Pluss söker nytt hem

Jag förmedlar här en aussie som söker nytt hem. Jag träffade honom förra helgen och har även haft lite kontakt med hans matte emellanåt. Så här skriver hans matte Linda om honom:

Pluss

Easy Rolling Stones, ”Pluss”, söker nytt hem

Hane född 2010-10-13

Pluss är en stor hane med mycket energi på 2.5 år och han är kastrerad. Han är väldigt orädd i olika miljöer och har varit med på skotträning utan att reagera. I arbete är han störningskänslig men har i rätt miljö en enorm motor. En kille som aldrig ger upp utan kämpar ännu mer när det blir fel.

Han är tränad lite grann i lydnad, agility och gått lite spår. Han har även testat på vallning men stördes för mycket av hjälphunden och verkade inte ha det rätta intresset för djuren. Han och jag har sprungit ihop i så kallad barmarksdrag där han är en riktig pärla.

Det vi fokuserat mest på att träna är hans problem. Han ligger högt i stress och är reserverad mot främlingar. Han ignorerar dem helst om han kan och undviker därmed helst att hälsa. Känner han sig trängd kan han markera med munnen. Han kopplar av bra hemma om han inte får alldeles för stor yta. Han har svårt för hundmöten och att kunna koppla av bland andra hundar är ett problem. Stressen har minskat mycket, framförallt inomhus. Värre är det bland hundar eller där det händer för mycket runt omkring. Hundmöten och att vistas bland andra hundar har blivit mycket bättre. Vi har tagit det i hans takt och det har gett resultat. Det finns dock mycket mer att jobba på!

Pluss är van att sitta i hundgård när jag arbetar. Han går fint ihop med min andra aussiehane men är ganska burdus mot andra hundar han fått leka med. Han fungerar fint med mina småbarn på 1 och 3 år men har aldrig fått hälsa på några andra.

Pluss

Och här kommer lite av mina egna tankar efter att ha träffat honom och ha fått prata lite med hans ägare. Jag skulle tro att han kan göra större och snabbare framsteg om han hamnade på landet där han slipper gå upp i stress hela tiden på varje promenad där han måste utsättas för en massa jobbiga möten varje dag. Som det är nu så bor han inne i samhället med mycket liv och rörelse runt om som han känner att han behöver ha koll på under varje promenad. Får han chans att hinna landa lite mer borde hans stressnivå sjunka lite och därmed blir det lättare för honom att hantera när stressade situationer sedan uppstår. Han behöver också få aktiveras mer, vilket även det borde hjälpa honom att komma framåt i livet. Hans matte har i dagsläget ständigt dåligt samvete för att hon inte hinner med honom så som hon känner att hon borde, vilket är en av anledningarna till att hon behöver hitta ett nytt hem till honom där han kan få större chans att utvecklas.

Ta kontakt med Linda om du vill vet mer:
harryssons@hotmail.com
0737-00 54 80
De bor i Boxholm i Östergötland.

Pluss

Pluss

3 reaktioner på ”Pluss söker nytt hem

 1. I have read a few excellent stuff here. Certainly price bookmarking
  for revisiting. I wonder how so much attempt you set to make one of
  these wonderful informative site.

 2. I every time used to read post in news papers but now as
  I am a user of web therefore from now I am using net for
  articles, thanks to web.

 3. Pingback: Pluss söker nytt hem! | Harryssons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s