En massa agility

Vinstho1_2ag1

När jag ser tillbaka på den gångna veckan kan jag inte bli annat än glad. Vi har varit på agilitytävling mer än vi har varit lediga och jag är så himla nöjd med tävlingarna.

Kiwi har gått jättefint och jag är så glad över hur bra hon faktiskt går trots minimalt med träning då hon inte bor hos mig. Vi tävlar oss i form helt enkelt. Faktum är att det kändes nästan som att hon gick bättre och bättre för varje dag som Värmlandsrallyt gick och det är väl egentligen inte så konstigt. För henne så ÄR ju varje tävling en träning eftersom vi tränar så sällan däremellan. Hon lär sig mer och mer för varje tävling vi gör helt enkelt och vi blir mer samspelta. Det blev inga topplaceringar med Kiwi, men med den konkurrensen och hennes kunskapsnivå är inte det så konstigt. Det som däremot förvånade mig lite är tiderna vi gjorde under Värmlandsrallyt. Vi låg flera gånger ”bara” 1-2 sekunder efter hundar som jag vet är riktigt snabba och duktiga och det trodde jag faktiskt inte var riktigt möjligt. Så det känns kul.

Här är några av Kiwis lopp:

Elit och jag har haft en fantastisk vecka och jag kan inte låta bli att le när jag tänker på det. Min fantastiska lilla hund. Vi startade Värmlandsrallyt med att komma 2:a i agilityklass 1, en klass med 116 starter! Efter andra dagen beslöt jag mig för att flytta upp Elit till hoppklass 2 då det känns som att hon börjar sätta bättre fart och hon dessutom började tro att det bara var att springa på i hundra knyck och ta alla hinder man ser 😉 Så det kändes som att det var dags för lite svängar. Vår debut i hoppklass 2 kändes helt okej. Hade hon inte sprungit förbi sista hindret (jag gjorde ett byte som hon inte är helt van vid) så hade vi tagit en pinne på debutloppet i tvåan. Nu blev det istället en 2:a plats och pinne sista dagen på Värmlandsrallyt i hoppklass 2.

Och så igår for vi iväg till Ulricehamn för att tävla hoppklass 2. Tror ni inte att vi gick och VANN den klassen?! Så nu har vi redan två pinnar i klass 2. För övrigt hade vi en riktigt fin dag igår med flera MiVinnare på plats och deras härliga ägare. Mia och LP1 LP2 LP3 SE LCH KORAD MiVinna’s Auralux, ”Lyxa”, gjorde två jättefina lopp med en retlig liten disk i varje. Men riktigt fint körde de. Emma och goa MiVinna’s Audition Jaguar Style, ”Keno”, körde enbart agilityklass 2 och fick tyvärr 5 fel men kom 6:a ändå. Jonna och MiVinna’s Beonin, ”Lycka”, gjorde två bra lopp som gav dem två 3:e platser. En med pinne och en utan då de hade 5 fel (bara 2 nollade i agilityklassen). Det var extra kul att kullsyskonen Elit och Lycka kom 1:a och 3:a i hoppklass 2 tycker jag. Alltid roligt med kullsyskon på samma prispall 😀

Elit, Lyxa & Lycka

Idag åkte jag dit igen för att tävla agilityklass 1 med Elit. Riitta (Vinnas uppfödare) åkte dit enbart för att se mig och Elit tävla. Hon sa ”Känn ingen press men jag vill ju se en pallplacering nu när jag kommit hit…” Haha. Vilken tur att vi skötte oss relativt okej då och lyckades knipa en 2:a plats, pinne och blev därmed uppflyttade till agilityklass 2, även om kontaktfältet på balansen nog var väl tveksamt idag. Tack Riitta för sällskapet idag!

Den senaste veckan har jag och Elit tillsammans då alltså tagit två 2:a placeringar och en vinst. Härligt! Fina resultat är alltid trevligt, men något som gör mig riktigt glad är hur fantastiskt fint min lilla fläckiga har jobbat under den här veckan. Det blir ganska intensivt med så här många dagars agilitytävlande och många av dagarna har även varit ganska långa. Till råga på allt så har det varit stekhett varenda dag. Trots detta har min lilla tjej gett allt i varje lopp och vi har haft ett underbart samarbete. Inga lopp blev väl särskilt perfekta (pga handlingsmissar från mig, en del mindre, andra större) men överlag är jag riktigt nöjd med dem. Extra kul är det när folk uppmärksammar henne och kommer fram och grattar och berömmer mig till en bra hund. Bl.a så kom domaren Ninnie Lindvall fram till mig sista dagen på Värmlandsrallyt och berättade hur mitt och Elits ena lopp hade gett henne ståpäls för att hon tyckte att loppet var så fantastiskt. ”Det gjorde hela min dag” sa hon 😀 Blev så himla glad av att höra detta. Elit är verkligen en pärla. Ja jag vet att jag säger detta extremt ofta, men oj vad glad jag är i min lilla hund. Hon ställer alltid upp på mig och gör sitt bästa och nästan lite mer än hon egentligen är tränad för, oavsett förutsättningarna och oavsett situation. Nu blir det ungefär en månads vila från agilitytävlingar. Under tiden ska vi försöka förbättra våra kontaktfält och anmäla oss till en lydnadsklass 3.

Här är några lopp på Elit under Värmlandsrallyt:

Elits tävlingsbok
Fin statistik i tävlingsboken under våra två månader på agilitybanorna 😀

7 reaktioner på ”En massa agility

  1. Sandra & Airo

    Såg hopp 1 loppet ni diskade er på i karlstad som är filmat ovan. Har haft koll på er sedan hon föddes och fastän jag inte träffat henne så verkar det vara en alldeles underbar hund, jag sa redan tidigt att den vill jag ha en valp efter.. tiden får utvisa om det blir så någon gång. Mvh Sandra

  2. Julia

    Elit och du gör så bra ifrån er! 2:a av 116 starter är inte dåligt. Satt och gapade.
    Hade verkligen hoppats på valp efter henne, men jag jobbar på med min odrägliga schäfer. Fast jag älskar min hund hur mycket problem hon än ställer till det för mig 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s