Anmäld till tävling

Igår anmälde jag Vinna till en tvådagars lydnadstävling i april. Spännande! Så idag tog jag ut henne för att testa av momenten… med lite blandat resultat.

Negativt:
– Lite dålig fart överlag
– Mer eller mindre katastrofal fjärr
– Kass signalkontroll på zätat
– Dåligt gripande på apporten
– Alla moment behöver filas till ganska mycket
– Lite dålig känsla under momenten

Positivt:
– Inte ett gnällande under hela programmet. Inte ens ett ljud vid uthoppet eller gripande av metallapporten, vilket hon tidigare har haft lite problem med
– Kunde rutan, apportering med dirigering och vittringen bättre än jag hade väntat mig
– Överlag en helt okej grund i momenten att jobba vidare på fram tills tävlingen
– Trots dålig känsla ser det ändå ganska trevligt ut

Fritt följ:

Lite dålig känsla under fria följet. Det kändes som att hon inte var helt med, men när jag tittar på filmen så ser jag att det kändes värre än det såg ut. Men inte så konstigt att det inte känns helt hundra med tanke på att vi i princip enbart har jobbat på att hon ska hålla tyst i det momentet på sistone, så då är det ju inte särskilt märkligt att man tappar vissa andra bitar under tiden. Första gången på länge jag kör ett såpass långt fotgåendeprogram, så det var riktigt trevligt att se att hon faktiskt höll tyst hela tiden trots det. Det artar sig! Fjärde passet i rad nu som hon är helt tyst i fotgåendet.

Zätat:

Fick jätteproblem med läggandet, men fick tillslut löst det. Behöver självklart befästa det här momentet mycket bättre dock.

Inkallning med stå och ligg:

Halvokej. Har haft bättre ställande och läggande på henne så det ska vi jobba tillbaka igen. Kanske öka tempot något också. Ingångarna har blivit lite sämre igen. Har tappat en hel del bakdelskontroll överlag tycker jag.

Rutan:

Lite dålig fart och kanske lite grunt i rutan, men det var väldigt längesedan vi körde det här momentet så jag är ändå nöjd med hur det såg ut i dagsläget.

Apportering med dirigering:

Konskicket behöver förbättras. Ovanligt dåligt gripande och fart med apporten, men så har jag heller inte tränat detta särskilt mycket sedan i höstas, så det ska nog gå ganska snabbt att få det bättre. Hon börjar i alla fall få en ganska bra förståelse för momentet.

Hopp-apport:

Bra att hon var tyst! Vill förbättra gripandet men framförallt farten lite.

Vittringsprovet:

Såg aldrig pinnen längst ut till höger (som var den rätta). Bra arbete ändå. Nosade systematiskt av alla åt vänster och sedan tillbaka tills hon kom fram till den rätta som hon då grep direkt. Kan öka tempot lite in och förbättra ingången. Det här momentet var också längesedan vi körde så jag är väldigt nöjd med hur det såg ut idag ändå.

Fjärren:

Katastrof! Osäkerhet i förflyttningarna och dålig attityd. Träna, träna, träna!

Känsla efter passet: halvokej. Men vi har tre veckor på oss att få det bättre!

En reaktion på ”Anmäld till tävling

  1. I mina mått mätt ser det jättefint ut!! Mer fart i vissa moment och lite mer säkerhet bara så kommer ni slå domarna med häpnad som vanligt!!

    Tack för inspirationen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s