SE LCH 2013?

Elit, 2,5 år

Jag kikade igenom årets mål som jag skrev i vintras. Tydligen var planen att sikta på ett SE LCH med Elit i år… och vi som inte ens har kommit ut i 3:an än. Bäst att sätta fart tänkte jag och tog ut Vinna och Elit på planen för lite lydnadsträning för att titta på några av Elitmomenten.

Fritt följ och zätat:
Jag började med Elit. Jag har sänkt tempot lite i fotgåendet och det känns riktigt bra. Jag ska bara försöka hitta rätt rytm ordentligt så är jag nöjd och så måste jag hitta ett tydligt avbrott och tempo till saktagåendet. Kanonfint fritt följ idag med bra position och förbättrade helt om marsch, även i språngmarsch. När vi hade jobbat lite med fria följet en stund gick jag över till zätat. Det var längesedan vi tränade det men hon gjorde det jättefint. Missförstånd på ställandet andra gången då det blev sitt, men annars fint. Lite sämre klipp i läggandet också, men det borde vi kunna få ordning på igen. Det läggandet hon gjorde nu var riktigt bra det också men jag gillar de där läggandena hon har där hon liksom hoppar ner i läggandet. Jag behöverså småningom jobba mer med rakheten i skiftena också. Hon vrider framdelen lite utåt när hon ställer/sätter sig nu, eftersom jag har belönat en del med att kasta godis till henne.

Vinna gick också bra i det fria följet. Jag körde inte så jättelångt med henne, men det vi gjorde gick fint. Snabbare sättanden behövs och när vi gjorde helt om marsch bredvid rutan tappade hon lite fokus för att spana mot rutan så det jobbade vi lite kort på. Zätat gick fint.

Rutan:
Elit fick springa till konen ett par gånger först. Hon började med att sikta mot rutan när jag ställde upp men då ställde jag bara upp på nytt och då gick det fint. Lite tveksam fart ut, annars bra. Belönade fartigt för att hon rundade konen. Lade in ett ställande vid konen och skickade henne till rutan. Något sen reaktion på ställandet tyckte jag så det där får vi nog ta tag i. Det har hon gjort mycket bättre tidigare. Bra rutskick alla gånger. Avslutade träningen med att belöna upp stlälandet vid konen lite vilket väldigt snabbt gav resultat.

Stackars Vinna började med att halka till vid konen så att hon skrek till och hoppade på 3 ben en liten bit så det måste ha gjort ordentligt ont. Men det verkar som att det gick över snabbt. Jag ville göra några skick till för att se så att hon inte satte smärtan i samband med konen. Det hade ju varit typiskt med tanke på att hon har haft så dålig fart ut till den tidigare. Så jag belönade några gånger vid konen och ställde sedan upp för att göra ett konskick. Döm om min förvåning när hon sprang ännu fortare ut till konen! Riklig belöning och sedan körde vi ett konskick + ruta som gick alldeles strålande.

Apportering med dirigering:
Jag lade ut apporterna och skickade Elit till konen. Det var svåååårt sa hon. Hon drog mot vänster apport, men det räckta att jag sa ”Lit” när hon var på väg så vände hon och rundade konen, fick massor med beröm och bollen. Skickade en gånger till med samma visa. Tredje gången siktade hon också mot vänster apport men kom på sig själv, bröt linjen och rundade konen snyggt. Duktig tjej! Sedan tränade vi lite dirigering till apporterna med henne placerad vid konen, först med enbart vänster och höger apport och sedan med mittenapporten och den apporten hon skulle ta. Det sistnämnda var lite klantigt gjort eftersom hon egentligen inte gjorde det förstnämnda tillräckligt snyggt och självsäkert för att gå vidare. Vet inte riktigt hur jag tänkte där. Trevligt att se är iaf att hon inte blir låg på något sätt när det blir fel. Lite frustrerad bara när hon inte förstår vad jag menar men jobbar på så gott hon kan.

Vinna gick väldigt bra på det här. Först sprang hon dock mot några koner (vilket till viss del säkert berodde på att jag var otydlig i min dirigering), men kunde dirigeras om till apporten på ett bra sätt. Vi gjorde det några gånger till både mot höger och vänster apport och hon gjorde det väldigt trevligt. Lite sämre fart ut till konen i det här momentet än när hon ska till konen till rutan, men bättre än förr när hon helst bara ville dra förbi konen till apporterna direkt. Det märks att hon fortfarande tycker att det är lite svårt att springa till konen när de där roliga apporterna ligger ute men hon jobbade finfint och höll galoppen väldigt bra.

Fjärren:
Med Elit gjorde vi bara ett uppsitt på 15 meters håll, vilket hon gjorde kanonsnyggt. Kastad frisbee blev belöningen för det.

Vinna fick göra en fjärr med 4 skiften, alla med bra rörelser. Ett extra kommando på ligg-sitt bara, vilket är ett skifte hon kan ha svårt för ibland och det hjälper knappast när jag är så otydlig som jag var den här gången heller. Jag skärpte till mig och gjorde handtecknet så som jag ska göra det och genast gjorde hon vad hon skulle och fick belöning för det.

Vattenmonster
Det blev lite badande för galningarna tidigare idag

En reaktion på ”SE LCH 2013?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s