Kennelläger 2012

Vi har haft kennelläger här i tre dagar. Det var tyvärr inte så många som hade möjlighet att komma i år, men vi som var här hade trevligt ihop. Det var riktigt roligt att träffa både ”valpar” och valpköpare igen. Temat i år var ”bruks” och vi delade in oss i ett rapportgäng och ett spårgäng. Nessie och Kiwi körde rapport, medan Ila, Dobby och Elit (ja, Vinna fick också gå något spår) körde spår. Utöver detta blev det även lite uppletande, budföring, lydnad (där var även Mia och Lyxa med några timmar), hundbus, bad och så klart en väldans massa trevligt tjôt. Hmm… en del porr blev det också då både Ila och Nessie var i höglöp och de var rätt sugna på varandra och de andra tikarna ville också joina ibland… men den delen av lägret väljer vi att glömma 😉

Några små ord om de som var med på lägret hela helgen:


Nessie, Nils och Ida (och lilla Mitra) är extra roligt att träffa igen eftersom de bor ända uppe i Umeå och det då naturligtvis blir så sällan man träffas. Nessie påminner väldigt mycket om Vinna i den åldern (förutom att hon är mycket större). Väldigt lik sin mamma. Hon tränas i bruks, lydnad, agility och har gjort godkänt inträdesprov till patrullhund och utbildas nu till detta. Hon har även ställts ut en gång med ett BIR som resultat. I mina ögon är de på god väg i träningen och de har bra tankar om hennes träning. De har höga mål och jag är ganska säker på att de kommer klara av dem.

Dobby, Cathis och Bengt träffar jag inte heller så ofta eftersom de bor i Eskilstuna. De har inte heller någon blogg som jag kan följa deras träning genom så det är såklart lite extra kul att få se Cathis och Dobby ihop i träningen. Jag upplever hundarna i den här och den förra kullen som väldigt formbara och det märks tydligt på Dobby som jag upplever som väldigt lik sin matte: lugn, trygg och snäll. Han känns verkligen som godheten själv och hans utseende gör inte direkt något för att minska den känslan. En riktig nallebjörn. Han tränas i lydnad, agility och bruks och har även ställts ut ett par gånger med reserv-cert som bästa resultat. Han gillar fartfyllda övningar som t ex budföring och agility (det är kul att springa fort!). Lydnad har han inte riktigt fattat grejen med än, men det kommer.

Ila och Line bor i Linghem utanför Linköping och dem har jag ju träffat några gånger i år eftersom Line tog över Ila i våras, först på prov ett tag och sedan fick hon köpa henne då det kändes så bra för oss bägge två. Det är otroligt roligt att få se Line och Ila ihop. Det är en sådan otrolig skillnad på Ila redan. Hon är mycket lugnare, tryggare och mer öppen. Det syntes tidigt att Line och Ila fick en bra relation tillsammans och den blir bara bättre och bättre tycker jag. Det värmde otroligt i hjärtat att få se dem tillsammans under den här helgen och jag tror att det kommer bli riktigt bra med de där två ihop. Ila tränas numera i lydnad, agility, bruks, viltspår och hon kommer även ställas ut lite. De ska debutera både i lydnad och agility nu i augusti.

Elit, Vinna och Kiwi skriver jag inte mer om nu. De har ni ju ändå fått följa en del genom min blogg och på facebook.

Lite fler bilder lyckades vi allt ta också. En del bilder är tagna av mig och en del är tagna av Line

En reaktion på ”Kennelläger 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s