Fjärrenfilm

Elit

Kom mig för att filma ett fjärrenpass med Elit för en liten stund sedan. Vi har börjat länka mer och vi körde idag i ett lite högre tempo. Ska testa med något längre tid mellan skiftena nästa gång. När det gäller sitt och ligg från stå börjar jag med handtecknet precis innan jag ger det verbala kommandot. Kör detta ett litet tag eftersom det hjälper henne att tänka rätt, dvs tänka bakåt. När hon blir säkrare ska jag börja göra det mer samtidigt. Belönar fortfarande ibland när hon flyttar baktassarna. Fy skäms på mig!

2 reaktioner på ”Fjärrenfilm

  1. Jag har lärt henne det separat. Dels genom att hon har fått sitta ner och bara studsa upp och ta en godisbit. Sedan har jag hetsat henne från liggande ställning och låtit henne skutta upp och ta en godisbit som jag hållt ovanför henne, alternativt kört med target. Har successivt fasat ut det hela till att bli ett handtecken.

    Hon bjöd naturligt på det ställandet någon gång från ligg, så jag bestämde mig för att ha det ställandet hela tiden i fjärren. Här var det ganska enkelt att få fram det då vi redan hade sådana sättanden. Gjorde en liknande handrörelse som vid sättandet men belönade henne framåt och lade sedan på lite omvänt lockande i landningen för mer förståelse. Har dock bytt hand från höger till vänster hand sedan jag började då jag kände att det behövde bli tydligare för henne för att skilja mellan sitt och stå från ligg. Hon fick dock mycket svårare att få till ställandena med andra handen som handtecken så det har vi fått jobba länge på.

    Jag har samma tryck i uppsittet från ligg efter platsliggning eller alla lägen där hon ska upp i fotposition från ett läggande. Det har hon gjort relativt naturligt från början. Gjorde ganska tidigt så att hon fick förväntan på att jag hade en godisbit i handen som hon fick ta. På så vis blev hon snabbare och snabbare att sätta sig upp för att direkt ta godiset i handen.

  2. Anette

    Jättefint! Hur har du fått ” trycket” i sättandes och ställandes från ligg?? Jag har problem med sättandes framförallt efter platsen. De blir väldigt segt. Har du samma ” tryck” i sättandes där?
    Anette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s