Älskad och saknad


Mina älsklingar, så som det borde vara

Tack för alla hälsningar. Ni ska veta att jag läser allihop och är tacksam för dem, även om jag inte orkar svara. Ungefär 200 hälsningar har gjorts sedan hennes bortgång och det är verkligen helt otroligt.

Många undrar hur det är med mig. Och svaret är helt enkelt: Inte alls bra. En stor del av mig dog med henne och jag vet inte riktigt hur jag ska orka eller vad jag ska göra. Mår inte bra alls.

Segra var hunden jag alltid drömt om. Så nära perfekt någon hund kan komma för mig. Hon hade allt jag önskade mig och hon var dessutom född i min första egenuppfödda kull efter min älskade Vinna. Hon hade mentaliteten, arbetsviljan, stor kamplust, bättre vallegenskaper än sin mor, otroliga rörelser, en vacker exteriör och till detta en personlighet som man enkelt totalförälskade sig i. Mitt hjärtas allt. Hur ska jag någonsin lyckas uppnå något liknande? Älskade Segra.

Här kommer några ord andra sagt om Segra efter hennes bortgång. Från människor som träffat min älskade lilla Segra under hennes korta tid här på vår jord. Hoppas att ni inte misstycker att jag klistrar in det här utan att fråga.

Underbara, härliga, fantastiska, fina, lydiga, matglada, lekfulla, keliga lilla Segra…

Vi saknar dig redan”

Fina Segra har säkerligen lämnat avtryck hos alla som träffat henne. För härligare valp har jag sällan skådat, och vad jag har sett från bloggen verkar hon ha utvecklats till en fantastisk hund.

Vila i frid allra vackraste Segra”

Jag träffade lilla Segra i höstas, så fruktansvärt söt och ett riktigt framtidshopp.

Vackra söta lilla Segra…”

Segra var en för bra hund för att sluta sitt liv så här. Hon och Emelie hade stordåd att utföra.

En sån fantastisk liten hund med hela livet framför sig ska inte få förlora livet för ett hyss som väl varenda jäkla aussie i Sverige gjort minst en gång!!! Det är orättvist och fel!!!”

Farväl Segra, du underbara lilla tjej. Du försvann alldeles för tidigt och kommer saknas för evigt.”

Segrasälen fattas oss. . .Hon finns inte mer & det är alldeles ofattbart orättvist.

Jag kan inte riktigt fatta att det var i förrgår Segra låg som en boa runt min hals & tvångshånglade mig medan jag försökte snappa upp viktiga scener ur Twilight. Hon fattas verkligen. Det är väldigt dumt, onödigt, tragiskt att en så levnadsglad & fartig unghund ska dö alldeles så ung. Det är inte rättvist någonstans, även om jag vet att livet här aldrig är rättvist. Det är grymt, oförståeligt & hjärtslitande, men också fullt av ljusa stunder man inte väntat. Jag är väldigt glad att jag fått lära känna denna lilla vilda blåsäl, & kommer föralltid ha ett ljust minne av henne.

Älskade, älskade Segra. . .Du fattas!”

Jag kommer minnas Segra med oerhörd glädje och min söndertuggade jacka kommer jag behålla som en Segrajacka och le åt varje gång jag har den på mig som ett minne av ett riktigt litet charmtroll som tillsammans med sin mor öppnade mina ögon för hur en RIKTIG aussie ska vara!”

36 reaktioner på ”Älskad och saknad

 1. Jessica & Gonzo

  Hörde om denna tragiska olycka av Mats B. på ett affärsmöte i Borås för ett tag sedan. Fruktansvärt! 😦
  Hoppas det är bättre med dig nu och att du hittat lusten att leva, träna och annat.
  Tiden läker sår, jag vet då jag förlorat fyra hundar på 13 år.
  Men visst saknar jag dem ibland.

 2. Så fruktansvärt att läsa man kan inget annat än att gråta. Kan inte tro att det är sant en sådan hemsk tragedi.

  Jag förstår att du mår riktigt riktigt dåligt, vilket du måste få göra. Din Segra kommer alltid att finnas hos dig och du kommer aldrig att glömma henne.

