Vallning

Eftersom Vinna skadade ena frambenet efter en våldsam skogstur igår fick hon stanna hemma från dagens vallning. Istället ringdes några samtal och vips ställde Mia upp på hämtning av Kiwi hos mina föräldrar för vidare färd till Carin för lite vallning för systrarna. Lotta med lilla 9 veckors Ezili hängde också med i bilen. En härlig liten aussievalp. Med på vallningen var även Anna med bergeren Dillie (ca 6 månader) och Elin med Tvist. Ja, Lajo och Vera var också med på ett hörn, men mest som åskådare (och kameraman).

Kiwi skötte sig fint. Det går undan inne hos fåren, men det känns ändå som att viss kontroll finns. Blir nog fint så småningom. Det är andra gången hon träffar får sedan hon var 3 månader. Hon tycker att de är hemskt roliga, men även lite läskiga när man kommer för nära. Då är det bäst att försöka skrämma bort dem genom att skälla. men får är ju inte riktigt så lättlurade att de inte genomskådar sådant…

Lyxa skötte sig finfint i fållan idag tycker jag. Började lite bulldozrigt (som sist, får är tydligen till för att rammas) men övergick i en lite lugnare attityd när Carin och Mia krävde lite mer kontroll. Hon tycker verkligen att fåren är såååå skojiga!!!

2 reaktioner på ”Vallning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s