Kiwi har röntgats!

Idag åkte jag iväg till veterinären Rut på Blå Stjärnan i Göteborg för att röntga armbågar och höfter på Kiwi. Hon är först ut i kullen med detta, och det var oerhört nervöst för mig. Jag blev fruktansvärt glad när jag insåg att allt såg finfint ut!

Lärde veterinären lite om MDR1 också (vilket Kiwi inte är testad för än, men ska testas för i december), och gav dem en lista på vilka preparat man bör vara försiktig med. Hon blev förvånad över vissa läkemedel och tyckte att det hela var mycket intressant. Jag lät dem behålla listan och de skulle genast sätta upp den på väggen hos dem 🙂 Kanske kanske att man har lärt dem något nytt och besparat någon hund/hundägare onödigt lidande 🙂 Är jättenöjd med veterinären som var lugn, noggrann och intresserad.

Här har ni bilder på Kiwis höfter och armbågar:

6 reaktioner på ”Kiwi har röntgats!

  1. Härligt att det såg finfint ut! Hoppas det fortsätter lika för resten av kullen!

    Ang preparatkänsligheten så kan jag inte sluta irritera mig på att veterinärer inte tar saken på allvar. Undantag finns givetvis, som den du träffade idag tydligen, men merparten verkar ointresserade och nonchalanta. Jag har påpekat saken på Blå Stjärnan i Göteborg vid ett tillfälle och jag vet att andra påpekat det vid minst fem tillfällen till och ändå ser de ut som fågelholkar nästa gång… Gah! Hoppas din lista verkligen hamnar på en vägg där den syns och blir uppmärksammad!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s