Dålig agility men bra ändå

Elit, 2 år
Gammal bild på Elit

Idag har det gått katastrofalt dåligt för mig på agilitytävlingen med både Vinna och Kiwi. Vinna känns fortfarande märklig, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är.

Även om tävlandet har gått dåligt idag så har jag haft en riktigt fin dag ändå. Solen lyste upp tillvaron så fint idag och värmde så gott. Härliga vårkänslor! Dessutom fick jag till RIKTIGT bra träning med Elit hela dagen och jag har fått en massa fint beröm för Elitn. Många som gillar den där lilla sötnosen.

Elit fick träna en del lydnad. Vi jobbade på det fria följet med bra resultat. Belönade upp lite bakdelskontroll idag och jobbade lite lite till på höger- och helt om. Sakta marschen var kockren. Hade jag inte haft så ont i mitt vänsterknä idag hade jag jobbat igenom språngmarschen lite bättre men det fick vara.

Vi pysslade även lite med inkallande med ställande. Lite dålig fart ett par gånger då hon väntade på ställandet. Då får hon snällt springa hela vägen in. Hon ställs bara när hon har tillräckligt bra fart. Bra ställande när jag ställde henne dock. Trycker till riktigt fint där 😀

Det förhatliga momentet fjärren, som vi har slitit lite med och stagnerat lite på, gick fantastiskt bra idag. Jag jobbade mest med avstånd (ca 4 m) på ligg-sitt och ligg-stå. Rätt varje gång så det kändes fint. Även sitt-stå gick fint och kedjan ligg-stå, stå-sitt gick också finfint vad jag kunde se. kan dock ha missat något tasstramp bak.

Zätat har vi börjat ta tag i mer. Idag jobbade vi på skiftena för sig och mer på återgångarna på ställandet. Hon har lite svårt för att stå kvar när jag kommer mot henne på ”fel” sida för att gå runt henne. Så det jobbar vi på nu. Träningen där går fint och hon gör framsteg hela tiden. Sättandet känns nu väldigt stabilt. Läggandet gick också bra, har dock något större variation i sina lägganden än hon har på sina sättanden, så det får jag också ta tag i så småningom. Ställandet missade vi signalkontrollen på en gång så där blev det ett sättande istället. Men överlag känns inte zätat som några större problem med henne.

Hon fick även testa på bruksstegen för första gången i sitt liv. Duktig Elit tyckte inte att det var något konstigt alls. Vad förvånad jag blev. Det ska nog inte vara några problem att fortsätta att få henne att gå på alla stegen. Fördelen av att vara en agilityhund 😉 Så här såg det ut idag:

Vi fick även lånat uppvärmningsbanan en stund för att träna lite agility. Hon gick fantastiskt bra. Fin i handlingen, bra fart och börjar bli mer och mer lyhörd. Hon böjde igenom sig rätt fint över hindret vi tränade svängar på också. Runt-kommandot börjar bli relativt säkert känns det som. Det som gladde mig särskilt idag var att hon även lyckades svänga riktigt fint efter tunneln. Är jag bara tillräckligt tydlig både vid ingång och utgång om att nu är det en skarp sväng, så har jag flera gånger nu faktiskt lyckats få henne att svänga nästan precis runt tunnelväggen. Yey! Tidigare hade hon flera meters svängradie efter tunnlar även om jag var övertydlig med att hon skulle svänga. Det var stört omöjligt för henne att börja böja på kroppen när hon var på väg ut ur tunneln. Men nu verkar det alltså hända lite med henne. Detta trots att hon dessutom springer fortare, så det är kul.

Jag hittade även en jättemysig stig mellan två åar att följa. En 3 kilometersrunda blev det i vacker natur. Åh vad avundsjuk jag blev. Så där vill jag också bo och ha en massa fina promenadvägar utan att hamna i en massa träsk hela tiden!

Efter ett antal timmars spenderande på agilitytävling ville jag testa Elits spårarbete lite. Så pappa lade ett spår till henne vid en massa motionsspår. Jag hade ingen aning om hur spåret gick, så det var bara att lite på Elit. Inga problem alls. Lite ivrig i spårstarten kanske, men ändå med fin koll. Inga neddrag på det påsläppet sa pappa som kollade oss en bit. Finfint arbete i hela spåret och klarade alla svårigheter vid stigarna fint. Det gick som på räls och alla apporter apporterades in snyggt. Duktig Liten!

Så trots att agilitytävlingen kanske inte riktigt gick som jag hade önskat kan jag inte vara annat än nöjd med dagen. Fantastiskt bra träning med Elit idag och Vinna och Kiwi har haft roligt på agilitybanan och hade mysigt på promenaden vid vattnet. Vinna passade på att plaska lite i vattnet som hon älskar så också.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s