Uppsalabloggande

Är i Uppsala på en veckas agilitytävlingar. Idag är det halvlek och tillika vilodag. De tre första dagarna var det bara klass 1 och klass 3 så därför har det bara blivit ett lopp per dag för min och Kiwis del. Är nöjd med vår insats i klass 3 även om det inte har hållt hela vägen. Vårt bästa resultat är en 5-felare (missförstånd innan slalomingången). De sista dagarna som är kvar blir det två lopp per dag för oss eftersom det då är klass 2 och klass 3 som hålls. Förra helgen vann vi en stor klass 2 (80 starter) och fick en pinne. Jag hoppas att vi kan hålla ihop i något av våra klass 2 lopp den här veckan också så att vi kan ta vår sista pinne i den klassen. Vore skönt att bara tävla i klass 3 (hoppas att Vinna snart kan få vara med och leka lite också).

Vinna har jag fått lov att sätta igång lite smått. Inte en massa ansträngande träning än, men lite har vi allt gjort och vi har testat två pass som har varit lite längre och de har känts väldigt bra får jag säga. Jag hoppas att vi är av med anaplasman snart. Vi har varit hos Annika Falkenberg en gång till och hon hade i princip bara gott att säga om Vinnas fysik, så det var ju skönt.

Idag var vi iväg på Uppsala BK och tränade en längre stund. Vilken aktivitet det var på den klubben! Massor av folk i omgångar under de timmar vi var där. Kul! Vinna fick påbörja framåtsändandet (igen… vi påbörjade det i vintras men har inte kört mer sedan dess). Det gick rätt hyfsat. Bra ibland, och lite sämre ibland. Rutan hade hon tydligen glömt av hur man skulle göra (seeeegt!). Fjärren gjorde hon dock otroligt snyggt på elitavstånd (och med en massa störning i form av främmande som tränade ett par meter ifrån). Jag blev oerhört glad över att fjärren gick så bra. Det känns som att den börjar komma tillbaka lite. Hoppas det. Lite fotgående fick vi till också, vilket gick både bra och dåligt. Bra på så vis att positionen oftast är bra och hon var helt tyst under alla pass vi körde. Dåligt på så vis att vi har lite för mycket blicksläpp numera för min smak och att hon blev rätt störd av humlorna ibland. Hon har blivit getingstucken så himla många gånger att hon nu har blivit lite osäker när de där randiga flygfäna kommer i närheten av henne. Det var inga problem så länge vi gick, men om vi gick till en startpunkt och där väntade lite innan vi körde igång och det då var en humla intill så tappade hon koncentrationen de första stegen.

Elit fick gå en hel del fritt följ, vilket i huvudsak gick bra. Vi jobbade även lite på framförgåendet. Där har vi en hel del kvar att göra, men det gick iaf okej. Rutan gick ovanligt dåligt. Hon sprang och sätllde sig bakom den högra främre konen på första skicket, vilket hon inte brukar göra. Jag har dock märkt att hon har dragit sig lite åt höger i rutan på sistone, så det får jag helt enkelt jobba tillrätta igen. Fick sedan till flera bättre rutskick, men jag behöver absolut hålla lite koll på detta.

Hoppet gick fint, apporteringen såg bra ut (nyttigt med träning i högt gräs där apporten dessutom försvann) och fjärren börjar bli bättre. Fick till flera fina uppsättanden på 5 meters håll. Vill dock helst jobba ut den till ca 10 meters avstånd innan det är dags för tävling (är anmäld till tävling i augusti) och ha hunnit lägga den mer i slutet av kedjor.

Vi gick även ett ca 450 meter kort men väldigt svårt spår, vilket hon skötte sååå himla bra! Är verkligen supernöjd över vilken fin spårhund hon är. Fick även lite skotträning efter en stunds träning. Elit passade på att (frivilligt) ligga plats uppe på fikabordet under tiden (hon har fått dille på sistone över att hoppa upp och vara på saker). Hon låg superfint och bjöd även spontant på hakan i marken emellanåt.

2 reaktioner på ”Uppsalabloggande

    1. Ja, jag hade ingen aning om att det var ”er” klubb. Synd att inte ni också var där. Men kul att det verkar vara en så aktiv klubb 🙂

      Tack för lyckönskning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s