Fullspäckade och framgångsrika dagar

Nu tog det visst ett tag för mig att blogga igen. Försöker att lite kort sammanfatta vad som har hänt den senaste veckan och slänger ut lite bilder som jag inte har orkat redigera, men de får duga ändå.

Torsdag och fredag 26-27/4:
– Jag och Elit var med på kurs för Maria Brandel och fick med oss en massa matnyttiga tips hem. Kul att se hur Elit skötte sig i ny miljö med nya hundar och människor runt om. Lite disträ de första minutrarna av fotgående första dagen, men det kan även ha berott på att jag tog henne direkt ur buren och bara satte igång utan någon uppvärmning. Hon samlade sig hursomhelst fort och var snabbt sitt vanliga jag igen. Mia och Lyxa var även med de här dagarna och jag kan konstatera att det är två härliga aussies vi har ❤


Foto: Lena Gunnarsson

Lördag 28/4:
Mia åkte iväg till Göteborg för mentaltest med Lyxa och gick igenom testet med bravur och fick en massa beröm. 442 poäng och titeln KORAD lyckades de klämma till med. MiVinna’s kennel har därmed fått sin första korade avkomma 😀 Högsta betyg på följande moment: samarbete förare, samarbete testledare, gripa ta tag 5 m, gripa ta tag 40 m, förföljande, social självsäkerhet, social nyfikenhet, anpassningsförmåga, skott, imponer/hotbeteenden. Samma dag var Anette ute och tävlade rallylydnad Fortsättningsklass med kullsystern Svea och tog deras tredje godkända runda och fick därmed titeln RLD F. Grattis duktiga kullsystrar och ägare!

Söndag 29/4:
Kiwi och jag var de enda som lyckades ta oss igenom hoppklass 2 felfritt i Tranås och vann därmed klassen, tog vår sista pinne och blev uppflyttade till Hoppklass 3. Emma och Keno var en sketen rivning ifrån en pinne de också, men de kom i alla fall tvåa efter mig och Kiwi. Kul med kullsyskonen som placering 1 och 2!

Måndag 30/4:
En dag i Segrarnas tecken. Träning tillsammans med Jonna och Elits kullsyster Lycka i Alingsås. En hel del lydnad och även lite lite agility. Jobbade lite på en del av de övningar vi gav oss själva i läxa efter Maria Brandel-kursen. När vi hade tränat klart åkte jag till Tånga Hed för att där träffa på Margita och Elits kullbror Melvin och lite annat aussiefolk. Melvin är verkligen otroligt lik sin mamma ❤


Foto: Jonna Kjellén


Foto: Jonna 


Foto: Jonna


Foto: Jonna


Elit hoppar däcket


Melvin


Mamma upp i dagen!

Tisdag 1/5:
Upp tidigt för att åka på utställning i Smålandsstenar. Jag ställde Kiwi och Elit. Skämdes lite för att ställa ut en alltför smal och opälsad Elit, men äsch, vi var ju ändå på plats så man kan lika gärna passa på att få lite träning. Det blev bara ett Sufficient med Elit och en domare som lite fint försökte säga att hon verkar vara en väldigt trevlig arbetshund men hon är inte för utställning, haha. Jaja, de har sagt liknande om Kiwi också någon gång. Kiwi gick det däremot bättre för på den här utställningen. Domaren gillade henne skarpt (haha, undrar vad hon hade sagt om jag hade sagt att de är helsyskon?). Så Kiwi slutade med Excellent, CK, r-cert, 1 ökkl, 2 btkl. Attans nära certet, men nöjd ändå. Vi gick miste om certet eftersom domaren Cherlotte Höier (från Danmark) tyckte att Kiwi hade lite för långt och effektivt steg, medan den andra aussietiken hade ett lite kortare mer aussietypiskt steg än Kiwi. Jag är supernöjd med både hur Kiwi skötte sig (även om hon som vanligt var lite galen), hennes kritik och resultat. Domaren var rätt hård i sin bedömning och det var bara Kiwi och en tik från Dragonoras kennel som fick CK av de 11-12 tikarna som var med (kennlar representerade bland tikarna: flera från Dragonora, Missnutt’s, Door Keepers, Easy, MiVinna’s, Asteroid och en från Blue Wingfire’s som Vinna skulle ha tävlat mot i bruksklass). Kritik: ”Tilltalande helhet, bra temperament, välkonstruerad & välgående tik som inte får vara större men allt passar fint ihop utan överdrifter, härligt huvud, snygga öron, fantastiskt uttryck, snygg hals & helhet, stark rygg, härlig benstomme, passande vinklar, rör sig effektivt. Visas suveränt.”


Foto: Therese Albo


Kiwi med sina rosetter

Onsdag 2/5:
Agilitykurs på ett litet ställe strax nedanför Växjö. Upp tidigt för att åka iväg och hemma sent. Aussieflickorna fick följa med och ha tråkigt mest hela dagen även om Vinna lyste upp lite när hon fick visa påbörjan av inlärning av ram-metoden på A-hindret. Dagen avslutades med en promenad i de småländska skogarna om totalt 11 hundar och 5 personer. Lyckliga hundar som fick mingla runt lite och bjuda upp till aussie/sheltie/borderterrier race.

Torsdag 3/5:
Träning i Kallebäck i några timmar tillsammans med Tina. Ett ordentligt pass lydnad för fröken fläck som gick både bra och mindre bra. Nöjd med hur hon jobbade på ny plats och i den värmen som var. Mindre nöjd med positionen i fotgåendet i början (hon var HET!). Apporteringen behöver jobbas mycket mer på och platsliggningen med hakan i marken ska hårdtränas på. Utomhus klarar hon inte en hel platsliggning med hakan i marken. Däremot låg hon väldigt bra på en ”vanlig” (alltså inte hakan i marken) platsliggning enligt reglerna i lydnadsklass 2. Ställandet under gång strulade lite först, men fick snabbt fram det igen. Har jobbat mest på läggandet på sistone, vilket lätt ger resultatet att hon tror att det är läggande som gäller hela tiden. Mer träning helt enkelt.

Fredag 4/5:
Hunnit med ett ordentligt lydnadspass med Elit och flera pass apporteringsträning. Körde även lite agility med fokus på running contacts och slalom. På kvällen bär det av till Herrljunga för att vara observatör i dagarna tre på en Anders Kjernholm-kurs.

2 reaktioner på ”Fullspäckade och framgångsrika dagar

  1. annasvenssonhook

    Härliga dagar! Och SÅ skoj med hundar som får toppenbetyg både för sin mentalitet & sin exteriör 🙂 Det visar verkligen på bra aussiematerial, så stort grattis till alla framgångar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s