Hipp hipp hurra…

… idag är det Vinnarnas födelsedag! Grattis på ettårsdagen!


Valparnas första dag


Vinnarna 1 dag gamla


Ca 7 veckor gamla


Knappt 8 veckor gamla

Först ut bland Vinnarna var MiVinna’s Amistar, ”Kiwi”. Hon föddes kl 04:11 och vägde 315 gram. Störst i kullen, vilket hon var hela vägen fram till leverans.


Kiwi, 6 veckor


En urfälld Kiwi vid nyss fyllda 11 månader


Kiwi några dagar innan sin ettårsdag

Kiwi är en liten galenpanna som bor i Alingsås tillsammans med mina föräldrar (Runa och Johnny) och deras sheltie Ebbe. Jag får dock låna henne lite mellan varven. Kiwi har jag bibehållen avelsrätt på, så förhoppningsvis kan det bli några valpar efter henne också i framtiden, men det får framtiden utvisa. Mycket som ska utvärderas först… Mina föräldrars plan med Kiwi är att tävla i deras favoritgren rapport och även i spår, men hon kommer även komma ut på lydnadstävlingar och hon är nu anmäld till sin första lydnadstävling som kommer ske i slutet av juli/början av augusti. Kiwi innehar även ett CK på utställning och själv tränar jag vallning med henne sedan 2 månader tillbaka, vilket hon har visat sig vara en riktig liten stjärna på! Kanske kanske att jag kommer ställa upp på ASCA provet i vallning med henne i juli. Eventuellt kommer jag även tävla lite agility med henne. En allroundaussie av stora mått med andra ord!

Kiwi vallar ankor:

Nr 2 ut i kullen var kullens enda hane, MiVinna’s Acoustic Image, ”Keno”. Han föddes kl 04:19 och var minst i kullen och vägde bara ynka 170 gram. Storleken tycktes dock inte hindra honom det minsta. Han var en ordentligt framåt liten kille.


Lille Keno, 6 veckor


Keno, 9 månader


Keno 9 månader

Keno bor i Huskvarna tillsammans med Emma, Johan och deras shelties Kevin och Lego. Keno är en riktigt skön kille som är glädjen personifierad (eller ska man säga hundifierad?). Han ser alltid så otroligt glad ut och hela hans uppsyn utstrålar bara glädje. Med honom kommer Emma främst tävla i agility, och träningen har satt igång för fullt. Vi får dock vänta med att se honom på tävlingsbanorna tills nästa år, då han har åldern inne. Emma ställer även ut Keno emellanåt och även Keno har erövrat ett CK på utställning.

Som nr 3 i kullen anlände MiVinna’s Avila, ”Avila”. Hon damp ner i valplådan kl 04:39 och vägde 260 gram.


Avila, 6 veckor. Snabbast av valparna och hade alltid väldigt bråttom när hon skulle någonstans


Avila 10 månader, tränar slalom


Avila 10 månader

Avila bor med Anna, Nisse, dvärgschnauzern Eros och två katter i Borgstena, utanför Borås. Anna är instruktör här på Vinna Hundcenter har planer på att tävla i agility och förmodligen även lydnad och bruks med Avila. Hon har även ställt ut Avila några gånger med HP som valp och hon har hunnit ställa henne en gång som junior med en 1:a i kvalitet. Hon har även testat på vallning några gånger, vilket de troligtvis kommer fortsätta med. Avila är den minsta tjejen i kullen, hela 1 cm lägre än sina systrar ungefär 😉

Valp nr 4 i kullen var MiVinna’s Auralux, ”Lyxa”. Hon föddes kl 04:49 och vägde 253 gram.


Lyxa, 5 veckor


Lyxa, 10 månader


Lyxa, 11 månader


Lyxa, 11 månader

Lyxa bor i Alingsås tillsammans med Mia, Andreas och dvärgschnauzern Homer. Mia är också instruktör här på Vinna Hundcenter. Lyxa är anmäld till ett par lydnadstävlingar nu i juli. Hon kommer senare tävla även i bruks (spår och eventuellt även i rapport) och i agility. Kanske att de även kommer ut på något ASCA prov i vallning så småningom. Lyxa har även ställts ut några gånger med strålande resultat, där hon bla har fått två CK på utställning.

