Tävlingsframgångar

<3

Har legat sjuk i influensa i en vecka så orken och motivationen för att skriva nya blogginlägg har väl inte varit direkt superhög. Det har dock hänt en del sedan sist, även om man inte kan tro det på bloggfrekvensen 😉

I lördags debuterade jag, Vinna och Elit på rallylydnadstävling. Hade många funderingar på om jag skulle åka eller inte innan jag gav mig iväg. Jag kände mig inte helt kry men jag var sugen på att tävla eftersom jag var anmäld och hade kommit med på tävlingen med båda hundarna, och jag inte visste när jag skulle få chansen att tävla rally igen. Dessutom hölls tävlingen på Hundarenan i Göteborg, så det var ju nära och bra.

Jag åkte hursomhelst. Vi skulle ha tävlat i Nybörjarklass B, men Elit fick flyttas till C-gruppen eftersom hon löpte. Det gjorde att hon även fick starta sist = det blev en massa timmar extra på tävlingen som jag inte riktigt behövde i mitt lite lätt snurriga, krassliga tillstånd. Men jag är glad att vi åkte. Nu har vi testat på detta och det gick ju till och med rätt så bra, trots att våra svåraste moment var med (de som inte ingår i vanliga lydnadsmoment 😉 ). Vinna och jag fick 3 poängs avdrag vid en skylt då hon var på väg att sätta sig ”fint” framför mig vid ett frontmoment, så jag skyndade mig med att ta in henne runt mig vid sidan när hon började skruva lite på sig 😉 Det gjorde att vi fick ihop 97 poäng av 100 och kom på en delad 3:e plats.

Några timmar senare var det Elits tur. Hon fick ha tikskydd på sig, vilket hon inte alls är van vid, men det brydde hon sig inte om så det var skönt. Hon gick helt okej, kändes inte helt hundra med mig så som hon brukar, men det hade jag väl inte direkt väntat mig heller efter x antal dagar med enbart soffhäng och därmed rätt understimulerad hund. Vi fick 10 poängs avdrag vid en skylt där hon skulle ha lagt sig direkt, men pga missförstånd så satte hon sig först innan hon lade sig. Sedan fick vi även 1 poängs avdrag för ett snett sättande i frontposition. Så med Elit blev det 89 poäng och en 8:e plats. Det var lite drygt 20 starter i varje klass.

Så här såg min och Elits runda ut (fb-film):

http://www.facebook.com/photo.php?v=10151339982733473&set=vb.665998472&type=2&theater

Det här kändes ändå som en godkänd debut 🙂 Två godkända rundor blev det 😀

Samma dag var Mia iväg och tävlade med LPI LPII LPIII KORAD MiVinna’s Auralux, ”Lyxa”, i elitklass lydnad. De lyckades ta sitt andra 1:a pris i eliten och har nu alltså bara ett kvar att ta innan Mia får lägga titeln SE LCH tillsammans med Lyxas alla andra titlar.

Dagen efter var det en till i den kullen ute och tävlade. Anette och SE VCH RLD-N RLD-F MiVinna’s Applecreek, ”Svea”, tävlade lydnadsklass 2 och tog ett 1:a pris där.

Så allt som allt var det en fin tävlingshelg för våra MiVinnare 🙂

Någonting mer som har hänt är att Lyxas och Sveas kullsyster Kiwi, äntligen har börjat löpa! Det betyder att det förhoppningsvis blir parning om knappt två veckor!!! Vi ser otroligt mycket fram emot att få möta små frukter här hemma om två månader ❤

Häromdagen pratade Mia och jag lite om inställning till träning och tävling. Vi pratade om Note to self-tänket och en rad andra grejer, varvid vi efter en stunds diskuterande lite skämtsamt kom fram till att Mia hade kunnat börja hålla kurser i ”Från hysterisk till hoppfull; hur Note to self är en livräddare för din och hundens relation”. Ett blogginlägg tyckte jag iaf att hon kunde lyckas åstadkomma. Efter några dagars filande fick hon till precis det och jag tycker att det blev riktigt bra och något som kan gagna många att läsa: http://k9konsulten.wordpress.com/2013/02/22/fran-hysterisk-till-hoppfull/

Se där, nu fick ni två blogginlägg i ett idag som kompensation för dåligt bloggande 😉

11 reaktioner på ”Tävlingsframgångar

  1. ”De lyckades ta sitt andra 1:a pris i eliten och har nu alltså bara ett kvar att ta innan Mia får lägga titeln SE LCH tillsammans med Lyxas alla andra titlar.”

    Wiiiiiie vad det låter GÖTT :D!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s