Ett tungt farväl

Det här är det svåraste blogginlägget jag någonsin har behövt skriva. Min älskade underbara Segra lever inte mer. Jag kan inte förstå, och slits isär av sorg. Igår när jag var ute och höll privatlektion hade hon hoppat upp på bänken och fått tag på en chipspåse som stod svåråtkomligt längst in, bakom och under en massa andra saker. När Clas kom in hittade han henne livlös på golvet med chipspåsen över huvudet. Vi försökte med hjärt-lungräddning och efter att ha försökt få tag i veterinärer en stund åkte vi i ilfart in till veterinärstationen i Vårgårda. Annelie och Mia åkte med och jobbade med henne hela vägen i baksätet. Men hennes liv gick inte att rädda.. hon dog bara 7 månader gammal. Hon hade ju hela livet framför sig.

Min älskade Segra jag kan inte fatta att du inte finns mer. Du var den hund jag drömt om hela livet. Du hade verkligen allt och jag kommer sakna dig så fruktansvärt mycket. Jag vet inte hur jag ska kunna fortsätta utan dig…

133 reaktioner på ”Ett tungt farväl

 1. Nej, men fy va hemskt! Blir så himla ledsen för din skull. Att en så enkel grej som att sno en chipspåse kan leda till såna konsekvenser är helt galet. Jag vet precis hur de känns att förlora en hund så plötsligt, och de gör så otroligt ont att ord inte räcker till </3

  Hoppas att du har och kommer finna lika fina vänner i dina nuvarande och kommande hundar!

  1. Tack. Ja, det har varit några tunga år sedan det här hände, men jag kämpar på och det går framåt. Segras lillasyster som föddes ett år efter hennes bortgång har hjälpt mig mycket.

 2. Många månader senare läser jag detta inlägg och vill bara beklaga.
  Fruktansvärt, kan bara föreställa mig hur det kändes och fortfarande känns.
  Blev helt tårögd..så berörd av ditt inlägg.
  Stackars dig…lev på dina fina minnen av er

  Mvh
  Ann

 3. Hej Emelie. Mitt namn är Emelie Larsson och jag har en aussie som heter Cajandys Gucci. Jag vet inte riktigt hur jag hamnade på din blogg, sökte på lite aussiekennlar och hamnade hos dig. Visade sig att vi sålt en valp till samma personer som nu även har en valp från samma kull som Vinna. Jag tror även att jag har träffat dig på agilitytävlingar för jag känner igen ditt namn och din hund. Blev intresserad och började titta igenom din hemsida. Läste om vad som hände Segra. Kan verkligen inte förstå hur något så hemskt kan hända. Gråter så jag skakar när jag läser dina inlägg och ser bilderna och filmerna på din underbart fina hund. Hoppas att jag inte river upp några sår nu när jag skriver om hennes bortgång igen.. Ville bara säga att även om vi inte känner varandra så lider jag med dig och kan bara hoppas att sorgen kommer kännas mindre tung.. att du kan tänka på alla bra stunder ni haft ihop..

 4. men gud!!! vad hemskt!!!!!!!!!!! =( vad tvungen att gå tillbaka i din blogg för att se vad som hänt din fina lilla valp.

  stackars lilla söta fina vovven. =(

  hoppas att hon har det bra där hon är nu och att du börjar må bättre igen.

  /Anna

 5. Isabelle

  Hej Emelie
  Isabelle här som går instruktörskurs på hundens hus. Jag vet hur det är och hur det känns att någon går bort helst plötsligt, min pappa gick bort i somras. Men jag kan försäkra sig om att livet går vidare. Det är otroligt tufft i början och man kan bara tänka på vad man borde ha gjort och vad man skulle ha gjort bättre, till ingen nytta! Ta med dina minnen med henne i ditt liv och lev med henne! Hon kommer alltid att finnas i ditt hjärta och alla våra tankar!
  hjärtliga kramar Isabelle och Liam

 6. Susanne Zoya Blossa

  Kära emelie.

  Lider med er i denna sorge stund, hjärtat värker, tårar trillar

  Tänker på er med värme och kärlek
  Många varma tröstekramar.

