Nya erfarenheter

Idag har valparna utsatts för mycket nyheter. Först fick de träffa den franska bulldoggen Edwin. En helt ny typ av hund för dem. Han är liten, men bred, låter annorlunda och ser väldigt annorlunda ut än de är vana vid. De tyckte att han var oerhört spännande och sprang runt och fjantade och viftade på svansen framför honom mest hela tiden. Edwin var verkligen en helt perfekt hund att utsätta små valpar för. Snäll, trygg och tålmodig.

Direkt efter hälsandet på Edwin hjälpte hans matte Gabriella mig in med valparna i bilen (tack!). Det var dags för valparnas första biltur. Vi styrde bilen mot Gabrielssons och väntade en stund på Anna som skulle komma och hjälpa mig lite med valparna. Så fort hon kom åkte vi vidare till stranden. Ut med valparna. Jag hade väntat mig lite försiktiga valpar när det var ny plats och de var lite trötta, men icke då. Vinna drog genast iväg ca 50 m bort ner mot vattnet och valparna hängde direkt glatt på med svansarna i vädret. På vägen dit hittade de en spännande byggnad (omklädningsrum) som de gick in i på upptäcksfärd i mörkret. Modiga små krabater. De hade verkligen störtkul på stranden. Hittade skojiga saker att leka med, skojigt vatten som rörde på sig, sand under tramdynorna och en massa annat att  undersöka och klättra runt på. Efter en stund somnade de gott i den solvarma sanden. Men den som hade allra roligast var nog Vinna. Snacka om att hon var lycklig att få komma hemifrån en stund! Jösses vad hon fjantade runt och lekte. Kort och gott har jag haft en helmysig stund med Vinna, Anna och valparna på stranden. Tack för hjälpen Anna!

Senare på kvällen fick de träffa en ny bekantskap i form av Mias dvärgschnauzer Homer. De fick lära sig att hundar kan vara skäggiga också. Homer var tydligen en riktig rolig bekantskap tyckte de. Inga problem trots att det var ganska mörkt ute vid det här laget. När Homer skällde ut Lajo reagerade de dock ganska mycket på hans vrålskall och var övertygade om att han varnade dem om livsfara, så då ilade de in i huset illa kvickt tills han blev tyst och ”faran” därmed var över.. Småttingarna kommer nog sova rätt gott inatt.

Lite bilder från dagen kan jag bjuda på. Först några från morgonens utevistelse här hemma:

Och så lite bilder från stranden:

Fler bilder från strandbesöket hittar ni i Annas blogg.

10 reaktioner på ”Nya erfarenheter

 1. Åh vad fina de är Emelie! Men hur har du lyckats sortera dem varannan merle vid strandkanten? En bragd må jag säga:). Puss till alla och mamma Vinna (och Sheltiesarna också förståsss;)):
  Kram Jesse

 2. Vad mysigt med lite utflykt! Förstår att Vinna blev glad, man blir ju gråhårig av att bara gå hemma hela tiden… 😉

  Tuffa valpar som törs bada fötterna sådär!!

 3. Kaja B

  åhåh for et liv! Skal bli rågodt med valp på sommeren, ja! De er så utrolig vakre alle sammen, også så tøffe de er!

 4. Hehehe, det VAR ju fara för livet (tyckte Homer 😉 ). Män i allmänhet är ju rätt skit, även om han träffat dem flera gånger. Men man FÅR skälla ut folk när man varit duktig och vunnit rallylydnad, så det så ;).

  Och Homer hälsar till valparna att det är TASKIGT att bita någon i knorren och hänga kvar i den :P!

 5. Tack själv! Var skönt att komma ut i det fina vädret och gosa med huliganerna 😉 Hade runt 600 bilder att gå igenom när jag kom hem..puh 🙂

  1. Eva-Lena&Deja vu

   Tycker vi kan få drägla i alla 600 bilder!!! Saknas några på din sida
   Vi som bara ser bilder och inte får chans att leka med de små, snyft….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s