Lyxa kör igenom lydnadsklass 1 momenten på kurs (utan belöning för att kolla uthålligheten)

Som nr 5 i kullen kom MiVinna’s Acoustic Image, ”Segra”. Hon föddes kl 05:00 och vägde 285 gram.


Segra, 5 veckor


Segra, 12 veckor


Knappt 5 månader


Segra, 6 månader

Segra var tjejen jag behöll själv och hon utmärkte sig redan i valplådan. Hon var hunden jag hade väntat på i 10 år. Min egenuppfödda och den mest fantastiska hund jag någonsin haft den äran att träffa. Tyvärr dog hon den 9:e februari i år i en tragisk olycka, endast 7 månader gammal. Det här har gjort att jag har kraschat totalt, därav de dåliga uppdaterignarna på sidan och de extremt sena mailsvaren. Segra hade allt jag kunde önska mig: en SUPERmentalitet och hon charmade verkligen ALLA hon träffade, en bra leklust och kamplust, fina vallanlag, en snygg exteriör med härliga rörelser, härlig intensitet i arbete, snabbhet och smidighet och så var hon en riktig myshund. Under hennes korta liv hann vi med 6 utställningar med HP på alla, jättefin kritik och BIR på 4 av dem. Hon blev BIG-2 på en av dem och BIS-3 på en. Vi avslutade vår utställningskarriär med att hon blev BIR på MyDog i januari. Träningsmässigt hade vi påbörjat lydnad, agility, spår, rapport och vallning och hon hade redan börjat få vara med på kurser och hjälpa till. Hon var toppen i allt! Jag hade storslagna planer för denna lilla tjej. Tävla vallning, agility, spår, rapport, lydnad och ställa ut. Jag vet att vi hade kunnat komma riktigt långt i alla dessa grenar då hon visade fin potential i allt detta. Hur långt vi hade kunnat gå får vi tyvärr aldrig veta… Jag kan inte i ord beskriva hur mycket hon betydde för mig och hur mycket jag saknar henne.

Filmen på Segra som jag gjorde efter hennes bortgång. Den visar en del av det vi pysslade med:

Sist ut i kullen var MiVinna’s Applecreek, ”Svea”. Hon föddes kl 05:36 och vägde 224 gram.


Svea, 5 veckor


Svea, knappt 9 månader


Svea, 11 månader

Svea bor tillsammans med Anette, Håkan, blandrasen Rocco och taxen Nisse i Bohus. Anette driver egen hundskola och har planer på att Svea ska bli viltspårchampion, tävla i lydnad och kanske kanske kommer de även ut i brukset någon gång. Vem vet, kanske även agility? Svea har ställts ut och har även hon erövrat ett CK. Hon har även fått assistera Anette när hon jobbar med hundar med problem att möta andra hundar och verkar sköta sig fint där. Tanken är väl att hon så småningom ska få ta över Nisses roll i detta arbete. Hon har även testat på vallning ett par gånger, vilket Svea tycker är hur kul som helst!

Som ni säkert förstår är jag jättenöjd med den här kullen och det ska verkligen bli roligt att följa deras bravader genom livet. GRATTIS ännu en gång på er födelsedag!!!

Här kommer några bonusfilmer från när de var 6 veckor och de fick testa lite nya saker:

En del bilder är tagna från Vinnarnas egna sidor. Länkar till deras hemsidor/bloggar:

Kiwi: http://tokigahundar.wordpress.com

Keno: http://keno.bloggsida.se/

Avila: http://www.annadogs.se/

Lyxa: http://www.k9konsulten.se/

Svea: http://nettansvinnare.wordpress.com/

23 reaktioner på ”Hipp hipp hurra…

 1. Pingback: Tema valpkullar: Mi’Vinnas Kennel « Åsahs hundar

 2. midasoenya

  Det smärtar mig att Segra inte finns, men stort grattis till er övriga ettåringar! Ni är verkligen jättefina hela bunten!

