Ila-rapport


Ila och hennes nya kompis Camaro

I fredags flyttade Ila hemifrån. Hon har flyttat till Line och Erik (och deras ridgeback Camaro) i Linköpingstrakten på prov i en månad innan ett eventuellt köp. Hittills går det jättebra och jag blir såååå glad av att läsa Lines rapporter om hur det går med Ila. De har hunnit med en massa skogspromenader, en hel del promenader i samhället för att träna på hundmöten och den miljön, en hel del lydnadsträning, passivitetsträning, ett par besök på brukshundklubben och idag var de även på privatlektion för Anders Svensson (deltagit på många SM och har även varit med i lydnadslandslaget).

De verkar trivas finfint med Ila och har nog redan kärat ner sig i henne en hel del, så som många gör som träffar Ila. Ila har börjat landa riktigt bra hos dem och jag tror att hon trivs som fisken i vattnet nu när hon har fått någon som har ordentligt med tid att lägga på henne. För Ila är en aussie ut i klospetsarna. Hon kräver en hel del aktivering för att må bra. Både fysisk och psykisk aktivering.

Hundmötesträningen verkar ha gått bra. Har bara reagerat vid något enstaka möte när hunden har dykt upp hastigt runt ett hörn. Överlag blir hon lugnare och lugnare på promenaderna och alltmer avslappnad. Privatlektionen med Anders hade gått bra och de fick mycket beröm. Anders tyckte att Ila var en riktigt fin och härlig hund med riktigt bra kvalitéer.

Än så länge håller de på att lära känna varandra, men det känns som att det flyter på väldigt fint för dem 😀

3 reaktioner på ”Ila-rapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s