Träning med Elit

Åkte till Partille BK för att träna lite med Tina och Johanna idag. Är riktigt nöjd med hur Elits fotgående utvecklas. Vi började med att träna fotgående med störningar med Elit. Under tiden jag och Elit försökte koncentrera oss på fotgående gick Tina någon meter ifrån oss och gav kommandon, ropade, pep med rösten och varierade sin position runt oss. I början var det jättesvårt för Elit som var helt säker på att Tina ville henne något viktigt och därmed glatt skuttade dit några gånger för att kolla vad hon ville. Speciellt precis i början fattade hon inte alls att man kunde koncentrera sig på fotgående när den där skojiga människan höll på så. Men till det andra passet verkar det som att hon hade fatttat poängen med den här nya leken och jobbade på jättefint. Även när hon egentligen tyckte att det var svårt och ville kolla läget höll hon ihop fint och jobbade hårt för att behålla kontakten med mig. Visst tappade hon ibland men i huvudsak var hon en duktig lillfläck!

Vi tränade även på ställande, läggande och inkallning, och så gjorde vi en platsliggning. Ett sånt där träningspass som kändes riktigt bra och där hon utvecklades fint under den korta träningen. Vi testade även tandvisning för första gången. Det kommer vi få träna en hel del på. Att sitta still när det kommer fram en skojig människa och sträcker fram händerna till henne är svåååårt. Och hon blev väldigt förvånad över att människan bara var intresserad av att gräva i hennes mun (det har jag gjort alldeles för lite med henne).

Ikväll tränade jag även vidare på fjärrdirigeringen med Elit. Där har det hänt mycket de senaste dagarna. Vi jobbar på sitt-ligg, ligg-sitt, ligg-stå, stå-ligg just nu. Passet ikväll gick strålande och vi tog stora kliv framåt. Tyvärr kom jag inte på att ta fram iPhonen förrän passet var slut och hon hade lekt lite med Kiwi (som är här på besök eftersom vi ska åka och valla imorgon) och var lite trött. Men jag tänkte att man i alla fall ser litegrann hur det ser ut även om det såg bättre ut när vi tränade. I ligg/sitt-skiftet överarbetar hon uppsittet lite på filmen. När vi kör ligg/stå-skiftena blev hon även lite störd av att Clas drog fram dammsugaren och behövde lite mer hjälp i nedläggandet än i passet innan. Men ändå nöjd över hur det börjar se ut 😀 Kan nu stå ca 2 meter ifrån henne och få snabbt läggande från sitt på kommando. Står ca 0,5 meter ifrån henne när det gäller ligg-sitt och har det på kommando. Alldeles nyss behövde jag stå alldeles intill henne för att få det skiftet bra, så det känns fint. I skiftet ligg-stå sitter jag på huk nära henne och har inga kommandon där än. Det här skiftet klarar hon väldigt bra och det är helt klart dags för mig att gå vidare till att stå där. I skiftet stå-ligg börjar det se bra ut, men hon kan ibland flytta någon baktass. Här har jag fått ha en tom hand ett par pass som jag har fört mot hakan för att få ett bra läggande, tills ikväll då vi jobbade bort detta handtecken och hon bjöd ofta på fina lägganden. Jag behövde bara tänka på att belöna henne i ståendet några gånger (gärna med lite bakvikt) så att hon blev lite lugnare innan hon bjöd på ligg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s