 3. Varför vill du inte starta Vinna på trialen? Det kanske inte är omöjligt att du kan köra båda. Brukar vara lite ändringar i sista stund. Kan hända att jag stryker lite runs t.ex. 😉

  1. Jodå, Vinna vill jag hemskt gärna starta också. Framförallt på anka. På får verkar vi ha en rejäl svacka just nu, men man kan ju lika gärna passa på att köra när man ändå är där 😉

   Hoppas på att det blir lite strykningar på anka så att jag kan starta bägge där. Är nog anka jag helst vill starta Kiwi på. Skulle jag känna mig redo att starta henne och det inte finns några extra platser till henne kör jag hellre henne än Vinna eftersom hon egentligen är bättre (även om hon helt klart kunde vara mer redo ;-))

 4. Grattis till alla vinnare på deras dag! Tänk vad tiden gått fort. Det känns som om det var nyss du annonserade i aussietidningen om den planerande kullen, måste således vara runt ett och ett halvt år sedan. Inte igår precis! 😉

  Hoppas att man får se lite av gänget här framöver, Kiwi kanske man får se på trial? 😉

  Kram!

  1. Haha, ja kanske att du till och med får se Kiwi på trial… i ett svagt ögonblick frågade jag Nina om jag kan byta Vinnas starter i juli mot Kiwi… vi får väl se hur jag gör. Kanske att man borde ha tränat lite mer än tre månader innan man tävlar? 😉

 5. Grattis till alla Vinnarna och till deras härliga mamma och lika härliga uppfödare!!!

  Jag förstår att det är en väldigt bitterljuv dag…

  Ha en skön sommar!!!

 6. Grattis alla Vinnare! Segra skuttar nog omkring på molnen och tittar ner på oss och är stolt över sina fina syskon… Den här kullen kommer sätta avtryck på jorden! Och Segra, ja hon har redan gjort det.

  Lycka till i framtiden alla Vinnarägare!

 7. åsah

  Blir alltid gråtfärdig när jag läser om lilla segra. Men jättefint inlägg! Kul att se vad alla pysslar med och foton och speciellt filmer! Det gillar vi!! mer film! 😉

 8. Hahaha, tyyyypiskt att det skulle bli filmen med alla fel i som får representera Lyxa på hennes ettårsdag ;)!

  Men vad gör väl det, uthålligheten, glädjen och intensiteten kan man inte ta miste på hos henne iaf! Du vet hur mycket jag älskar och tror på denna lilla tjej, TACK ännu en gång för att jag fick henne och för att du hjälper oss att utvecklas på alla plan :D!

  1. Äh, tyckte att hon var så skön på filmen ändå, så det vad gör väl det då om det råkar bli lite fel?

   Vinna och jag säger: varsågod 🙂 Och tack själv för att du förvaltar henne så fint!

 9. GRATTIS till alla Vinnare!
  Vad kul att få se och läsa om dem, jag förstår att du är nöjd! Ser jag rätt, är Lyxa väldigt lik mormor Raffa?
  Kram Jesse

  1. Det har du alldeles rätt i Jesse. Hon är väldigt lik sin mormor Raffa. Lite nättare i huvudet bara. Kul hur generna slår igenom. Vinna har ju väldigt många likheter med sin mor utseendemässigt också. Hennes färgteckning är nästan exakt som Raffas, bara att hon är röd istället för svart. Och nu Lyxa som också har blivit så lik. Kul!

 10. Vi tackar så mycket för grattiset och har redan hunnit fira födelsedagen med en vaccinationsspruta, dopp i sjön och en skål burkmat (=lyx man får bara på födelsedagar!)
  Vi planerar att fortsätta firandet med ett lydnadspass i eftermiddag! 😉

  Grattis alla syskon!

 11. Grattis till alla Vinnare och till mamma Vinna givetvis för oerhört vackra och fina ”valpar”.
  Hoppas ni har det bra i sommarvärmen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s