Sikta mot stjärnorna – sista tillfället

Elit

I tisdags var det sista tillfället på Sikta mot stjärnorna som jag har gått med Elit… ja Vinna har fått gästspela någon gång också. Jag var duktig och fick med mig videokameran den här gången och tänkte att det hade varit en bra idé att filma vår genomkörare av klass 3-momenten. Mmm… bra tanke och duktig Emelie som fick med kameran. Mindre duktig Emelie som glömde be någon filma dock…

Så här kommer en sedvanlig redogörelse för vårt kurstillfälle i skriftlig form.

Tävlingsmässigt sittande: 30 sekunder:
Bra.

Tävlingsmässig platsliggning enligt elitens upplägg: 2 minuter:
Bra!

Tävlingsmässig kedja:
– Fritt följ
– Sättande
– Inkallning med stå
– Rutan
– Hopp-apport
– Metallapportering
– Vittringsapportering
– Fjärren

Fritt följ:
Bra! Fin energi. Stabil position. Lite snett sättande vid två halter. Gled ut i någon sväng. Behöver börja hålla lite koll på min vänsterarm som gärna varierar.

Sättande:
Bra transport, bra sättande. Håll koll på vänsterarmen.

Inkallning med stå:
Bra tempo, kunde möjligtvis ha något högre tempo (körde nog lite för mycket ink. m. stå dagen före). Mycket bra ställande. Kunde ha något högre tempo in.

Rutan:
Bra fart ut. Bromsar vid första konerna. Fattar inte ”ligg”. Fick säga flera gånger. Bra fart in, bra uppslutning, bra fotgående.

Hopp-apport:
Bra tempo ut. Kunde gripa något snabbare. Kunde ha något bättre tempo in. Håller apporten stilla och fint.

Metallapportering:
Ryckte lite när hon fick vänta länge. Ser bra ut men kunde ha något bättre tryck.

Vittring:
Behöver bli säkrare. Gick över en gång. Släppte när hon lyfte, troligtvis pga att jag hade haft den i godisfickan och hon reagerade på doften. Kan hålla lite fastare. Släppte när hon hade satt sig i utgångsposition.

Fjärren, 1m:
Bra skiften. Något tramp med vänster baktass på stället. Lade sig ned med  hakan i marken (vilket jag inte vill här). Behöver träna mer på att vänta länge mellan skiftena. Körde idag egna skiften när hon fick vänta för länge (ca 4 sekunder). De var fina, men det är ju bra om hon kan vänta på kommando också 😉

Mycket bra helhet. Såg väldigt trevligt ut. Bra uthållighet som vanligt. Momenten börjar komma på plats. Tempot i de olika momenten där vi vill få fram lite mer tryck är i dagsläget oftast på en nivå där det är svårt att dra något för det på en vanlig tävling. Men man vill ju helst ha lite säkerhetsmarginal och är det en lite mer ”nitisk” domare skulle jag säkert kunna få lite neddrag för det. Målet är ju dessutom SM med Elit och där får vi definitivt neddrag för det.

Som individuella moment körde vi fjärren och krypet och det är väl inte så mycket att säga om annat än att vi jobbar vidare där. Krypet var hon lite för het på när vi körde så där vill till att titta på aktivitetsnivån mer när vi kör. Samma sak med fjärren. Men bägge tar sig sakta men säkert framåt. Krypet går dock bäst.

Summa summarum så har det varit en riktigt bra kurs att gå. Jag gillar det faktum att vi är på så olika nivåer och har så olika problem i gruppen så att man får mycket med sig även när man tittar på de andra. Vi är dessutom delaktiga i varandras träning och kommer med synpunkter, hjälper till att vara tävlingsledare och störning. Uppplägget på kursen med tävlingsmässiga gruppmoment, träningsmässiga gruppmoment, kedja (som man väljer själv om man vill belöna i eller inte) och sedan en eller två omgångar med individuella moment där man får lägga fokus på vad man vill under ca 15 minuter har varit toppen. Mona Kjernholm är som vanligt en suverän instruktör och hon passar mig ypperligt. Tror nog banne mig att hon är min favoritinstruktör i dagsläget. Man tvingas tänka ordentligt, vilket jag gillar. Hon säger inte att så här SKA det se ut, det är upp till en själv. Hon säger bara att så här och så här gör din hund (och sedan att man skulle kunna önska mer si eller så rent bedömningsmässigt beroende på vad man har för mål) och sedan får man själv helt enkelt bestämma sig för vad som är acceptabelt och inte. Man får också fundera på vad det egentligen är man belönar, hur hunden ska förstå vad man menar, vad som är rätt nivå för hunden just nu osv osv. Kort och gott så är jag supernöjd med kursen och jag är glad att jag fick möjlighet att gå den. Tack Tina och Mona!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s