Uppdatering

Här kommer äntligen den väntade uppdateringen. Har inte riktigt haft ork för att blogga så mycket på sistone. Men det kommer väl tillbaka så småningom.

Sedan sist:

Lite kort om Kiwis och min debut i lydnadsklass 1. Vi fick bara en 8 på platsliggningen trots att hon låg helt stilla och boxern bredvid kröp närmre och närmre henne så att det tillslut bara var ca 2-3 meter mellan dem. Domaren måste ha fått något hjärnsläpp där. Ingen fattade riktigt vad han drog på. ”Orolig” sa han. ??? Tandvisningen fick vi en 10 på. Fattade inte riktigt vad han höll på med där heller faktiskt. Smög fram rakt framifrån, hukade sig skumt sista biten med händerna långsamt sträckta mot henne. Kiwi satt snällt stilla. Efter han hade tittat på tänderna drog han henne i kinderna ett par gånger mot sig. ??? Himla knepigt sätt tycker jag. Kiwis syster Lyxa ryckte han i kopplet och kommenderade sitt, när hon ville fram och glatt hälsa på honom. Känns inte riktigt som att det är hans sak att träna…

Här kommer filmen på lydnadsmomenten, har tyvärr inte protokollet här och jag har glömt betyget på vissa moment. Därav att det saknas vissa betyg:

Sedan sist har Vinna även varit ute och tävlat viltspår några gånger. 4 gånger för att vara exakt. En gång i anlagsklass (med resultatet godkänd) och 3 gånger i öppenklass med ett 1:a pris som resultat varje gång och fina poäng på spårförmåga och arbetstempo. Vi var dessutom väldigt nära ett HP. Så nu är Vinna Svensk Viltspårchampion!

Vinnas döttrar Lyxa, Avila och Svea har också varit ute och tävlat anlagsklass i viltspår. Allihop med resultatet godkänd. Så nu väntar öppenklassen för dem. Lyxa har även varit ute på lite lydnadstävlingar med två 1:a pris som resultat, varav den ena var på 190 poäng! Bra jobbat allihop!

I övrigt har det blivit några agilitytävlingar. Inte så många som vanligt dock. Tar det lite lugnare i år och väntar på att tränings- och tävlingslusten ska komma tillbaka. Borde ut i lägre klass spår med Vinna innan vintern dock. Vi får väl se vad jag orkar med.

Vi har även hunnit med ett kennelläger ihop med Kreivi’s kennel. Jättetrevligt! Bilder från detta får bli någon annan dag. Idag orkar jag inte. Inga fler uppdateringar den här veckan dock. Fullt upp.

Imorgon börjar aussielägret, som varar i dagarna fyra. Blir trevligt att träffa många trevliga aussies och aussieägare.

12 reaktioner på ”Uppdatering

 1. Grattis! Ni var jätteduktiga. Domare dömmer lite konstigt ibland har jag förstått men det är så kul att se hur kul Kiwi tycker att det är!!!

  Längtar tills nästa år med ALL lydnad! Hade velat vara med på Aussie lägret men upptäckte det inte i tid. Får ta det nästa år istället!

 2. Grattis med bra resultat. Syntes det flott å sjå på så eg synes du/de burde fått meir betalt 🙂
  Men det var merkelig oppførsel av dommaren, sånt går jo ikkje an!

 3. Grattis till alla fina resultat!
  Själv har jag lyckats motivera mig själv att uppdatera hemsidan med div resultat idag. Jag hoppas att det blev rätt.
  /Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s