Agilityträning med Kiwi

Har haft ett stort gäng från Vänersborgs BK här under helgen på kurs. Efter dagens kurs i solskenet fann jag mina föräldrar och Kiwi inne i huset när jag kom in. Jag ska nämligen passa Kiwi i en vecka (medan mina föräldrar tar hand om sheltiesarna istället eftersom jag ska till Stockholm). Blev lite sugen på att köra lite agility med Kiwi, så jag tog ut henne en sväng.

Running contacts
Vi körde vårt allra första pass med running contacts. Gick fint. Mot slutet av passet kunde vi köra hela brädan i bra fart, med både höger- och vänsterhandling och med bra kontaktfält. Ett toppenpass! Hade hörnpinnar vid slutet av kontaktfältet för att hjälpa henne sikta.

Slalom (2×2)
Passade på att även köra vårt allra första pass med slalom, så jag satte upp två pinnar och satte igång. Jösses vad snabbt det gick för henne att fatta! Full fart redan efter två gånger och vi avancerade snabbt till att starta ca 5-6 meter ifrån. Klarade av ingångar från kl 2-5 i full fart. Överraskande bra, och vi kunde avancera överraskande snabbt. Någon enstaka gång på varje steg bara. Snabb som attan var hon dessutom, och det spelade ingen roll om jag sprang bredvid, före, efter eller körde inkallning genom porten (sittades på marken när jag skulle fota)! Tummen upp!

Söka hinder
Körde ett par gånger med att springa mot ett hopphinder (med bom på marken) från olika vinklar, klicka och kasta leksak när hon tog hindret. Inga problem. Hon söker det fint och drar på bra. Har kört ett par pass med detta tidigare.

Hinderfokus
Jobbade med det här för andra gången. Fattade snabbt och började stirra fint mot hindret. Kunde gå ut ett par meter i sidled och fick ändå fint fokus på hindret. Gav henne framkommando och kastade leksak eller godis. Någon enstaka gång klickade jag och belönade för att hon satt kvar och tittade framåt.

Fantastiskt fint träningspass med Kiwi alltså. Hon gör sådana otroliga framsteg i agility så snabbt. Har inte kört mer än ett par träningspass med henne (tror att det här var tredje passet ungefär). Får väl försöka få till lite fler träningspass med henne så kanske det till och med blir så att vi kommer tävla lite ihop i framtiden. Vi får se vad som händer.

5 reaktioner på ”Agilityträning med Kiwi

  1. Tack för hälsningen! Hämtar imorgon, ska bli så spännande 8och lite läskigt oxå!). Va fin Kiwi är och vad stor hon blivit, tiden går så fort..

  2. Emma i Kalmar

    Guu vad kul!! Å vad duktig hon är!! Å du med då förstås:-)
    Blir såå sugen på att träna ny hund! Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s