att se oss. Vinna tyckte att hennes dotter behövde tuktas lite innan det var lekdags, som för att visa att det fortfarande är hon som är bossen och för att gnälla lite på henne över att hon hade varit borta så länge.

Elins mormor och morfar kommer med Mira idag (om det inte är för dåligt väder, som de uttryckte det). Det är nog ganska motvilligt de lämnar tillbaka henne. De verkar ha blivit väldigt förtjusta i henne och vill helst av allt behålla henne. Lilla Mira har levt lyxliv hos dem under tre veckor.

Ska bli skönt att få träffa min Lilla Blå igen. Snart är hela flocken samlad.

Ett stort tack till mina föräldrar, Elin och Lajo och Birgitta och Bernt för att ni har tagit så väl hand om våra hundar under tiden som vi har varit borta.

Jag tackar så mycket för alla som så intresserat har följt min och Clas resa. Det finns otroligt mycket mer att skriva om vår resa, men lite får man ju försöka sålla. Vi kom hem säkert efter drygt 40 timmars spenderande på flygplatser (Auckland, Melbourne, Hong Kong, London, Landvetter) och flygplan. Lite strul med hemresan först eftersom vårt första plan (till Melbourne) var försenat med två timmar vilket skulle göra att vi hade missat hela resten av hemresan. Trevliga människor på Qantas bokade snabbt om oss på ett annat plan och med ett annat bolag (Air New Zealand). Det andra bolaget sjabblade dock till det lite med våra väskor och råkade skicka dem med Melbourne som slutdestination. Vi misstänkte dock att något var fel och frågade för säkerhets skull Qantas-personalen i Melbourne om de kunde kolla upp det hela. Mycket riktigt hade våra väskor stått nere vid karusellen och snurrat och blivit undanplockat som ”unchecked baggage”.  Snäll personal gjorde dock allt för att ordna det hela och fixade ombord våra väskor på planet och försäkrade oss om att vi nu inte kulle behöva bry oss om våra väskor mer. De skulle finnas i Göteborg när vi kom fram, vilket de gjorde. Väldigt stor skillnad på Qantas-personal och Lufthansa-personal får jag säga. Qantas var extremt hjälpsamma och lugna och vänliga hela tiden. Med Lufthansa var det lite annorlunda om jag säger så…

Lite bilder som togs igår innan det var dags att hämta hem Vinna:

 

 


Lilla söt-Zazzi

11 reaktioner på ”Home again

 1. Välkomna hem!
  Det var ett tag sedan jag var inne och kikade här men nu har jag läst ikapp. Vilken drömresa ni har varit på! Otroligt vackra bilder, jag blir så sugen på att åka dit. Få uppleva sådan natur från hästryggen måste vara helt magiskt!! Grattis till bröllopet =)
  Kram

 2. Vilken valp??? Hon har allt vuxit den lilla sötnosen. Hoppas ni haft en bra resa. Fru Merenius eller är det kanske Clas namn. Mailar dig ikväll med lite jobb om du har tid? Kram Anki Siri Vilda

 3. Välkomna hem! Och jösses vad Segra har växt. Hon är så fin Emelie! Finfina färger, och säkert kommer hon bara bli vackrare med tiden (växa i de stora öronen lite kanske ;)). Men… allt klär en skönhet.

  God fortsättning på 2010 till er!

 4. Välkomna hem till kylan!

  Aussieträff nån dag, kanske…? Svea ska ju inte med på My Dog, men vi träffar gärna syskon och annat trevligt folk och fä innan dess….

 5. Måste vara härligt att återförenas med hela flocken igen 🙂
  Jösses så stor gänglig tonåring Segra blivit. Hon är jätte fin men ser onekligen lite rolig ut med sina långa ben… 😉
  GOTT NYTT ÅR till hela gänget!
  /Kram

  Ps. Blir lycka att få hämta hem min älskade Zorba i eftermiddag 🙂 Ds.

 6. :O Det är någon som bytt ut Segra mot en annan hund! ENORM! 🙂 Du tackade oss som följt resan, jag tackar ER som GJORT resan och låtit oss följa med från kalla Sverige. Har haft sjuklig NZabstinens som nog både blivit värre och bättre av dina reseskildringar. 🙂 NZ är beroendeframkallande! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s