Lydnadsträning

Grymt nöjd med lydnadsträningen med Vinna och Elit idag!

Vinna: Härlig känsla i fotgåendet igen. Elitrutan såg fin ut idag med snygga konskick. Krypet går helt klart framåt sedan jag tog mig en ordentlig funderare på det igår och körde ett testpass. Låg och fin tyngdpunkt idag. Det jag kör på nu är att jag är oerhört noga med hennes tyngdpunkt hela tiden. Jag insåg att jag har bl.a. slarvat emellanåt när jag har belönat henne och låtit henne ta belöning med hög tyngdpunkt. Nu får hon ligga vid sidan och hon får klick och godis (lågt) när hon sänker sin tyngdpunkt. Jag slänger även ut en godisbit någon meter ifrån henne rakt fram. Klick/godis när hon tar kontakt med mig igen (kan här bli flera k/g). Sedan är det kryp mot godisbiten som gäller. Ibland  k/g när hon kryper och ibland när vi gör halt på sträckan. Avslutar med att krypa hela vägen fram till godisbiten som hon får ta. Hon får enbart ta den när hon har låg tyngdpunkt. Aldrig resa sig för att ta den. Testar emallanåt även lite bakdelskontrol innan vi startar genom att vrida mig lite lite lätt och hon flyttar efter rumpan.

Fjärren hade hon härlig attityd i, men behöver förbättra utförandet lite på elitavstånd (framförallt stå-ligg). Inkallande med ställande och läggande behöver absolut tränas mer på, men gick dugligt idag. Det var många månader sedan vi testade det senast. Härlig fart och attityd överlag. Älskar att min lilla Vinna är tillbaka igen! ❤

Elit: Bra fotgående med en position som hela tiden förbättras och bakdelskontrollen har blivit otroligt mycket bättre. Har jobbat väldigt mycket bakdelskontroll de senaste dagarna och det har helt klart gett resultat. Bra läggande under gång även i vått gräs, men det var kanske inte riktigt lika ”snärtigt” idag som igår. Drar sig gärna åt höger i rutan, vilket jag får jobba lite mer på. Har kortat avståndet lite igen för att försöka fila till det lite bättre. Bra hopp (appellens) förutom att jag har förstärkt upp sändandet framåt efter hoppet mer än sättandet så ibland stannade hon bara och tittade på mig när jag sa ”sitt”, för att sedan fortsätta bortåt igen. ”Man ska faktiskt få belöning för att röra sig från hindret och ingenting annat” tycktes hon säga. Snyggt som tusan när jag fick henne att inse att hon skulle sätta sig också. Fortsätter målmedvetet framåt tills jag kommenderar henne ”sitt”. Nice! Än så länge börjar hon inte heller att vända upp för tidigt trots att jag kör många gånger i rad med sättande.

Fjärren är vår akilleshäl just nu. Uppsittet på längre avstånd är lite svårt ibland för henne. Ibland ligger hon kvar (antingen rycker det lite i henne bara eller så lägger hon ner hakan i marken) och ju längre ifrån henne jag tar mig desto mindre ”snärtigt” blir det. Även om det är mindre snärtigt så gör hon väl för det mesta uppsittet 10-mässigt, men jag vill ju ha dem på ett visst sätt så det är bara för mig att vara tydligare mot henne. Inser att jag dock även här har släppt igenom för mycket variation när vi kommer ut på längre avstånd. Klantigt. Idag bytte jag även ut henne mot Vinna de gånger hon valde att inte sätta sig upp alls på första kommandot. Det gav snabbt resultat. Hursomhelst så är hon otroligt rolig att träna lydnad med, min lilla Elit, och jag tror att hon har potential att bli en riktigt duktig lydnadshund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s