  Men håll ut, då kommer du att hitta tillbaka till glädjen med livet igen men det är ingen brådska sorgen måste ta sin tid och vi finns alla där för dig.

  Tänker på er kram Anna

 3. Åh, herregud hade ingen aning!
  Det finns inga ord egentligen! Man blir ju alldeles…. ja nä jag vet inte!!!

  Många många kramar och tankar till dig.

  (Det enda jag egentligen kan komma med som ngn slags tröst, är väl att jag genom mitt yrke för länge sedan insett, att inget liv någonsin tar slut! Allt lever vidare, bara i något annorlunda form och inte precis här intill oss. Där vi vill att de ska vara…)

 4. Emma

  Ser ju nu att Mias meddelande fick nr 30 å nu kommer det ju bli nr 31 när jag sänder igen, men du förstår säkert vilket meddelande jag syftade på.
  Många kramar igen från Kalmar

 5. Emma

  Jag känner för dig så Emelie å jag blir så väldigt lessen. Bilden du har på dina älsklingar så som det borde vara är ju så fantastisk. Det är så ofattbart att ngn bara kan ryckas bort från en så där. Att livet och döden ligger så nära. Dina fina minnen kommer du alltid bära med dig. Jag tycker Mia skrev så fint i inlägg nr. 29
  Jag kramar om dig med många Styrkekramar

 6. Åh Emelie! Finns verkligen ingenting kvar att skriva, men jag vet att det fortfarande gör lika ont hos dig. Det är så jäkla orättvist att det ska få hända något så fruktansvärt. Du har verkligen haft maximal otur! Den akuta sorgen kommer förvisso släppa något med tiden men jag kan själv inte tänka för mycket på Diana utan att ögonen dränks i tårar.

  Tröstkramar!

 7. Malin&Freja

  söta vännen, tänker på dig! vet inte vad jag ska skriva tårarna rinner igen, för din skull och över den lillas liv… hoppas att det finns något ljus för dig och att du känner all denna värmen från ett helt aussiesverige som tänker och lider med er. kram M&F

 8. Jag tänker på er massor!Segra var en hund som skulle bidra med många härliga stunder!hon var ut i klospetsarna en tvätt äkta aussie!Jag hade en lång period där varje andetag gjorde ont,vi förlorade nästan alla våra hästar i en otäck brand!jag såg alltihop och kunde inget göra… det var en tung period med gråt och förtvivland men nu kan jag tänka på dom charlie,loskan,lemoinen och dom andra och le, det var underbar individer värda att minnas med ett stort leende även om händelsen var en fruktansvärd tragedi som alltid finns kvar i minnet! Kram på dig!

 9. Madde

  Får rysningar i hela kroppen och ögonen blir tårfyllda. Känns som jag träffat Segra bara genom att läsa din blogg och se alla filmsnuttar och alla vackra kort.

  Tänker på er och skickar varma kramar!!!

 10. Det finns som inga ord som kan lindra din smärta, det vet jag såväl. Så många tankar som far runt i huvudet, och så otroligt mycket ledsamhet och missnöje. Även om Isak inte dog på samma sätt, och inte i lika unga ålder… så minns jag mina känslor där. Jag vet att jag tyckte att det kändes så orättvist (och skämdes för de känslorna…) att andra hundar och mattar fick leva och må väl, och att livets orättvisor skulle drabba oss. Vi var inte klara med varandra, det fanns så mycket mer… så mycket mer… Ja jag blir ledsen bara jag tänker på det.

  Det var en hjärtslitande tid efter, förstås. Och man måste nog tillåta sig att sörja, man mår dåligt efter något sådant där… det vore konstigt annars. Men samtidigt så får man försöka ta vara på de ljusglimtar som finns.

  Minnena, och känslan av Segra kommer du alltid ha kvar. Inget kan ta ifrån dig dem. Du kommer inte glömma, och i någon andemening så finns hon kvar. Lita på det!

  Genom tårdränkta ögon så avslutar jag nog här. Ta hand om er! ❤

 11. Emelie, jag har hoppats varje dag sen jag läste om det tragiska, att allt bara var en mardröm.
  Att en dag när jag klickar in på din blogg få se Segra och dig och följa er i träningen. Det är så ofattbart hur orättvist livet kan vara, att ett liv bara kan ta slut så fort. Segra har satt sina spår i mångas hjärtan runt omkring, hos människor som både kände henne och inte.
  Sorgen är tung och det tar tid, men tiden kommer också att ta dig vidare och framåt och få dig att kunna gå vidare.
  Du får alla de varmaste kramarna och jag tänker på dig.

