Vardagsaktivering som gav mersmak

Elit, 2,5 år

Först och främst vill jag börja med att säga TACK för all positiv respons jag har fått för mitt förra blogginlägg! Roligt att höra att det uppskattades.

De senaste dagarna har det inte blivit så mycket träning eller aktivering med hundarna eftersom jag är sjuk… igen. Snorandet börjar bli något bättre, värre är det med hostandet. Och då jag märker att det blir värre när jag har varit ute försöker jag hålla mig inne och i stillhet så mycket som möjligt nu. Trist, trist, trist.

Hundarna tar det som vanligt med ro när jag är sjuk. De tycker att det är rätt mysigt att ligga på soffan och mysa med matte hela dagarna också. Men lite aktivering är ju skönt att få till emellanåt. Då de fick en heltråkig dag igår försökte jag kompensera detta genom lite aktivering på promenaden idag. Jag satte hundarna och gick iväg en bra bit bort, gömde mig, ropade och hörde hur de kom dundrandes.

Elit förvånade mig lite idag. Hon är inte supervan vid sökövningar men hon hittade mig först av alla VARJE gång. Jag trodde faktiskt att Vinna var bäst på sånt här. Jag ser ofta Vinna som lite smartare än Elit, kanske oförtjänt, men det är ofta känslan jag har. Vinna ser liksom så mycket klokare ut än sin dotter. Men idag gick Vinna bet på det här hela tiden.

Elit kom alltid rakt på, oavsett terräng. Vinna kom ofta från ett annat håll… och sheltiesarna kom en stund senare 😉 Om jag får gissa lite så tror jag att Elit följde ljudet när jag gick och gömde mig och sedan sprang rakt mot där hon senast hade hört mig och jobbade i vinden, medan Vinna sprang mot där hon hade skymtat mig senast och jobbade först genom att spåra för att sedan gå över till sök. Lite intressant för en hundnörd 😉

Elit var alltid väldigt träffsäker. Hon sprang aldrig förbi mig och kom rakt på väldigt snabbt, hur kringelikrokigt jag än hade gått. Häftigt!

Jag ska nog ta och utveckla det här lite. Vore kul att se mer exakt hur de jobbar, så jag ska nog försöka få ut någon annan till att gömma sig någon gång så att jag får se hur de jobbar från en annan vinkel.

 

2 reaktioner på ”Vardagsaktivering som gav mersmak

  1. Vilken intressant reflektion!! 🙂 Haha typiskt hundnörds tanke, men blev lite sugen på att testa på min hund. Är själv också förkyld så lite extra aktiverings tips skadar inte! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s