Lydnadsdebuter

Igår debuterade den första Segraren på lydnadstävling, 14 månader gammal. Det var Margita och Melvin (MiVinna’s Balefire) som vågade sig ut och de gjorde ett strålande jobb. Ett 1:a pris och en 2:a placering blev resultatet av detta. Grattis igen!

Idag var det min och Elits tur. Vi slog också till med ett 1:a pris. 183 poäng och klassvinst (av 6 ekipage) räckte det dessutom till! Jag är supernöjd med min lilla Elit. Hon skötte sig precis som på träning, så det var riktigt kul att se. Ingen direkt skillnad på henne trots min nervositet utan lika glad och trevlig. Domarens ord efteråt: ”Pigg liten hund det där, en piggelin. Riktigt duktig, det där kommer bli väldigt bra”  Sånt är ju alltid kul att höra.

Eftersom vår bil nyss har kommit tillbaka efter en sväng på reparation och lackering så stinker den fortfarande en hel del lack, vilket gjorde att jag fick ta med mig Elit till tävlingsplatsen direkt när vi kom fram. Domaren var försenad och irriterad för att han hade fått veta fel tid, så vi fick snällt sitta och vänta ca 1 timma och 15 minuter med henne innan vår klass kom igång (jag var där 45 minuter innan klassen egentligen skulle ha startat). Klassen startade med de individuella momenten först och eftersom jag hade dragit nr 6 fick vi vänta ytterligare en stund innan det var vår tur. Skönt att se att den långa väntan ute inte påverkade henne särskilt.

Elit skötte sig alldeles strålande för att vara första gången tycker jag. Fotgåendet var kanske inte så bra (taskig position) men å andra sidan har det blivit lite sämre den senste veckan pga att jag inte har lagt så mycket tid på det utan istället lagt tiden på signalkontrollen på läggandet och ställandet och på platsliggningen. Så det var därmed ungefär som på träning, kanske något längre fram och något vidare ibland, vilket hon hamnar i när hon blir lite tröttare i huvudet har jag märkt. Läggandet var som på träning, men helt klart ett av hennes bättre lägganden (som jag än så länge inte har fått till 100%). Inkallningen och hoppet var som det brukar.  Ställandet var något mer tveksamt än det har varit på sistone men i övrigt är jag väldigt nöjd. Apporten släppte hon precis innan tävlingsledaren kommenderade mig att ta apporten och så lade hon sig dessutom ner när jag skulle ta den. Har inte hänt tidigare, men ja ja, apporteringen är inte vårt starkaste moment då jag har tränat för dåligt på det och när jag tänker efter så har faktiskt fasthållandet varit lite sämre de senaste dagarna. Mycket nöjd med hennes gripande dock (vilket vi har lagt lite tid på det senaste). Framförallt nöjd med hennes härliga attityd under hela programmet.

Jag blev allt lite nervös när vi fick göra platsliggning och tandvisning sist. Jag kände ju att vi hade skrapat ihop till ett 1:a pris på själva momenten om bara platsliggningen skulle gå bra också. Nervös för att jag inte riktigt vet hur hon fungerar i platsliggning med främmande hundar då jag knappt har gjort det. Löjligt dock att noja över det eftersom hon däremot har legat plats en del på agilitytävlingarna på sistone med främmande hundar som värms upp alldeles runtomkring henne och det har inte varit några som helst problem, inte heller har hon brytt sig de gånger hon har legat med andra hundar. Det jag funderade mest på var väl om någon hund skulle resa sig upp och börja leka eller springa i full fart till matte. Vad skulle hon göra då? Men som sagt: löjligt. Hursomhelst så blev jag nervös. Speciellt med tanke på att två av hundarna i min grupp rök ihop lite precis innan vi skulle in på platsliggningen. Så då blev man ju lite orolig. Men alla låg bra på platsen sedan så det var inga problem. Duktig Elit låg med hakan i marken HELA platsliggningen. Nöjd! Dock lyfte hon på huvudet när jag kom tillbaka, men det var helt okej. Bara att träna mer på det.

Extra roligt var att det var med en till aussie (från El Merino’s) i klassen som också lyckades ta ett 1:a pris! Grattis!

Domare: Anders Odén
Plats: Stenungsunds BK

Platsliggning: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 8 (tv, ss, vid sväng)
Läggande: 10 (Bra!)
Inkallning: 9,5 (Avslut)
Ställande: 8,5 (Steg)
Apportering: 7 (Släpper)
Hoppet: 10
Helhetsintryck: 9,5
Summa: 183 poäng, 1: pris, placering 1 av 6.

Summa summarum: mycket nöjd med vår lydnadsdebut!

10 reaktioner på ”Lydnadsdebuter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s