 7. sandra

  en vän berättade för mig, ville inte tro henne… kan bara gissa hur det känns och gråter med dig.

  många många kramar

 8. Åh Emelie!
  Vilken sorg! Vilken smärta!
  Jag finner inga bra ord!
  Jag gråter med er!
  Jag tänker på er!

  Många många tröstekramar
  Åsa, Silva och Space

 9. Veronika med familj

  Fy f-n vad hemskt!!! Fattar knappt det är sant. Lider verkligen med er och tänker på er

  Kramar Veronika

 10. lotta

  En otroligt fin liten änglahund!! så vacker verkligen!! som jag förstår är oerhört saknad av sin familj…
  Jag är tacksam att du delat med dig för att här hemma ligger nästan alltid halvtomma chips o ostbågepåsar på diskbänken på lördagskvällar och ibland över natten. Alla sorts påsar landar inte en sekund på vare sig bänkar eller bord hädanefter!!
  Matte till Roffe (matglad aussie på sju månader)som alltid letar efter nåt gott.

 11. Hej Emelie!

  Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det var tungt att läsa om din älskling. Så hemskt och tårar föll här, svårt att fatta att sånt hemskt kan hända… Vi tänker på er alla och ger Segra lite extra tankar! Hon var en så fin hund!

  Många kramar!

 12. Gråter floder….är så fruktansvärt. Livet är så orättvist….hon hade ju inte ens hunnit börja sitt. Många många många kramar till dig… och kämpa på!

 13. Jenny Svensson

  Fick se på facebook att det verkade vara något allvarligt som hänt…gick in här…och blev helt chockad och tårarna trilla…så fruktansvärt hemskt. Det gör ont i hela hjärtat när jag tänker på det…Beklagar sorgen även om inga ord hjälper….

 14. Linda&Bianca

  Så fruktansvärt hemskt, jag saknar ord. Något sånt tror man ju verkligen inte ska hända. Tänker på er. Massor av kramar, Linda

 15. Nämen så fruktansvärt hemskt!!
  Att det skulle behöva hända lilla Segra. Så många gånger som våra hundar fått tag på påsar av alla sorter..
  Usch vilken mardröm, det är helt ofattbart.

  Vi beklagar sorgen, och sänder varmaste tankarna till er!

 16. Hej!
  Vilken fruktansvärd olycka.. Stackars er och lilla Segra… Hur kunnde detta hemska hända??? Jag sänder mina varmaste tankar till er och håller en tyst minut för Segra i morgon kl:12:00

  Kram Madeleine och hundarna

 17. Vilken mardröm, blir så himla ledsen för er skull. Tänker på er & lilla Segra i himlen.

  Hela historien är fruktansvärd… vet några bullterriers som har gått samma öde till mötes.

  Storkram/Lisa & röda

 18. Finns inget vi säger som kan hjälpa dig genom det här Emelie. Men du ska veta att vi är så många som tänker på er och jag försöker att skicka all den kärlek och styrka jag har till er!

 19. Mats & moster Molly

  Jag kan inte sluta sörja din förlust, kan inte ens föreställa mid er smärta, ilska, sorg och saknad. Jag önskar er allt gott och hoppas ni klarar av att ta er vidare efter denna fruktansvärda upplevelse. Ni finns i mina tankar, både Du, Clas, Vinna och Segra.

 20. Malin

  Vet inte vad jag ska skriva, annat än att det är väldigt sorgligt att läsa detta. Hon var så fin och duktig! Kan inte ens tänka mig hur svårt det här måste vara för dig/er. Hon kommer vara saknad av mig också!

  Kramar!

 21. Sitter kall efter att ha mötts av detta inkägg, ofattbart. Alla mina tankar och kramar till er Emelie. Fy så fruktansvärt, hemskt och orättvist.!

 22. Så otroligt fruktansvärt hemskt! Lilla, lilla Segra… Och stackars er! Jag kan bara ana hur ni mår och har det.
  Usch, alla ord känns så futtiga och små… 😦 Jag önskar sååå att det fanns något jag kunde göra, annat än att skicka mina varmaste tröstekramar och djupaste medkänsla.

