Utskämd

 
Kiwi, den lilla odågan

Vill börja med att be om ursäkt till de två förare som drabbades av Kiwis lyckade rymningsförsök idag. När jag var och värmde upp Mira och mamma varvade ner Vinna bestämde sig tydligen Kiwi för att hon inte ville vara kvar i buren längre. Hon lyckades få upp dragkedjan och smet ut och försökte tackla ner en border collie som sprang på banan. Hon tyckte uppenbarligen att det såg hellajbans ut. Efter en liten stund fick mamma se att Kiwi var ute och sprang på banan och fick ropat till sig henne. Fy så pinsamt!!! Sånt får ju bara inte hända.

Men det var inte slut där. Efter den här incidenten lämnades Kiwi inte en sekund själv i buren. Men rätt vad det var när vi stod där såg vi bara hur Kiwi (som hade legat lugnt och snällt i buren) kommer farandes förbi oss, snabbt som attan, och in på banan IGEN! Den här gången hann vi dock få stopp på henne innan hon hann ifatt hunden inne på banan, så den kom hon i alla fall inte i närheten av tack och lov (men loppet stördes säkert ändå). Den här gången hade hon bara tryckt sig rakt igenom nätet på burdörren (tygbur) och stuckit. Hon som har skött sig så fint i buren… Hädanefter blir det stålbur, tills hon har lärt sig sköta sig! Efter det fick mamma ta sin hund och åka tillbaka till husvagnen. Inga mer risker. Jag skämdes så för att Kiwi smitit ut på banan och sabbat lopp att jag knappt kunde med att visa mig ute. Återigen ber vi så hemskt mycket om ursäkt till de drabbade förarna.

Hursomhelst så mådde jag bättre på den här tävlingen än på den förra. Kanske att det går åt rätt håll nu. Sheltiesarna gick fint men vi diskade oss i alla lopp. Både Mira och Zazzi var taggade till tusen i hopploppet. Riktigt roligt.

Vinna gick finfint. Lite yvigt här och var och inte riktigt det trycket och kroppskontrollen som hon skulle haft om hon varit lite mer i form. Är dock jättenöjd med hennes bägge lopp. Speciellt starten i hoppklassen där jag chansade lite på att hon fortfarande kom ihåg sådant vi tränade på 2008 (vi har ju fortfarande inte kommit igång med träningen ordentligt sedan dess…). Det var en klurig start där jag litade på att hon skulle söka hindren själv (i zick-zack) trots att jag var långt ut i sidled och stod vid det fjärde hindret. Och det här fixade hon så himla bra! Supernöjd med detta. Syns tyvärr inte riktigt på filmen hur starten såg ut.

Vi kom på 8:e plats i agilityklass 3 av 61 starter och fick en SM-pinne! I hoppklass 3 kom vi på 10:e plats av 73 starter och tog en SM-pinne även där! Vilken start på säsongen. Har kört 5 lopp med Vinna och plockat 3 SM-pinnar 😀 Detta trots att ingen av oss är i form.

Grattis pappa till SM-pinnen i hoppklass! Grattis Thobias till 2:a plats och cert i agilityklass 3! Snyggt jobbat!!!

12 reaktioner på ”Utskämd

 1. Liza blir piggare och piggare hela tiden så det känns skönt i alla fall!

  Haha, jag vet ju tyvär hur fruktansvärt pinsamt det är med rymmande hundar på plan;) Usch, vad hemskt det är! Men sånt är livet med galna agilityhundar, och det är ju det vi älskar – eller hur?;)

 2. Hahaha, jag känner mig som en fullständig IDIOT när jag kollar på wordpress :P! Men det är väl bara att rida ut stormen, allt blir nog bättre när det blir mer bekant ;)!

  Har pillat lite med bakgrunden nu, så nu börjar utseendet kännas bra :)! Men får fortfarande inte till en header, gah!

  /Mia som börjar bli gråhårig 😉

 3. Emilia

  Jag vet allt om att bli utskämd. Glömmer aldrig SM på öland 2008 när Wille sprang in på finalbanan. Gud jag ville bara dö.
  Wille är nog den enda hund som lyckats springa SM vid 5 månaders ålder. HA Ha!!

  Kul att det gick bra med tävlandet.

  Kramar

 4. Carina

  Så tolkigt det kan bli. Jag förstår att du tyckte det var pinsamt. Aussies kan allt dom bara vill. Fonzie han har också lyckats i yngre dagar.Då tryckte han sig igenom tältet där det INTE var någon öppning med en stålbur släpandes efter sig för han kände dofter från grillen längre bort. han kom nästan hela vägen dit när någon kom fram till mig som var lite längre bort och frågade om fonzie var på promenad själv idag. han hade då också lyckats ta sig ur buren men kopplet som var på han av någon anledning hade fastnat i buren därför var den också med. Men det hindarde inte Fonzie 🙂
  Underbar bild på Kiwi verkligen fin färg på henne. kramar carina, Fonzie & Tierra

 5. Detsamma gjorde Yazza. Husse skulle vara snäll och ta ut henne ur buren. Hon smet och sprang rakt över plan till mig som var på andra sidan. Fast det gick så fort så de som sprang sitt lopp märkte det knappt. Så du är inte ensam. Nu skrattar vi glatt åt det.

  Kram

 6. åsah

  Usch så pinsamt. Vazy är också en houdini och lyckades även ta sig ur en stålbur genom att haka av sidan och vika den inåt för att sedan slingra sig ut.. hmm.. Grattis till SM-pinnarna! Vad grymt att lyckas med detta med så lite träning!

 7. Åh, pucko-Kiwi :P! Kan tänka mig att det var riktigt pinsamt, en sån situation där man helst bara vill gräva ner sig…. Hoppas att det gick bra för förarna ändå, rätt stor störning att få en tossig aussie efter sig inne på banan ;).

  GRATTIS till fina resultat med världens bästa mamma Vinna <3!! Nu jävvlar är ni på G :D!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s