 12. Fast att jag inte känner dig eller någon gång fick träffa Segra känner jag en sådan otroligt stor klump i magen och sorg när jag läser detta som hänt er. Med den panik jag får när jag läser om er så vet jag att jag inte kan föreställa mig hur det känns för dig och jag vet att hur mycket jag än önskar jag kunde hjälpa dig kan jag inte det. Men jag kan skriva en rad och jag kan lova dig att detta med Segra har berört så otroligt många människor även dom som inte kände er. Vill ge en värmnde tänke och önskar att ingen behövde genomlida detta du får gå igenom.
  Kram

 13. Malin&Teddy

  Det måste vara väldigt jobbigt för dig just nu, men det kommer bli bättre i framtiden! Jag förlorade en hund när jag var 13 år och jag kan än idag sakna honom, men man har alltid sina minnen från tiden man hade tillsammans!
  Segra var en underbar hund!
  Kramar
  /malin från hundinstruktörutbildningen

 14. Anette ullsten Kinander

  Har varit inne på din blogg ibland och följ din och Segras träning. När jag nu fick se vad som hänt blev jag verkligen berörd och tårarna trillade både för din och Segras skull.
  Tänker på dig……

 15. Det vänder, Emelie! Jag lovar!
  Sorgen har sina faser, man måste igenom dem en efter en… Tillåt dig att vara ledsen och att må dåligt, du har fått ditt hjärta krossat och det är klart att det gör ont…
  En dag kommer dimman att lätta och plötsligt ser du världen med nya ögon. En dag kommer valpkärleken att drabba dig igen, bara håll ut och ta det dag för dag…

  Vi tänker på dig, Emelie! Massor och hela tiden… Skickar dig styrkekramar i mängder…!

 16. Ja blir så ledsen av att läsa allt… Vi har ju inte träffats men Segra var en sån hund man såg upp till. Jag läser din blogg ofta och den träning och bus som hon gjorde. Jag har lärt mig saker av att titta på era filmer och man kan inte låta bli att jämföra med min lilla aussievalp. Jag tänker på er varje dag sen det ofattbara skedde! Livet är så fruktansvärt orättvist!

  Ta hand om dig och behåll alla fina minnen du har med henne, de är värda mycket!

  Tröst kramar
  Emma & Arrac

 17. Emilia

  Åhhh jag lider med dig. Jag hoppas varje gång jag går in på din sida att Segra bara skulle finnas igen. Svårt att förstå.
  De säger att tiden läker alla sår. Jag har upplevt liknande händelse och tiden läker inte såret men man måste lära sig att leva med smärtan och sorgen så småningom.

  Segra finns i ditt hjärta för alltid!!
  Minnena och de fina stunderna kommer Ni alltid att ha kvar!!

  Ta tid på dig och kom tillbaka när du känner dig redo

  Kram Emilia

 18. Som många andra så kommer gråt-floderna när man går in här. Varje gång så tror/förväntar jag mig en ny film med era träninspass eller en ny bild på den vackra blåa hunden som fångade mina ögon från första gången jag träffade henne i tånga hed.

  Jag kan inget göra för att få dig att må bättre, men tror som många andra att den dagen kommer, tillslut. Det måste få ta sin tid!

  Tänker på dig. kram

 19. Gråter så fort jag öppnar din blogg och läser dina fina ord om fantastiska lilla Segra! Förstår att du har det tung, men kämpa på.Tänk på den underbara tid ni fick tillsammans.
  Tänker på dig…Kram Madde & Billy

 20. midasoenya

  Jag har varit inne varje dag sen din älskade tös lämnade det här livet och jag lider så oerhört med dig och önskar jag kunde hjälpa dig på något sätt. Även om jag vet att inget kan ta bort din smärta.