 23. Silje

  Emelie, jag kan inte tro att det är sant. Jag är så så ledsen för din skull! Fruktansvärt och orättvist.

  Jag är så ledsen för lilla Segra.

 24. Emma i Kalmar

  Så fruktansvärt! Livet hade ju precis börjat… Det finns inga ord som är tillräckligt stora!

  Många varma Styrkekramar
  från Emma

 25. Emma(Aussiefield´s)

  En liten stjärna som lämnat dig alltför tidigt, en stjärna som lämnat små tassavtryck i allas våra hjärtan, alla vi som följt era framgångar inom träningen via din blogg. Hon kommer föralltid att fattas dig…

  Många kramar i denna sorgens tid.
  /Emma

 26. Ingrid och Maja

  Jag läser om stackars Segra med tårarna rinnandes, är alldeles chockad… Jag beklagar den fruktansvärda sorg du måste känna.
  Tröstkramar från Ingrid o Maja

 27. Malin&Freja

  finner heller inte ord för detta. tänker på er och önskar att jag kunde göra något för att ge styrka till er båda. vill inte tro att livet suger så här… många kramar

 28. Pratade med Sanna i telefonen när hon läste det på fb. Trodde att hon drog ett dåligt skämt, jag ville att det skulle vara ett dåligt skämt.

  Tusen kramar till er.

 29. Jag är stum. Stackars, stackars er!! Det måste vara helt fruktansvärt, framförallt när man liksom inte alls är beredd… Alla kramar till er ❤

 30. Linda och Xena

  Fruktansvärt 😦 Xena kom fram till mig, undrar säkert vaför jag gråter. Hoppas dom kan förstår hur mycker dom betyder för för oss…

  Tänker på dig!

 31. dirtysouthsaussies

  Det här är för sorgligt och jag gråter.Jag beklagar verkligen sorgen..detta känns så fel,hon va så ung..Har som många andra följt er i tysthet och jag är så,så ledsen för er skull…

  Många kramar från oss och hundarna

 32. Men fyyy,,,det känns sååå overkligt,,,vågade knappt läsa ditt inlägg,,,det gör ont i hela mig nu också…jäkla hundar..varför?

  Skickar massor med tankar och varma kramar till er, Segra, den fina livsglada unga tjej, så orättvist. Hon är en vakande ängel nu, men vid helt fel ålder…

 33. Emelie.. Tårarna bara rinner när jag läser det här! Jag vet faktiskt, som många andra, inte heller vad jag ska skriva riktigt. Jag lider nått enormt med er, Segra verkade va en helt underbar individ och en toppenhund! Jag beklagar sorgen!!!

  Massor av kramar!

 34. Carita

  Ush så hemskt, styrka till er i den ofattbara stunden.

  Deltagende i er jätte stora sorg!

  Carita och wolffhouse-caratia aussies, Finland

 35. Förstår inte att det kan gå så fort, var inne senast igår kväll här, och nu ser jag att er Segra är borta.

  Beklagar verkligen sorgen
  stor kram

 36. Eva-Lena+Larry med Deja vu

  Här satt vi just å skratta åt Deja vu som fått tag på en plastpåse med korv i. I nästa minut får vi läsa detta tragiska som drabbat er. Segra var verkligen lovande Aussie som var duktig på mycket trots sin ringa ålder. Vi är många som följt hennes äventyr och själva kommer vi sakna henne även om hon inte var vår egen.
  Tröstande varma kramar till er…………..

 37. Hej Emelie!
  Det är verkligen fruktansvärt att sånna saker får hända, att det bästa tas ifrån en så tidigt och så tragiskt.
  Jag hoppas du en dag kommer att kunna tänka tillbaka på allt det fina ni haft. Segra vekade vara en toppen hund!
  många kramar till er alla

 38. Så fruktansvärt och orättvist. Vill inte ens försöka tänka mig in i din situation hur det skulle kännas att förlora sin lilla valp på detta viset… så onödigt… så tragiskt. Stackars dig.
  Kramar från oss!

