Agility med Elit


”Superdog” (”Fluffig springstil”)

Imorgon skulle jag ha tävlat appell spår med Elit och nästa helg skulle vi ha tävlat lydnadsklass 2. Inget av detta blir av eftersom Elit började löpa i förrgår. Så idag körde vi lite agility istället för att förbereda oss inför brukstävling.

Elit hittade en ny växel i första loppet idag. Synd att jag inte fick det på film, men när jag kikar på filmen som Clas tog sedan när han kom hem så inser jag att det här faktiskt inte ser så illa ut det heller. Hon har blivit snabbare och snabbare i övriga vardagen också har jag märkt. Jag ser att hon har mer att ge, så vi får se hur mycket tempo vi får ut av henne i slutändan. Hon känns ganska smidig i agilityn och när hon väl kommer sluta springa så ”fluffigt” som jag uppfattar att hon gör ibland (jag vill att hon ska sänka sig mer och ta i lite bättre) så blir det nog bra. Som jag skrev på facebook idag så blir hon nog aldrig supersnabb i agility, men halvsnabb tycker jag nog att hon kan bli i alla fall 😉

6 reaktioner på ”Agility med Elit

  1. Haha, en som fattar vad jag menar med ”fluffig” då iaf 😉 Dels så tror jag att det är en mognadsfråga. Elit har typ alltid sprungit fluffigt, men jag har märkt att hon har kunnat börja springa mer och mer ”normalt” på sistone utan någon direkt träning från min sida. Annars är min tanke ett tag lååånga avstånd mellan hindren och inte för hög höjd (här körde jag iofs en av de högre höjderna vi har kört). Och mycket ställen där de har möjlighet att accelerera ordentligt så att de inte behöver samla ihop sig för snabbt. Vad tror du om det?

   1. toktassarna

    ja, det borde ju fungera… Kaia blir att ta långa men ganska långsamma språng, skulle heller se att hon ökade stegfrekvensen och ”sänkte” sig, som du säger 🙂 Mycket tunnlar blir det 😀

   2. Ja det är samma som Elit då. Blir spännande att se hur vi får till det. Man upplever ju dem inte som direkt långsamma. Deras långa kliv tar ju dem rätt bra framåt och de springer ju på fint, men jag skulle (precis som du) vilja att accelerationen ökar lite mer. Elit bjuder på bättre teknik däcket till platta tunneln och tajt sväng-tunnel på filmen. Den tekniken skulle jag vilja få fram mer och mer på banan överlag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s