MiVinna’s första elitbrukshund!

Lyxa, knappt 10 månader

Igår var Mia på Falbygdens BK för att debutera i högre klass spår med KORAD LP1 LP2 LP3 MiVinna’s Auralux, kallad ”Lyxa”. Det blev en finfin debut med 503,25 poäng och uppflyttning till eliten!!! Därmed är Lyxa kennelns första hund att ta sig upp till eliklass i brukset 😀 Grattis till detta Mia!

Lyxa är född i MiVinna’s första kull och har nått finfina resultat inom både bruks (uppfl. till elit), lydnad (två 1:a pris elit), agility (hoppklass 2) och utställning (cert och r-CACIB), hon är dessutom KORAD på 442 poäng. Om man får lov att skryta lite (vilket jag tycker att man får) så är hon ett resultat av bra gener, en fin start hos uppfödaren (mig 😉 ) och en duktig förare som har tagit tillvara på hennes fina egenskaper, stärkt upp svagheterna och framförallt lagt ner oerhört mycket både tid och pengar på träning, kurser, utbildningar och tävlingar ihop med Lyxa. De är ett fantastiskt team ihop och jag är mycket glad över att Mia fick lov att köpa en valp ur min första kull och att de passar så fint ihop. Att dessutom ha fått chans att följa dem på så nära håll då Mia inte bor så långt ifrån mig, vi tränar ihop ibland och hon har gått x antal kurser och privatlektioner för mig, är guld värt!

Vad som dessutom ska bli extra roligt är att Vinnas gener kommer (om allt går som det ska) få leva vidare genom Lyxa genom Mias uppstart av sin egen kennel ”Lyxlirarens”. Bättre och mer välmeriterad stamtik än Lyxa får man leta efter 😀 Förhoppningsvis får Vinnas gener även leva vidare genom min lilla Elit (som också är på väg framåt i meriteringen) om allt går som det ska. Så himla roligt när kenneln känns uppskattad av så många och att man känner att de är tillräckligt bra för att avla vidare på.

Det ska bli roligt att följa Mia och Lyxa vidare i karriären.

Lyxa och Mia
Mia och Lyxa för drygt 3,5 år sedan

2 reaktioner på ”MiVinna’s första elitbrukshund!

  1. Tid, pengar, blod, svett, tårar har det tagit och en hejdundrandes massa skratt har det blivit för att komma hit! Och mycket mer av allt kommer det bli i framtiden med :)!

    TACK för att du fött upp en fantastisk hund som är så bra både till vardags och på tävling <3!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s