Frukostträning

Har haft en skön förmiddag med hundarna. Alla fyra hundarna fick jobba lite för sin frukost och lite senare blev det även en skön promenad på kalhygget. Fick dessutom kameran med mig ut.

PÅ frukostträningen fick jag gjort en hel del nyttigt. Sheltiesarna är ju numera pensionerade från tävlingsverksamheten. Kanske att vi gör något gästspel någon gång, men de är i huvudsak pensionerade nu. Så de fick mest göra lite smått och gott utan några större mål annat än att de skulle få jobba lite. Lite trcks, lite lydnad och lite gunganträning. Och så fick de hela tiden växla med varandra och försöka ligga still medan den andra tränade. Duktiga små!

Vinna fick köra igenom lite av bruksmomenten eftersom jag äntligen har kommit med på en brukstävling. 6:e gången gillt tydligen.. Eftersom jag inte har fått vara med tidigare till de tävlingar jag har anmält till har jag hamnat lite i ”äsch, jag kommer ändå inte med, så det är väl ingen idé att träna…” Inte bra och det lär straffa sig nu. Så nu blir det hårdträning inför nästa veckas lägredebut.

Fotgåendet kändes okej. Jag får nog ganska bra betyg på det även om vi har tappat lite. Tycker att hon kan släppa fokus lite väl mycket ibland, men hon håller positionen fint hela tiden.
Framförgåendet körde jag igenom när jag var på agilitytävling i helgen och blev förvånad över hur bra det faktiskt såg ut. Så idag körde vi mest lite löst framåtsändande eftersom jag inte vill gå in och peta i framförgåendet så här nära inpå tävlingen, då det såg så bra ut. Vill mest bara ha henne att tänka framåt så länge. Det gick hursomhelst bra idag.
Läggande under gång har blivit katastrofalt dåligt. Ibland ställer hon sig eller sätter sig (vilket vi typ aldrig tidigare har haft problem med) och det är lite dåligt tempo i läggandet också. Så fram tills tävlingen blir det mängdträning på läggandet och inget ställande/sättande under gång alls under den här tiden (jepp, jag väljer att göra det enkelt för mig).
Inkallningen hade hon fint tempo i, men har fått dåliga ingångar. Ska träna mer ingångar separat och träna mycket med leksak vid ingångarna i inkallningen.
Hopp-sitt såg helt okej ut. Bra uthopp och fortsätter framåt några meter tills jag säger ”sitt”, bra sättande, något dåligt tempo in, slarvig ingång. Återigen ingångsträning.
Krypet ligger vi helt klart efter i, men de två senaste passen har sett riktigt fina ut och dagens pass kändes jättebra. Framsteg hela tiden. Får försöka träna lite varje dag fram tills tävlingen. Hoppas på att iaf kunna få en 5:a på det på tävlingen. Vi får väl se.

Ja det var de moment vi körde. Behöver lägga lite mer spår till henne också. Ångrar faktiskt lite att jag anmälde mig till aussielägret (rapport) som går i helgen. Blir lite svårare att hinna med allt då.

Elit fick först köra lite shaping med ligg-sitt. Sedan blev det teknikträning på sättande från ligg. Först tränade vi på att kunna studsa upp lite från sitt. Sedan från ligg. Vill ha uppsättandet från ligg i en enda rörelse. Fick till några riktigt fina, men här har vi mycket arbete framför oss. Skällde lite några gånger när hon blev frustrerad, oftast gjorde hon då väldigt fina uppsättanden. Typiskt..
När vi jobbat på detta en bra stund blev det sedan lite fotgående. Det börjar se riktigt fint ut och hon har en härlig attityd. Körde lite belöning på raksträckor, lite halter, lite svängar (främst helt om) och att gå från raksträcka till stegförflyttningar utan halt. Kändes bra, och hon tar rejäla steg framåt.
Sitt kvar tränade vi också på. Jag kan nu lämna henne med ryggen mot och gå ca 15 meter. Har även testat att göra en lkl 1 inkallning, vilket har sett fantastiskt fint ut. Behöver bara underhålla och kvalitetssäkra.
Ligg kvar är lite svårare, och ibland reser hon sig upp precis vid lämnandet, men förstår snabbt när vi gör om. Kan lämna henne ca 10 meter och hon ligger väldigt fint. Känns som att även detta går fint framåt, trots väldigt lite träning.

Jag känner mig riktigt taggad för träning och det känns så skönt! Har kommit igång lite bättre nu. Jag och Tina har dessutom varit så duktiga att vi har bokat in träning tillsammans de kommande fem veckorna på lite olika platser. Nyttigt med strukturerad träning ihop med andra. Efteråt ska vi luncha, analysera, planera och ha möte om våra andra projekt vi driver tillsammans. Känns hur bra som helst 😀

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s