Nöjd!

Hade precis en så himla bra Vårgårdapromenad med Ila! När jag klev ur bilen blev jag lite osäker på om det var så smart att gå vår ”stadspromenad” idag. Det var precis snorhalt! Tack och lov att Ila går så fint i koppel att det inte blev några problem alls. Själv rörde jag väl mig som en gammal tant, men jaja, framåt tog vi oss. Sakta men säkert. Det var förvånansvärt mycket folk ute och gick på dödsfällan till mark idag.

Ila hade mycket bra attityd till folk oavsett hur de kom och passerade. Under promenaden fortsatte vi även med självkontrollsövningarna vi påbörjade igår.

Vi fick totalt 4 hundmöten.

Möte 1:
Ingen aktivitetshöjning trots att vi inte ens hade kommit av parkeringen (dock relativt långt håll).

Möte 2:
Ingen aktivitetshöjning. Stor svart hund som kom upp snett bakom oss ca 30 meter ifrån tillsammans med en collie. Den skällde mycket mot Ila. Duktig Ila som knappt brydde sig!

Möte 3:
Ingen aktivitetshöjning. Bunden liten hund. Jag såg den inte först pga parkerad bil innan. Gick förbi ca 2-3 m ifrån. Inte helt säker på att Ila såg den. Det är dock STORA framsteg eftersom hon tidigare såg ALLT! Jag distraherade henne inte på något vis, utan hon gick bara lugnt och tittade rakt fram.

Möte 4:
Lätt aktiviteshöjning genom något trippigare steg. Inget mer än så. Mötte en irländsk setter som kom runt krönet strax efter vi passerat den bundna hunden.

Att notera: Den bundna hunden skällde på settern men inte på Ila. Jag tror att det berodde på att settern såg lite ”hetsigare” ut medan Ila såg väldigt lugn och trygg ut och inte ens tittade på den. Kan såklart inte säga säkert, men det kändes så.

En reaktion på ”Nöjd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s