  Jag tänker på er varje dag och hoppas du hittar kraft att ta dig vidare. ❤

 21. Usch! Jag tänker på er flera gånger om dagen och undrar hur det går för dig. Det är så sant som Mia skriver men det är också det som är det svåra, att vänta ut tiden tills det känns lite annorlunda. Jag (och mååånga med mig vet jag)skickar all styrka till dig! Jag kan erkänna att en liten del av styrkan är av själviska skäl det du gör för oss och våra hundar kan vi inte hitta någon annan stans.
  Du behövs! Tänker på dig.

 22. Tänker på dig och de dina och det är som Lisa säger att även om man inte ser en ljusning så går livet vidare. Segra kommer att finnas kvar i många människor (och hundars) hjärtan och minnena av henne kommer så småningom bli en källa till glädje och inte en bister påminnelse om förlust. Du finns i mina tankar och jag kramar om dig hårt! Bara så du vet!

 23. Vill bara lämna en hälsning och säga att jag tänker på dig! Finns inte ord för mer, en sån här sak ska ju inte hända, absolut inte en levnadsglad, högt älskad liten unghund!
  Ta hand om dig, sörj Segra och låt det ta den tid det tar!

 24. Från en sorgexpert till en som sörjer. En dag i taget… klarar du den, klarar du nästa… tro mig, i allt mörker kommer snart en ljusglimt. Man är stöpt i formen att orka, även om man inte tror det, men ta en dag i taget, andas, se på dina nära & kära, krama om & ge dig tiden.

  Kram till dig Emelie från hon som ofrivilligt kallar sig sorgexpert, men är det ändå.

 25. Tårarna rinner igen av att titta in på din blogg. Livet är hårt och orättvist. Sorgen kommer ta tid och måste få ta tid.
  Hon var din stjärna, ditt nummer ett och kommer så alltid förbli även om tiden hon fick vara det var alldeles för kort.

  Tankarna är ständigt hos dig och jag vågar inte föreställa mig hur dåligt du mår.
  När tiden är inne kommer stenen från ditt bröst att bli lättare och mindre och lämna efter sig fina minnen ifrån Segra-sälen.
  Vi kommer alla minnas henne som tokig, busig och alldeles underbar!

 26. Åh Emelie! Jag gråter floder för dig och vet att min smärta är en ynka bråkdel av vad du känner. Jag önskar jag kunde göra något för att lindra din smärta, du hade fått en av mina hundar om det hade hjälpt minsta lilla!

  Som Mia skriver så kommer det komma en dag när allt känns lite, lite bättre och nu finns inget annat än att hålla ut tills den dagen kommer. Segra har satt ett djupt spår i så många och självklart allra mest i dig och det kommer du att vårda ömt resten av ditt liv. Du kommer älska andra hundar lika högt, men annorlunda. Ingen kan ta någon annans plats, men hjärtat har oändligt med plats så det finns gott om plats för framtida kärlekar i alla former i ditt hjärta!

  Massa, massa kramar!!!

 27. Silje

  Jag har gråtit så många tårar för dig och Segra. Jag har bara följt er på bloggen, men jag kan inte förstå att det får lov att hända något så hemskt. Det är så fruktansvärt fel!! Det är så otroligt onödigt och sorgligt.
  Jag är så ledsen för din skull Emelie.
  Jag såg fram emot att följa er plocka ner stjärnor från himlen i er karriär.
  Man kan inte tro det, men dagen kommer då trycket lättar en aningens liten uns. Alla dina tårar kommer skölja bort det onda.
  Ta hand om dig Emelie! Jag tänker på dig!

 28. Sorgen, saknaden och smärtan måste ta den tid den tar. Det går inte att må bra efter en sådan tragisk händelse, hela världen vänds upp och ner och man har ingen aning om någonting, vet inte hur man ska fortsätta (eller om man ens vill fortsätta).

  Men någon gång kommer ljuset att komma tillbaka. Någon gång kommer livet kännas vackert igen. Någon gång i framtiden. Även om det inte känns som om man någonsin kommer kunna må bra igen.

  Håll ut. Håll ut och tänk på de vackra minnena, de minnen som gjorde att Segra gjorde sådant intryck på oss alla. Håll ut tills dess att mörkret skingras och tills det går att andas igen. Håll bara ut.

  Tänker på dig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s