Hopp-stå

Igår började jag med att försöka få signalkontroll på Segras hopp-stå. Det är ett beteende hon bjuder löjligt gärna på och det är lite irriterande att ha henne studsandes runt sig så fort man ska göra något. Dessutom är jag lite bekymrad över den belastning hennes studsanden gör på hennes armbågar. Så nu när hon förstår sig på beteendet både vid stillastående, långsam och snabb baklängesmarsch är det absolut dags att få hennes hopp-stå under signalkontroll. Det var inte helt enkelt. Men idag har vi nog lyckats få ett litet genombrott i träningen. Tränade en lite stund innan jag kom på att det nog kunde vara roligt att filma det hela. Här har ni resultatet av dagens träning. Visst börjar det se bra ut? Och äntligen har hon börjat sluta bjuda hysteriskt på beteendet så fort hon kommer i närheten av mig.

Träningen på fredag kommer förresten börja kl 14:40, inte 15:30. Välkomna ni som vill komma igång på allvar med lydnadsträningen och behöver en spark där bak.. precis som jag behöver..

7 reaktioner på ”Hopp-stå

  1. Duktiga Segra. Fendi hade tjusiga hopp-stå från början, sen sabbade jag med taskig tajming och får krutet på uppet och inte på stampet, så då sket jag i det och shejpade fram stegra istället 😛 Kanske skulle börja om 🙂

  2. Hade varit hemskt trevligt och minst sagt nyttigt att vara med på träningen, men jag sitter klart fast här utan kk… 😦 Ska vi också behöva skaffa hus i obygden ovanför Borås?? 😉

    Filmen på Mellaboll kommer nog. Ska bara ha A till att visa hur man gör först…

  3. Åh vad fint det börjar se ut! Älskar hur Segra bara reser sig lätt på bakbenen och verkligen STAMPAR ner i marken :D! Det allra sista hopp-stå är ju supersnyggt! Ser väldigt mycket mer kontrollerat ut än för ett litet tag sedan ;).

    Väntar med spänning att se hur du tar träningen vidare, jag har ännu inte beslutat mig om jag ska vara så modig och modern att jag tränar in hopp-stå ;).

    1. Ja hon har börjat göra fler och fler sådana hopp-stå som det sista. Det här passet överarbetade hon dock lite mer i sina hopp-stå än hon gjorde i passet före. Men jag är helt klart nöjd med utvecklingen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s