 39. Berit och Asti

  Vilken fruktansvärd nyhet, Emelie. Det är ofattbart och svårt att hitta ord. Många varma tankar till dig från Berit och Asti!

 40. Jag finner inga ord. Inga ord kan trösta i detta läget. Detta borde inte någon behöva gå igenom. Lider så fruktansvärt med er

  KRAMRA i massor ni finns i våra tankar

  Malena me familj

 41. Emelie och Lego

  Så fruktansvärt. Tårar rinner men jag kan inte föreställa mig hur ni mår. Usch. Stackars er.

  Vi beklagar verkligen sorgen!

  Kramar från Emelie, Patrik och Lego.

 42. Åh Emelie, jag vet inte vad jag ska skriva. En stor knut i magen när jag bara läste rubriken. Vad fruktansvärt! Det är den andra aussien (som jag känner till) som dör på kort tid av samma orsak.

  Jag förstår att inga ord i världen kan lindra din sorg. Men jag har verkligen alla tankar hos dig, och slits nästan itu innifrån.

  Vackra söta lilla Segra…

 43. Helene

  Så fruktansvärt hemskt! Tårarna rinner när jag läser, och jag kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste kännas för er!

  Fy fan vilken otur!!

  Kramar från oss!

 44. Åh Emelie! Tårarna vill inte sluta och rinna och jag var tvungen att läsa om och om igen för att fatta att det verkligen hade hänt. Jag vet att inga ord lättar din sorg, men om tankar skulle hjälpa så har jag redan skickat all mental styrka jag har. Så orättvist, precis som Sndra sa är det var och varannan hund som hittar på sådana saker, men att det skulle sluta så illa. Enorma tröstekramar till dig, Clas, Vinna, Zazzi och Mira

 45. Jag vaknade med ett ryck av att mamma ringde och sa att nåt fruktansvärt hänt. Alldeles kall i kroppen blev jag och trodde självklart att nåt hänt henne, men jag blev inte mindre kall när jag fick veta att Segra är borta. En sån fantastisk liten hund med hela livet framför sig ska inte få förlora livet för ett hyss som väl varenda jäkla aussie i Sverige gjort minst en gång!!! Det är orättvist och fel!!!

  Mina tårar rinner längs kinderna och jag kan inte ens föreställa mig hur du känner just nu. Önskar jag kunde göra något för att hjälpa…

  Massa varma kramar till dig och Clas!!!

 46. Sandra

  Vet inte vad man ska säga riktigt mer än att givetvis beklaga men tror inte det finns något man kan säga som kan göra det bättre. Förstår att det är så fruktansvärt som livet bara kan bli och hoppas att när den värsta chocken lagt sig att du kan se tillbaka på er tid tillsammans med fina minnen…

 47. Meen usch va hemskt, blir väldigt ledsen att läsa om vad som hänt. Vet precis hur det känns att förlora någon alldeles för tidigt. Tänker på er! Även om hjärtat känns som det gått i tusen bitar, tänk på de 7 månader ni fick tillsammans!!
  kram johanna

 48. midasoenya

  Jag blir helt iskall…jag har läst inlägget om och om igen och jag förstår inte vad det står.

  Jag är så oerhört ledsen för din skull så du anar inte…

  Varma kramar från oss i Alingsås

 49. Vet inte vad jag ska säga. Jag trodde det var ett dåligt skämt .. Jag är så hemskt, hemskt ledsen. Älskade lilla säl .. Helt ofattbart. Hon kommer fattas oss alla. KRAM

 50. Men så hemskt!! Vad kan man säga? Finns ju inga ord. Kan inte ens föreställa mig vad du går igenom nu. Skickar varma tankar, styrka och vad annat du kan ha behov av nu.
  Kramar

 51. Åh Emelie!

  Det finns inga ord att säga! Blir så ledsen för er skull och för hennes skull. Det här var ju inte meningen! Hon var ju så ung. Jag kan inte ens föreställa mig sorgen ni känner. Så djupt beklagligt och fruktansvärt obehagligt.

  Usch jag känner bara klumpen i halsen växa! Jag kan ju inte hantera sånt här även om det inte är min. 😦

  Tröstkramar till er, även om det inte hjälper!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s