Lydnadsklass 3-debut med Elit

Segrare :-)

Idag fick jag och Elit ÄNTLIGEN åka iväg och tävla lydnadsklass 3. Vi har ju haft lite oflyt och varit tvugna att stryka oss från hela 4 tävlingar. Två pga löp (lite för tidigt), ett för att jag var sjuk och ett för att hon var sjuk. Häromdagen trodde jag att vi skulle behöva stryka oss från den här tävlingen också eftersom hon skadade sig så att det blödde i ögat. Men ögat verkar må bättre nu, tack och lov. Alltid läskigt när de skadar sig i/vid ögat.

Uppladdningen var inte den bästa. För lite träning under veckan och en Emelie som inte sovit så bra. Värst var det den här natten när jag fortfarande inte hade somnat ordentligt när klockan ringde för uppgång på morgonen. Inte kul alls. Hade sovit några minuter här och där bara.

Sömnen påverkar min sinnesstämning. Trött och löjligt nervös, vilket gjorde att jag var stel som en pinne under fria följet. Men min underbara lilla Elit kan jag alltid lita på. Hon skötte sig alldeles ypperligt och jag är sjukt nöjd med henne både idag på tävlingsplanen och i övrigt.

Tävlingen i mina ord:

Sittande i grupp: Det gick fint. Inte riktigt den attityden jag vill ha på henne men fint ändå. Jag blev lite nervös när en hund från platsliggningen för lkl 2 gick upp och sakta gick mot sin förare som stod en liten bit snett bakom Elit. Men den höll sig där så det var skönt och Elit höll koncentrationen.

Platsliggning: Kanonfint nedläggande men sedan lyfte hon på huvudet när jag hade lämnat henne en bit. Låg dock bra utöver det och jag kan inte säga så mycket om huvudlyftningen då jag inte har underhållt det tillräckligt bra. En hund låg och tokskällde en bra stund och fick till sådana där riktiga yl-skall. Men den låg kvar och alla hundar låg fint. Alltid ett nervöst moment annars. Speciellt när man är gömd, hör en hund börja skälla en massa och inte kan se vad som händer.

Fritt följ: Det här var det enda momentet som inte kändes alls bra. Ofokuserad mot hur hon brukar gå och jag visste inte alls var jag hade henne. Jag underlättade väl dock inte särskilt för henne genom att själv gå som en kratta.

Sättande: Fint. Inget särskilt att tillägga där.

Inkallande med ställande: Bra fart, men lite dåligt ställande mot hur hon kan göra. Jag har i och för sig lite variation i det momentet så egentligen kan jag väl inte säga så mycket om det. Överrotation vid ingången. Händer ibland.

Rutan: Ja, vad ska man säga… Det kändes ungefär som den där gripklon i automater på tivolin. Ni vet den där där man ska försöka pricka ett gosedjur att få i vinst. Jag ställde henne lite för sent så hon hamnade bakom rutan. Sedan hamnade hon framför rutan. Tack och lov lyssnade hon på ”Backa” (som hon egentligen inte kan särskilt bra) och backade fint in i rutan. Duktig LillFläck som tar mina dirigeringar så fint. Sedan bra fart in till mig, lite halvtaskig ingång och fotgående, men jag har mest tränat ingång från andra hållet så det var inte så konstigt.

Hopp apport: Kanonfint! Blev lite nervös för återhoppet då hon kom väldigt snett men min duktiga lilla tjej har koll på hur momentet ska utföras. Kunde inte låta bli att skratta lite inombords när jag fick syn på henne då jag skulle ta apporten. En apport i munnen och hela käften full av löv då den hade hamnat i en lövhög. Sötnosen ❤

Metallapport: Så jäkla bra! Är supernöjd över det gripandet. Känns extra bra att apporteringarna gick så bra med tanke på att vi inte har tränat med andras apporter på mycket mycket länge och det nu var fyra hundar som hade tagit apporterna före Elit.

Vittringsapportering: Är supernöjd med hur det här gick. Har inte tränat så mycket med att andra har lagt ut apporterna på länge så jag var lite osäker på hur det skulle gå. Tidigare har vi även haft lite problem med att hon har sprungit till den som har lagt ut apporterna och satt sig fot med apporten i munnen… Sötnöten. Men det gick fint idag. Hon var dock på väg först till tävlingsledaren med pinnen och sedan till domaren, men hon kom på sig själv och bröt aldrig av från galoppen.

Fjärren: Lite missförstånd bara annars är jag väldigt nöjd med skiftena. Jag var otydlig när jag skulle ställa henne från sitt så hon lade sig, men jag fick snabbt upp henne i stå. Hade jag inte klantat mig så hade vi haft en riktigt fin fjärr!

Helhet: Ja, jag kunde väl knappast vara mer nöjd med henne. Det gick väl nästan bara bättre och bättre kändes det som. Vi hittade bra tävlingsmässiga belöningar mellan momenten och hon var med mig ganska fint.

Jag fick otroligt mycket beröm för Elit av domaren. Han gav mig lite tips inför eliten (som jag ska tänka på själv, eftersom hunden var fantastisk men jag behövde skärpa mig lite och inte vara så stel, haha) och var allmänt trevlig. Han grattade mig till ett 1:a pris redan innan vi ens klivit av planen och påpekade flera gånger vilken fantastiskt trevlig hund jag har och hur fint det ser ut. När jag klev av planen kom en annan domare fram till oss för att gratta mig till ett fint program och en hund som är riktigt bra. Han sa att han inte trodde att det skulle gå så bra för oss eftersom han tyckte att vi tränade så mycket innan vi gick in på planen. Han trodde inte att hon skulle orka hålla hela programmet då. ”Men det var inga problem, hon gick ju som en klocka” sa han. Det är min Liten det. Uthållighet är hennes grej ❤

Här kommer betygen uppstaplade och poängen. Domare för dagen var Patrik Ohlsson. Lite snälla poäng här och var kanske, men jag gillade honom som domare då han var trevlig och han dömde väldigt jämnt överlag. Låg ganska exakt där jag trodde att de skulle få fast kanske något över, men det var lika för alla.

Moment, betyg, domarens kommentar:

Sittande:                10.
Platsliggning:        10
Fritt följ:                   9    stel förare, ss, vp
Sättande:              10
Inkallning m stå: 9,5   ss
Rutan:                      7    flera kommando, 3 extra kommando
Hopp apport:       10
Metallapport:       10
Vittringen:               9    lov
Fjärren:                     7   dk ligg, dk stå
Helhet:                      10
Totalt: 286,6 poäng, 1:a pris och klassvinst!

Det här betyder att jag och Elit har tagit 1:a pris på alla våra 3 lydnadstävlingar vi har kört tillsammans och dessutom med klassvinst på alla 3!!! Helt klart nöjd med vår lydnadskarriär så här långt.

Min allra bästa, underbaraste lilla Elit ❤

Älskade Elit

4 reaktioner på ”Lydnadsklass 3-debut med Elit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s