Sikta mot stjärnorna

Elit

I tisdags var det dags för näst sista tillfället på ”Sikta mot stjärnorna” som jag går för Mona Kjernholm. Vår grupp är en härlig blandning av folk och hundar, alltifrån ekipage som inte har varit ute och tävlat än till ekipage som nu representerar Sverige i lydnadslandslaget. Det är två goldens, två aussies (tre, när Vinna gästspelar), en corgi (två när JJ gästspelar) och en riesen. Alla är dessutom väldigt olika, vilket gör att man får se på saker på lite olika sätt.

Här kommer en liten redogörelse för hur det gick för mig och mina hundar på kursen sist.

Tävlingsmässig platsliggning, 3 min, dold förare:
Mycket bra! Bra nedläggande, bra lämnande, bra platsligg, bra återgång, bra uppsitt. När det närmade sig 3 min började hon bli lite trött och blev lite svajig med baken. inte så att hon ramlade ned med rumpan, men det syntes att det började bli lite jobbigt. Bra att hålla koll på med andra ord.

Tävlingsmässigt sittande, 30 s, synlig förare:
Bra fokus i lämnandet, bra kvarsitt, bra återgång.

Träningsmässigt sittande:
Lade sig någon gång, men höll i huvudsak ihop fint. Avslutade med en inkallning från gruppen.

Tävlingsmässig kedja:
– Hopp-apport
– Läggande
– Inkallning (25 m)
– Linförighet
– Framförgående

Hopp-apport:
bra kvarsitt, bra fart ut, bra gripande, bra fart in, bra ingång, bra fasthållande. Kunde önska lite mer tryck.

Läggande:
Mycket bra! Bra transport, bra läggande.

Inkallning:
Bra fart, sätter sig något bakom mig vid ingången.

Linförighet:
Kommer lite långt fram. Tappar rumpan. Bra fokus och attityd. Bara träna lite mer linförighet men inte lägga så mycket tid på detta då linförigheten försvinner och hon har ett fint fritt följ.

Framförgående, ca 7 m:
Bra!

Som vanligt är hon väldigt stark i kedjor. Det bekommer henne inte alls att hon får jobba länge innan belöning och hon brydde sig inte heller om störningarna. Men speciellt kedjor är hennes styrka.

Individuella moment:

Vittringen:
Behöver mest bara ta upp den träningen mer så att hon blir säkrare. Har överlag fint sökarbete. Träna även att ha någon som står bakom vittringen, då det har blivit allt vanligare att domare placerar sig på det viset eftersom de får så bra översikt över momentet från den positionen.Elit sprang till Mona för att avlämna pinnen till henne vid ett tillfälle när hon stod snett bakom…

Fritt följ med fokus på höger- och helt om, vändningar på stället och stegförflyttningar:
Hon blir bara bättre och bättre. Blev lite trött mot slutet dock (de långa bilresorna, agilitytävlingen, spårarbetet, lydnadsträningen och agilityträningen dagarna före tog nog lite på henne), varvid bakdelen tappades lite lite. Hålla koll lite på bakdelen så att hon inte börjar tappa den igen. Nästa pass ska vara med fokus på bakdel (lyckades faktiskt hålla mig till detta när vi tränade i tisdags kväll efter alla kurser).

Ord från Mona efter passet:
Hon är en väldigt balanserad hund. Det är en sådan där hund som man kan komma långt med. Lite mer tryck här och var men det kommer mer och mer och hon är väldigt lättjobbad. Hon är otroligt trevlig!

Ord som gör en glad såklart 😀

Burföring:
Bara träna mer. Hon har mer målmedvetenhet till mottagaren än till mig…

Inkallning med ställande och läggande med Vinna:
Mycket bättre idag. Bra tempo. Kan nypa till bättre i ställandet men har kort stoppsträcka. Mycket bättre timing från mig. Hade belöning bakom. Höll hela tiden gott tempo även när jag lade in en slätinkallning efter flera inkallningar med ställande (fortfarande bollen bakom).

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s