Agilityträning i värmen

Elit och jag på Värmlandsrallyt
Elit och jag på Värmlandsrallyt. Foto: Emelie Mikaelsdotter Magnusson

Tränade lite agility med Vinna och Elit och nu känns det som att jag håller på att rinna bort här i värmen. Hundarna gick fantastiskt bra bägge två så när som på en liten diskussion mellan mig och Vinna. Jag och Vinna hade lite olika åsikter om vad ”runt” betyder. Vinna tyckte att man ska runda hela hindret medan jag tyckte att man ska runda hinderstödet för att ta hindret bakifrån. Vi kom till någon sorts kompromiss där jag fick lägga till ett ”Vinna” efter ”runt” och stoppa upp lite för att få henne att ta hindret på den ena kombinationen, men på den andra höll hon med mig i att det nog i alla fall räckte med bara ett ”runt”.

Både Vinna och Elit lade jag annars mest fokus på balansbom och A-hinder. Jag började med enbart nedfarter på balansen med ett hinder efter med Vinna några gånger och gick sedan över till att köra hela balansen med ett hinder före och efter. Det gick fantastiskt bra. Det är så skönt att hennes hjärna verkar börja fungera igen. Det här var helt omöjligt att köra innan kortisonbehandlingen. A-hindret gick klockrent alla gånger också, även när vi kom från en kombination.

Elit fortsatte jag träna balansbom med och att jag ska kunna springa förbi henne mer och mer. Passet idag kändes otroligt bra med henne! Riktigt bra tryck över balansen och snygga kontaktfält med bra teknik varje gång. Yey! Med mer träning ska vi nog kunna lösa det här. A-hindret gick också fint. Lite varierande teknik och jag vet fortfarande inte riktigt om jag ska acceptera 1,5 steg på nedfarten, vilket verkar vara mycket mer naturligt för henne eller om jag ska försöka få till 2 steg ändå. Jag fortsätter ett tag till med att låta henne göra vad som känns mest bekvämt för henne så länge hon tar kontaktfältet bra och så länge det ser tillräckligt skonsamt ut, så får vi se längre fram om jag gör någon ändring. En gång fuskade hon, men gjorde sedan rätt alla gånger efter det oavsett om vi kom i kombination eller bara efter ett hopphinder. Nu blir det kontaktfältsträning varje dag fram till nästa veckas träning tror jag allt.

Nu ska vi nog sticka iväg och bada tror jag bestämt 😀

En reaktion på ”Agilityträning i värmen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s